Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nederland staat er goed voor als het gaat om mobiel internet: snel, goede dekking en redelijke prijzen. Vast internet is ook snel, maar vooral erg duur. Gaat de opkomst van glasvezel wat aan die hoge prijzen veranderen?

Abonneer en zet de BEL aan!

VOLG ons op:
https://www.rtlnieuws.nl/bright

https://www.instagram.com/bright_nl

https://www.facebook.com/brightnl

https://bit.ly/tiktokbright

#internet #breedband #glasvezel #kabel #cable #fiber #kpn #ziggo

26 gedachten over “Wordt internet goedkoper met glasvezel?”
 1. In Putin's Russia, fiber internet costs 10 euros and the connection is faster. In the center of Europe, the Belgian Proximus promises to connect to fiber by 2030. Probably waiting for the copper wires to rust. But copper does not rust, it only oxidizes. Proximus, you can use copper wires for at least another 500 years

 2. Ik woon sinds eind november 2022 in Geldrop in Noord Brabant en ik ben nu nog steeds aan het testen welke netwerk bij mij het beste is. Ik gebruik nu zelf Ziggo Kabelinternet, Het nieuwe Odido(T-Mobile Glasvezel) en 4G voor Thuis van Odido(T-Mobile)

  Ik vind het toch al vanaf midden 2023 dat er nog steeds te weinig andere internet bedrijfjes zijn die in mijn regio te weinig van ze laten horen en Ziggo en KPN gewoon zijn gang kan gaan met internetverkopen rond de 55 tot 91 euro. Misschien straks hier ook maar even de aandacht schenken met mijn youtube vlogkanaal (van de Laar 040). Verders een goede vlog ook al is deze al twee jaar oud.

 3. in het begin wel, als ze4 alle klanten binnen hebben dan verhogen ze de prijzen, probleem is dat de snelheden nog steeds tergend traag zijn, ik mag in 2023 gewoon verwachten dat er een 10 gbit verbinding naar mijn huis kan, om het een beetje gelijk te houden met mijn thuis netwerk.

 4. gewoon even een belletje naar je huidige provider, dat je een aanbod hebt gehad van hun concurent, en dan kan je maandbedrag opeens een stukje naar beneden 😂

 5. Hetgeen wat op 7:51 wordt genoemd als nadeel van een netwerk op basis van PON is niet volledig juist. Passief Optische Netwerken (PON, 32 klanten op één aansluiting in de centrale) lopen tegen dezelfde bottlenecks aan als de Actief Optische Netwerken (AON, 1 klant per aansluiting in de centrale), die bottleneck is namelijk de uplink van zijn Optische lijn-terminal (OLT). Het enige echte verschil tussen PON en AON is de wijze waarop die uplink opgesplitst wordt naar de verschillende huishoudens. Uiteindelijk loopt het door diezelfde twee vezels richting de core switch in de Metro Core-locatie. Het is niet zo dat een wijkcentrale waar 1000 klanten op aangesloten worden een volledige terabit aan uplink hebben bijvoorbeeld. Veelal is ergens tussen de 20Gbit en 40Gbit voldoende. Daarbij moet er ook echt wel flink wat data verbruikt worden om ook echt een gigabit nodig te hebben.

  PON heeft daarentegen wel het voordeel dat deze abonnementen boven de gigabit mogelijk maakt omdat dit hier betaalbaarder is om te realiseren dan bij AON. Op AON bij KPN is het nu fysiek niet mogelijk om boven de gigabit te leveren en een upgrade van de lijnkaarten in zo'n OLT is dusdanig kostbaar dat dit niet snel zal gebeuren. Er moeten dan ook nieuwe uplinks bij komen waar de vezels in veel gevallen er al wel voor liggen maar de apparatuur aan weerszijden mogelijk nog niet.

 6. In de drechtsteden kunnen we maximaal 50mb hier uit de muur trekken ik wil graag naar 500mb of 1 gb maar hier is helemaal niks getrokken

 7. Ugh, net me om laten lullen voor KPN glasvezel. Hoor ik hier van die PON technologie die de meuk weer limiteerd bij veel gebruik in de straat. Wat ook al een ADSL dingetje was. 🤦‍♂️
  Ben benieuwd hoe snel ik weer bij Ziggo terug ben. 😒

 8. 16 EUR per maand voor 1 gigabit glasvezel verbinding… In Bulgarije. In grote steden zoals Sofia zelfs soms 10 gigabit verbinding mogelijk, wel pak duurder. Die data die ik zag in de video met Bulgarije op 1 van de laatste plaatsen is volgens mij heel erg fout of op zijn minst behoorlijk fout. Ik woonde in meerdere dorpen met maar 20-60k inwoners en die hebben gewoon allemaal Fibre. Sommige hadden dat al 6 jaar geleden en sommige wat recenter.

  De formule? Veel lagere barriers of entry voor concurrentie. Heel veel lokale providers die maar in 1 dorp of handvol dorpen actief zijn. Hier moet de straat niet telkens open gegooid worden voor 1 kabel. Kabelgoten waar makkelijk nieuwe kabels in kunnen onder de voetpaden met veel metalen deksels in de voetpaden zodat er makkelijk en veel toegang is tot wat onder de grond looot. Ook veel kabels hangen over verlichting palen en lopen langs de gevels van gebouwen. Mooi is dat niet altijd maar wie kijkt nou constant 3 meter boven de grond als je over straat loopt.

  Wie zou dat soort esthetische shit ook gewoon inruilen voor 1 gigabit voor 16 EUR per maand?

 9. Een kleine foutje in de grafiek over hele snelle internet verbindingen, Merijn zegt dat Estland in de top 5 staat. Maar er staat ES en dat is Spanje. EE is Estland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *