Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk deze video ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/wat-is-waarheid-voor-een-mens-peter-van-der-weerd-in-gesprek-met-mattias-desmet

Voorganger Peter van der Weerd, bekend van zijn spraakmakende blckbx-interview over de Eindtijd, praat met klinisch psycholoog Mattias Desmet over het geloof, waarheidsvinding en de kunst van het spreken, waarin zij beiden verbinding vinden.

Het gesprek met Desmet vond plaats bij Upstream Café https://upstream.cafe waar theoloog Van der Weerd voorganger is. Deze nieuwe, ‘buitenkerkelijke’ kerk kwam voort uit het verlangen om náást mensen te staan in hun uitdagingen van het leven.

Desmet is verbonden aan de Universiteit van Gent. Sinds zijn kritiek op de coronamaatregelen heeft hij te maken met censuur. Zijn derde boek, De psychologie van totalitarisme uit 2022, werd verboden op de universiteit. Ook mag hij niet meer zelfstandig lesgeven in het vak Cultuur- en Maatschappijkritiek.

“Zelfs mijn grootste tegenstanders in België merkten op dat er toch wel een bittere ironie zit in het feit dat men in het vak Cultuur- en Maatschappijkritiek blijkbaar alles mag, behalve kritisch zijn over de cultuur en de maatschappij,” zegt Desmet.

Met Van der Weerd bespreekt hij onder meer de fluwelen handschoen van verborgen propaganda in het Westen, de rol van het geloof en de risico’s van een doorgeslagen rationalistische en materialistische levensbeschouwing.

Bekijk nu dit openhartige gesprek over zware thema’s, dat verlicht wordt door warmte en humor! Met dank aan Upstream Café https://upstream.cafe

In februari 2023 sprak Van der Weerd met programmamaker Flavio Pasquino over ‘de Eindtijd en het teken van het Beest in Bijbels perspectief’ (https://www.youtube.com/watch?v=DwPkHofoOd4). Ook Desmet was al vaker te zien bij blckbx – https://www.blckbx.tv/tag/mattias-desmet

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#mattiasdesmet
#totalitarisme
#censuur

21 gedachten over “‘Wat is waarheid voor een mens?’ Peter van der Weerd in gesprek met Mattias Desmet”
 1. Een héél bijzonder gesprek, dat mij doet denken aan de woorden "in die tijd zal de boom der kennis weer gezegend worden !!!"…dit zie ik nu gebeuren…en ik ben dankbaar in deze tijd te mogen leven, waarin mijn 'geloven' verandert is in een 'zeker weten' …in WAARHEID !!!
  God is een liefdevolle Geest, en spreekt een Geestelijke taal en ik bid dat velen die taal zullen gaan verstaan 🙏
  💕💕💕

 2. Blij met dit gesprek. Vooral in deze tijd een groot belang om dit te horen. Dankjewel ❤❤❤heb ook direct een donatie gedaan. Ik hoop dat jullie dit belangrijke werk kunnen blijven doen.❤❤❤❤❤

 3. [pfff] … "Hartelijk ZIJN = Mens Zijn = de Waarheid & Persoonlijk Geidentificeerd = Ego Verstandelijk = Dromen/Liegen." ((::)) zij die op zoek gaan naar God vinden zich Zelf & hun die op zoek zijn naar zich Zelf vinden God.

 4. Heel mooi en wijs gesprek. Helemaal eens dat de waarheid niet te vinden is in de zogenaamde rationaliteit. Ik was het alleen niet eens met de opvatting dat de ledigheid en de wanhoop van nu zijn ontstaan dóór het verlies van het geloof in god. In de periode dat de kerken de macht hadden in het Westen, hebben zij net zo goed machtsmisbruik gepleegd als de leiders van nu dat doen. Ook de religieuze cultuur heeft totalitaire trekken, waarin groepsdenken aan mensen wordt opgedrongen en ongelovigen worden uitgesloten. In de zestiger jaren waren de hippies klaar met de verstikkende religieuze macht van toen, precies zoals de mensen nu klaar zijn met de verstikkende totalitaire overheid en corporaties. In iets moois geloven is prachtig, maar het gaat mis als mensen dat aan andere mensen gaan opdringen.

 5. Wat me opvalt is dat Mattias aldoor de vraag beantwoord als in derde persoon
  Zoals de vraag leven we al sinds C in het totalitairisme? Dan geeft de man antwoord in wat een ander schrijft, maar daarmee is hij neutraal in de mening naar wat hij zelf heeft. Terwijl ik weet dat Mattias ook deze mening deelt
  Fijn om naar te luisteren en te filosoferen over waarom de mens zo gefaald heeft in om naar zichzelf te kijken en te beoordelen ipv naar de ander altijd te kijken en te veroordelen
  Misschien is dit wel de reis die we als mens moeten maken om erachter te komen dat we nog maar echt weinig weten

 6. Jammer dat er altijd weer teruggegrepen wordt naar een hiërarchisch godsysteem. Er is meer dan goden, wellicht geven we de goden te veel credits voor het licht, ipv het duister.
  Wat ik interessant vind, is dat als een WEF scenarios schrijft die exact uitkomen, we hen beschuldigen van kwaad, maar wanneer de bijbel exact laat zien wat er gebeurt, is het bewijs om gelovig te worden. Koekoek. Duivel en engel, licht en duister is een gecreëerd onderwerp gebasseerd op de organische natuurwetten van dit universum. Wie zegt dat het niet de goden zijn die als master van de marionet poppetjes aan beide kanten aan het sturen is? Het is de ultieme valstrik.
  Enige wat ik hoor is heel veel napraten van de dingen die andere hebben geleerd, waar is de zielsconnectie? Ik hoor de hele tijd "deze heeft gezegd dat" "mooie gezegde dit" "gelezen dat" "er werd vroeger al aangegeven dat". Waar is de eigen kennis, de interne kennis? Dat iemand zegt dat deze materialistische wereld (dus ook het mensen lichaam en de densiteit van deze aarde) nergens op gebasseerd is, klinkt als een vernauwd bewustzijn.
  Hoe deze wereld geschapen is, is geen bewijs dat dat God is, god is nog nooit gezien, wie zegt dat de aarde haar ziel niet in co creatie dit gemaakt heeft? Hoezo wordt een onzichtbaar iets bestempeld als god, terwijl de planeet zelf feitelijk waar te nemen is, maar we niet ingaan op de creerend vermogen van deze densiteit, deze zielen? Heeft hij ooit connectie gemaakt met de ziel van de aarde, ipv boeken te lezen? Ik vind dit een zeer bekrompen gesprek.
  Met die liedjes erbij waan ik mij weer helemaal in de nazerener kerk 🙈😅. Ik heb mij drie jaar afgevraagd waarom blckbx koos voor deze naam, waarom je dat zou doen als alternatieve media, maar ik snap nu de spirituele taak van blckbx iets beter…

 7. Dank voor dit prachtige gesprek. Een prachtig boek dat hier op aansluit is, De Meesters van het Verre Oosten. Over de ook over de goddelijkheid in jezelf. Zelf verhoogt het mijn energie enorm en in het onnoembare. Grote aanrader. Let op geen herziende druk maar het originele. 💖💖💖

 8. De ziel van de mens prikt door de schijn heen, wij zijn geen een materieel proces wij zijn een intelligente geest verbonden met de ALgeest,….dat ziel van de mens bestaat in de mate waarin hij/zij oprecht durft te spreken,……….
  Durven luisteren naar iets wat klinkt in jou zelf,…..jou innerlijke waarheid,……..ver van het Ego,……
  De kunst van het goede spreken is , is de moed tot waarheid,……

 9. Beste Matthias, ik dacht dat ik bijna de enige was die een bepaald idee heeft over het leven en de overkant. Het grote verschil tussen U en mij, ik lees nooit boeken, het komt gewoon in mij op. Wat jaren geleden heb ik fysiek kontact gehad met de andere kan, en dat heeft nog extra invloed gehad op mij. Ik wil dat nooit kwijt en niemand kan dat ooit afpakken. Ik kende maar 1 persoon die mij daar kan in volgen maar die is verhuisd naar Thailand, nu zijn het er 2 geworden. Grtjs van een 64 jarige uit België. 🌅

 10. jammer dat het hele hoog geschoolde gedeelte van nederland en mogelijk de wereld zo erg gebrainwashed is dat ze ze liever voor eigen gewin gaan dan dat ze eerlijk zijn.
  alle onzin die mattias wilt verkopen komt niet van hem🙂
  de mens kent zichzelf niet, wie zegt dat al 2 jaar?
  wie zegt er al 2 jaar dat de hoger opgeleide egoistische volgers zijn?
  veel van wat mattias zegt zei ik al jaren, helaas willen mensen hun eigen egotje boven die van de gene die het hen leerde/liet zien.
  iedereen die v en de poppencast kijkt weet dit, en wat blckbx kijkers die opgelet hebben zullen dit ook weten.
  dit is het probleem met de mensheid, ikke ikke ikke.
  en velen zijn zulke goede volgers/deugers dat zelfs wanneer ze het weten ze liever de schijn hooghouden want dat is makkelijker dan te doen hoe het hoort.
  ik wens alle wannabe deugers en spotlight chasers succes ermee en aanvaard je karma als de man of vrouw die je bent.

  de meeste mensen die je in de spotlite zite zijn nep, leugenaars, egoisten, narcisten en zelfs psychopaten, allemaal hebben ze 1 ding gemeen, het volgen, het zich er altijd beter uit willen praten, het geloven dat ze beter zijn en meer rechten hebben, en dat ze mogen liegen en bedriegen om jou anders over hun en hun doel te laten denken dan dat het daadwerlijk is.
  nogmaals je karma dat hierbij hoort.
  met mensen zoals jullie komen we nooit verder en blijven we in de fantasie leven…
  nou de groeten…

 11. Het idee dat totalitaire samenleving zoals onder het nationaal socialisme door de grijze buraucraten mogelijk was, was al door Hannah Arendt geopperd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *