Geen widgets gevonden in de zijbalk

João Varela wilde duidelijk maken dat het niet alleen boze blanke mannen waren die op Pim Fortuyn stemden, maar dat ook veel ‘nieuwe Nederlanders erg van hem gecharmeerd waren’. Daarom belde hij aan om zich beschikbaar te stellen. Volgens Varela had Fortuyn veel kunnen betekenen voor de emancipatie van minderheidsgroepen.

Varela kwam op de tweede plaats van de verkiezingslijst van de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Fortuyn en hij zouden veel met elkaar optrekken. Tot 2006 zat hij namens de LPF in de Tweede Kamer. Tijdens de herdenking van Fortuyn vroeg onze verslaggever Erwin Taams naar zijn ervaringen met de politicus.

“Hij werd weggezet als racist, maar er waren heel veel nieuwe Nederlanders – zoals je dat tegenwoordig moet zeggen – erg van hem gecharmeerd. En ik vond dat ik dat geluid ook moest laten horen; dat het niet alleen maar de oude, boze blanke mannen in de achterstandswijken waren die op het stemden, maar dat het veel breder was.” Daarom belde hij aan om zich beschikbaar te stellen.

Volgens Varela had Fortuyn verschil kunnen maken wat betreft de emancipatie van minderheidsgroepen. “Door zijn politieke tegenstanders werd juist gezegd dat hij tegen de multiculturele samenleving was, maar volgens mij was dat niet zo. Hij wilde die multiculturele samenleving juist vooruit helpen en ervoor zorgen dat de talenten die in ons allemaal zitten tot volle wasdom zouden komen. En die groepen de weg naar succes laten zien, wat er allemaal voor nodig is om te slagen in het leven. Dat is iets dat mij enorm aansprak.”

Kijk ook naar de blckbx special Pim: twintig jaar later:
https://www.blckbx.tv/livestreams/pim

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

26 gedachten over “‘Zijn butler vroeg: Wat kom je doen?’ – João Varela over waarom hij aanbelde bij Fortuyn”
 1. João Varela lijkt me een veel slimmere, aardige, intelligente, welgemanierde, niet agressieve en dus veel betere vertegenwoordiging van een zwarte man dan een Akwasi.

 2. "Ik ga er altijd maar vanuit dat de overheid het beste met de mensen voor heeft, zeg maar.." Terwijl hij net refereert aan Davos, waar onverkozen miljardairs de toekomst van de wereld gaan bepalen.

 3. Weer zo een gebrainwashte lamlul .
  Mult culti is enkel in blanke westerse landen .
  De greatReplacement aka witGenocide .

  Afrikanen zijn geslaaft door westerse landen in de naam van 🇮🇱
  Afrikanen zijn het enige volk dat nooit terug wilt naar land van herkomst ,zelfs niet nadat zij vrijheid hebben gekregen van de blanke christenen 🤷‍♂️🤡🤷‍♂️
  Wat is nou precies de reden ,dat Afrikanen niet naar hun wigen thuisland willen gaan 🤷‍♂️😏🤔🤷‍♂️

  Als Afrikanen ,mij geslaaft hadden en daarna vrij gelaten ,was ik gelijk weer terug gegaan naar het westen ….
  Al moest ik zwemmen😏

 4. Hij ziet er nog steeds goed uit. Leuk dit interview! Dank jullie wel. Jammer dat hij niet ziet dat wij onze vrijheden ook zijn kwijtgeraakt.

 5. "Er vanuit gaan dat de overheid het beste met ons voor heeft"
  Mede door die gedachten hebben we 2,5 jaar in een lockdown geleefd.

 6. Tja kwaliteit van leven, ik zal niet beweren dankzei, maar zeker achteraf gezien had NL het nog nooit zo goed onder paars.
  Aanbouw keukens, dakkapellen, een 2e huis & auto, leningen, het kon niet op. Voor 9/11 was ''onze'' grootste ergenis hondenpoep op straat. Vergeleken met het zooitje van nu, was paars eigenlijk maar een klein hoopje puin.

 7. Smerig dit, welvaart (geld de wortel van het kwaad) diversiteit ( verachting van man en vrouw)
  En van het gezin.

 8. Ik ga er vanuit dat de overheid het beste met ons voor heeft moet zijn:
  Ik ga er van uit dat de overheid het beste met swabbie in davos voor heeft.

 9. Blackbox is controlled alleen de naam al mensen lopen zo makkelijk in vangetten net als Q annon zogenaamd wakkker!⛔.
  ….

 10. zolang mensen blijven denken dat de overheid er voor de mensheid zit luister ik niet meer naar die mensen die zijn nog dommer dan dom

 11. Blackbox is controlled alleen de naam al mensen lopen zo makkelijk in vangetten net als Q annon zogenaamd wakkker!⛔….

 12. Blackbox is controlled alleen de naam al mensen lopen zo makkelijk in vangetten net als Q annon zogenaamd wakkker!⛔
  ..

 13. Blackbox is controlled alleen de naam al mensen lopen zo makkelijk in vangetten net als Q annon zogenaamd wakkker!⛔

 14. Blackbox is controlled alleen de naam al mensen lopen zo makkelijk in vangetten net als Q annon zogenaamd wakkker!⛔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *