Geen widgets gevonden in de zijbalk

Kijk de hele uitzending:
https://ongehoordnederland.tv/2022/06/09/tv-programmas/ongehoord-nieuws-met-arnold-karskens-pepijn-van-houwelingen-paul-buitink-en-raisa-blommestijn-afl-32/

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

11 gedachten over “Wat is een vrouw? – Ongehoord Nieuws”
  1. Wat is de vraag eigenlijk, je kan zeggen wat is een man? maar ook wat is dat een ding of gaan de vragen over mens en mensheid en trouwens laat de genders ook mens zijn, tja moeilijk het, mens zijn met elkaar.

  2. Er is al eeuwenlang bekend dat er zowel in de mensenwereld als wel in de dierenwereld geslacht niet altijd duidelijk definieerbaar is voor een deel van de mensen en dieren die in deze wereld wordt geboren. Stel je wordt zo geboren dan kies je daar niet voor het gebeurt je, ik vind het juist een enorm goed ding dat er meer aandacht is voor deze groep mensen en dat er wordt opgekomen voor de rechten en gelijkwaardigheid van deze mensen. Het is en blijft een enorm ver van mijn bed discussie omdat ik me het me niet goed kan inbeelden omdat ik er zelf niet mee te maken heb toch juich ik elke vorm van strijd voor gelijkwaardigheid en respect toe. Ik wil zelf ook met respect en gelijkwaardigheid behandeld worden dus wie dan ook maar heeft daar net zoveel recht op dan ik zelf.
    Het enige probleem in deze discussie ligt voor mij in het feit in de abstractie die gevangen is tussen gelijkwaardigheid en identiek zijn aan. Gelijkwaardigheid in mogelijkheden en respect daar zijn we het snel over eens maar stel iemand definieert zich als vrouw of man maar is niet zo geboren dan wordt het lastig want zo iemand is wel gelijkwaardig maar niet identiek aan. Je kunt niet wegnemen dat iemand een strijd heeft gekend omtrent zijn geslacht dus volledig identiek ben je daardoor niet. Stel dat wordt een probleem in bvb de sportwereld omdat het fysieke verleden een voordeel geeft in de uitoefening van de sport dan wordt het echt heel complex. Hoe bepaal je in hoever het een invloed heeft en daarop volgend is er nog sprake van een eerlijke competitie. Ik heb daar geen antwoord op, vind dat echt lastig.
    Voor mij wordt het respect wat ik opbreng voor elk mens bepaald door daden en gedrag en niet bepaald door geslacht. Is het relevant om je als buitenstaander te bemoeien met de definitie die een ander uitspreekt over zijn of haar of het geslacht, zou het bemoeizuchtig vinden als je dat wel zou doen. Per definitie dient elke mens de ander gelijkwaardig en met respect te behandelen, elke andere weg leid tot onderdrukking en beschadiging wat juist leid tot strijd en protesten zoals we die nu zien.

  3. Deze waanzinnige stellingen doen om de mensen werldweid gek te maken EIND van het liedje? Dat we zo boos op elkaar worden dat we gaan vechten DAT IS DE HELE OPZET : CHAOS !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *