Geen widgets gevonden in de zijbalk

Van Haga legt de schuld van de problemen volledig in de schoenen van het wanbeleid van Mark Rutte.
De gigantisch gestegen aardgaskosten, etc.

Uit debat van: Leveringszekerheid van aardgas
6 april 2022
Plenair debat

22 gedachten over “Wybren van Haga over de levering van aardgas tegenover de gigantisch gestegen prijzen. Schuld Rutte.”
 1. Schuld van Maria van der Hoeven, Maxime Verhagen en Henk Kamp, die tussen 2008 en 2014 veel te veel aardgas uit de grond lieten halen en te goedkoop aan het buitenland verkochten, wat we nu veel duurder terugkopen.

 2. van Haga heeft gelijk dat het 100% aan de Rutte kabinetten ligt.
  Wat ik mis is dat hij er niet bij zegt dat deze problemen OPZETTELIJK door Rutte zijn veroorzaakt voor de Great Reset.

 3. gewoon afpersing dat omdat duitsland en italie voor het overgrote deel van russisch aardgas zijn wij ons aardgas dan maar moeten inleveren en zelf duur moeten betalen, voor een ander.
  maar ja, de VVD stemmers wilden dit nu eenmaal.

 4. He he eindelijk iemand die normaal kan denken ipv kabinet Rutte met die zeeer beperkt denkenden van d’66 lijken net op GL en PvdA… brrrr

 5. Deze roverheid is een grote schande shame blame factor tov eigen ingezetenen en gewoon doorgaan na demissionair zijn :Wegwezen ,geen toegevoegde waarde belangen volk zelf,bende van ellende zonder oplossingen kapatalistische rovers ..🏴‍☠️

 6. het enige wat nog helpt is staken als tweede kamer om een boodschap uit te zenden. Eveneens het volk en/masse demonstreren.

 7. Hoe is de huidige energiecrisis de schuld van Rutte. Ik meen mij toch te herinneren dat Putin daar een oorlog is gestart. Als je voorgaande kabinetten al de schuld wil geven dan zou ik als ik Haga was eens het boek "Gas: Het verhaal van een Nederlandse bodemschat" eens lezen. Er zijn diverse kabinetten geweest die hier de nodige steken hebben laten vallen. Dat gezegd hebbende lijkt het mij inderdaad goed om ook naar andere gasvelden in het land te kijken en daar gebruik van te maken . Daarnaast moeten we gelijk inzetten op vermindering van het gebruik van energie ( in welke vorm dan ook) in zijn algemeenheid.

 8. Nederland,een stuk grond, wat vroeger zee was .Wat ze zelf hebben gemaakt.Belasting is gewoon diefstal van het volk.Grote bedrijven betalen niks .Nederland zit dicht gegroeid met ambtenaren .

 9. Ze willen dat de prijs maximaal hoog is zodat de midden inkomens verder worden geknecht en ook gedwongen worden tot de aanschaf van warmtepompen etc.

 10. Wat kan Rutte het allemaal schelen. Die vent leeft in een ander universum en het zal hem een zorg zijn hoe wij door de tijd komen. Heb toevallig bij het invullen van de belastingpapieren het netto jaarinkomen 2021 vergeleken met 2020. En wat blijkt? Ben er amper op vooruit gegaan. De zoveelste leugen van Rutte, want we zouden er in 2021 op vooruit gaan. Met correctie van de inflatie ben ik er zelfs op achteruit gegaan. En dan ook nog maar vooraan staan te schreeuwen om een boycot van Rusland. En wie mag die boycot betalen straks betalen?

 11. Mensen kijk naar. Julie green. Weet je wanneer ze worden opgesloten
  En zie je ook wat er ga komen
  Aan mooi. Leiders. Die moeten zitten.

 12. ! Wordt het niet eens tijd, om gewapend met de riek, knuppels, enz., naar het Binnenhof te trekken? Dit kabinet blijft zich maar boven de wet plaatsen… Rechtszaken helpen niet… Mensen met een mening worden opgepakt en opgesloten… Dit kabinet stort ons in de grootste problemen.

 13. Kale prijs van aardgas is niet hoog. Laat die smeerlappen eens ophouden met het duur maken van het aardgas. 75% is belasting en BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *