Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #215 van vrijdag 8 september 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-08

Is de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee in gevaar? Unesco heeft in ieder geval kritiek, wat zit hierachter?

Desk: redacteur Roy Bernabela, opiniepeiler Maurice de Hond en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Ancilla van de Leest

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#UNESCO #Waddenzee

11 gedachten over “Wankelt Werelderfgoedstatus Waddenzee?”
 1. Het klopt. Het is beter om je geld binnen te halen via ledencontributie en nalatenschappen, zoals in Thijsse´s Hof, de oudste heemtuin en vogeltuin van Europa. Zij krijgen wel wat geld van de gemeente Bloemendaal maar die hebben geen invloed op het beleid van de Hof. In de Hof staat de geest van Thijsse centraal. Iedereen werkt in zijn geest. Natuureducatie aan schoolkinderen ´ins freie´, buiten, was en is een van de speerpunten van de Hof en Thijsse. Scholen betalen een bijdrage voor de educatie, maar ook zij hebben geen invloed op het programma. De Hof is nog steeds gratis te bezoeken. Ook dat is in de geest van Thijsse. Hij wilde iedereen van de natuur laten genieten, ongeacht inkomen en afkomst. Veel natuurorganisaties laten zich te veel leiden door geld van de staat en supranationale clubs. Ik merk ook nu dat natuurclubs pakken wat ze pakken kunnen, daarbij vergetende dat zij het zonder de boeren niet kunnen rooien in bv. het laagveenweidelandschap aan het Markermeer in Laag Holland. Ik weet van boeren die daar aan natuurbeheer doen dat ze ermee willen kappen omdat de EU-regels steeds strakker worden. Ze trekken het niet meer. Het landschap gaat achteruit nu er boeren stoppen, dat heb ik reeds in 2021 geconstateerd, vlak voor mijn emigratie. Verlaten schuren en hoog gras en inklinking van de bodem: het zijn allemaal zaken die de staat, de industrie en het grootkapitaal aantrekkelijk vinden. Ik vond het verhaal van Rypke interessant. Hij is zeer intelligent en heeft een enorme feitenkennis. Dank je wel, Rypke.

 2. Helder Rypke. Feitelijk zijn de werknemers, als je ze al zo kan noemen, niets meer of minder dan ambtenaren in dienst van de huidige machthebbers. Geregeld kijk ik naar zo'n club wat ze in dienst hebben. Stuk voor stuk racistische blanken. Al die stichtingen zijn de pest van de maatschappij. Ruifvreters.

 3. Kijk naar de stikstofdeposities op de waddeneilanden ! Komt allemaal overwaaien van de waddenzee . Die moet zo snel mogelijk ingepolderd worden om de natuur te redden .

 4. We doen het voor het klimaat en voor onze kinderen. We stoken daar oerbossen voor op, spuiten chemische rotzooi in de lucht om zonlicht te blokkeren en vernietigen het ecosysteem in onze waddenzee en verhalen boeren van hun land om daar industrie voor terug te krijgen. Logisch toch ? ❤

 5. Dat logo…weer een zon.. .
  Voor de mensen die het nog niet weten….. .UN in UNesco staat voor United Nations.
  Die VN/Verenigde Naties toch altijd.. .
  De VN van de VN-agenda 2030 met o.a. hun 17 duurzame doelen.
  Met hun 3 'E's.Economy , Ecology , en social Equity.. .
  VN-agenda 2030 is deel van de VN-agenda voor de 21 ste eeuw.

 6. Als Rypke Zeilmaker spreekt, spits ik mijn oren, omdat hij keer op keer bekwaam en piekfijn uitlegt
  hoe waanzinnig corrupt, en multiplr-destructief
  de totalitaire "red de natuur" vn, who, unesco eu, wef MSM etc., globalistische milljardair's "you will own nothing" agenda is.
  Vrolijk word ik er niet van, maar ik wil weten wie de werkelijk,e doods-vijanden zijn van de Nederlanders, van de hele
  Wereld Bevolking, de 'Common People'en hoe die wrede leiders van die money mafia te werk gingen/gaan.

 7. Natuur in Nederland bestaat niet, wordt kompleet getuinierd door natuurorganisaties!
  Echte natuur bestierd zichzelf en gaat z’n gang, al die onzin over natuur hier, schei uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *