Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #292 woensdag 20 maart 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-03-20

Gisteren was de Chinese vastgoedreus Evergrande volop in het nieuws vanwege een enorme fraudezaak van acht-en-zeventig miljard dollar. Edelmetaalspecialist Bart Brands waarschuwt dat dit niet alleen de Chinese vastgoedcrisis verergert, maar óók gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse, én Europese economie.

Desk: edelmetaal specialist Bart Brands, NLP-deskundige Igor van Kaam en blckbx-journalist David Boerstra Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #Vastgoed

15 gedachten over “Wereldwijde vastgoedcrisis op komst door fraude bij Chinese Evergrande?”
 1. We draaien om het probleem heen dat je geld kunt lenen (hypotheek) wat met een druk op de knop van een computer uit het niets wordt gecreëerd. En we geld kunnen lenen op basis van marktwaarde van vastgoed incl speculatieve bubbel. In plaats van maximaal de bouwkosten excl. speculatieve bubbel. Waarbij de waarde van de kale grondprijs op nul is gesteld. En we ook geen speciale belasting van bijvoorbeeld 90% op waarde stijging van de kale grondprijs hebben. Als we inflatie verder de kop in willen drukken moeten we ook stoppen met geld lenen / uit het niets creëren voor het kopen van aandelen etc.

 2. Het speculeren en beleggen met vastgoed moet wereldwijd verboden worden. Dat is schaamteloze zelfverrijking ten koste van de samenleving met mogelijk dramatische gevolgen.

 3. Er bestaat geen eigendom in China. Communistisch weet je wel.
  Als je daar een huis koopt, koop je het recht om daar 70 jaar te mogen wonen. Daarna vervalt het weer aan de staat.
  Er bestaat geen eigendom in China. Bovendien is de communistische partij zwaar corrupt. Dat helpt ook niet mee.

 4. De NYCB is niet zomaar wat…. Een aantal Community en Regional Banks zit in existentiële problemen (of is al failliet), omdat shopping malls en kantoorgebouwen waarin ze veilig belegd hebben voor een deel leeg staan. Die moeten in 2024-26 opnieuw gefinancierd worden, terwijl de huurders minder vloeroppervlakte nodig hebben (a.g.v. internet verkopen en thuiswerken).
  Die lege gebouwen worden dus waardeloos, en de banken moeten die miljarden afschrijven van hun reserves. Daardoor worden spaarders nerveus.
  Als een kleine bank wordt overgenomen door een grotere gaat dat meestal wel goed. Maar als er veel kleine banken omvallen kunnen grotere dat niet meer zonder risico opvangen. Et voilà.

 5. Dit was twee jaar geleden al bekent.😂😂😂😂je kunt je beter zorgen maken om BlackRock and vanquart die nu zoveel mogelijk landbouw grond en vastgoed aan het opkopen zijn in Nederland.🤫

 6. Wow, "financiele besmettingsgevaar is bijna 100%"! Heeft China het weer gedaan, spelen wij dat spelletje nogmaals? Zo lekker om anderen de schuld te geven. Blijf vooral focussen op Evergrande. Is dit niet wat kortzichtig en/of angstzaaierij? Het Westen en met name Nederland maakt zichzelf kapot, de hele wereld ziet dit, behalve Nederland zelf. Een beetje onderzoek geeft je een breder beeld. Btw, in het algemeen gaat het goed met China, maar dat interesseert hem kennelijk niet zolang hij in deze vastgoedbubbel zit of vastgoedvijver zit te vissen. Nieuws halen uit de Telegraaf, Bloomberg, ANP, CNBC etc lijkt mij niet heel verstandig. Die 'spooksteden' beelden zijn van jaren geleden, gebruiken wij die weer? Daarbij, heeft deze man ooit gezien hoe een hele wijk wordt opgebouwd in China, inclusief woningen, winkels, OV en infrastructuur? Dat staat er niet in een paar maanden he? Dus wat zeggen die beelden eigenlijk? En trouwens, Hongkong is een brits kolonie geweest, grote fraudeurs zijn bekend, meer zeg ik niet. Een beetje onderzoek buiten de vijver geeft je een breder beeld en hoger algemene kennis. Nodig deze man pas weer uit als hij meer inzicht heeft gekregen. Deze les is gratis, bedank mij later.

 7. Ach komop joh net of ze niet exact weten wat ze aan het doen zijn. Toevallig zie je nu alles overal gecontroleerd imploderen op alle vlakken. Dit is gestart toen Schwab zei dat dit dit Great Reset is and lets Build Back Better. Bijna alle wereldleiders zeiden dit toen ook letterlijk. Lets Build Back Better. Dit is gewoon een gecontroleerde demolitie zodat ze iets heel naars voor ons terug gaan bouwen.

 8. Laten we het over de Nederlandse huizen bubbel hebben.

  De centrale bankiers zijn de Zionistische Mafia bazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *