Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #239 van vrijdag 3 november 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-11-03

Onlangs lekte er een document uit van de Israëlische regering dat voorstelt om de gehele Palestijnse bevolking uit de Gazastrook te verdrijven. Welke verborgen belangen schuilen achter dit conflict?

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

Door Paolucci

19 gedachten over “Verborgen motieven achter de Gaza-oorlog”
 1. Ik ben al lang fan van BlackBox, maar hier slaan jullie de plank volledig mis en neem jullie dat zeer kwalijk!
  Je hoeft echt niet alles wat Israël doet goed te keuren, maar het lijkt erop dat ook jullie meedoen met de mode juist alles wat Israël doet af te keuren.

 2. Als je kanker wilt bestrijden, moet je het compleet vernietigen en daarmee Gaza. Uitstekend als het auto-immuunsysteem van kanker zichzelf zal opvreten volgens dit scenario. De Bijbel omschrijft de gebeurtenis ook.

 3. Hamas, die niet alleen een terreurbewind voert in Gaza, maar ook de media onder controle heeft, weet elke keer heel snel te melden welke verschrikkelijke misdaden Israel begaat. Eerst zou er een ziekenhuis zijn gebombardeerd, met 500 slachtoffers, toen een vluchtelingenkamp, daarna ambulances, nu weer een school. De meeste media nemen deze berichten klakkeloos over en vragen zich zelfs niet af of het verhaal wel klopt. Maar dan is het kwaad al geschied.
  Het projectiel bij het ziekenhuis bleek een mislukte lancering van Hamas te zijn, het vluchtelingenkamp bleek een terreurbasis van Hamas te zijn, de ambulances bleken Hamas terroristen en wapens te vervoeren. En: Hamas heeft commandocentra in tunnels onder ziekenhuizen en scholen. Dat is toch al een oorlogsmisdaad op zich. Maar opwinding daarover blijft uit in de media.
  In het vluchtelingenkamp Yabaliya is inmiddels een grote hoeveelheid gevechtsplannen, kaarten en communicatieapparatuur van Hamas gevonden. Jazeker, dit vluchtelingen kamp blijkt een Hamas-bolwerk te zijn.

 4. Zionisten plegen genocide in Palestina. Ze zijn de nazi's van onze tijd. Wat hier wordt gezegd is goed praten van deze misdaden. Walgelijk.

 5. Ik sta duizend procent achter Israel en ik hoop dat ze na die massa slachting het hele land innemen! Ik ben helemaal klaar met dat palestijnse slachtofferschap! En als ik de immigratie zo zie, kan nederland opdoeken.

 6. Collumn door Ronald Plasterk
  Hamas is de ultieme vorm van slechtheid.
  Bij het conflict tussen Israël en de Arabische landen is in de afgelopen decennia zoveel gebeurd dat het niet moeilijk is om aan alle kanten fouten aan te wijzen. Maar dat betekent niet het omgekeerde: dat de hele situatie symmetrisch is.
  Des te ergerlijker is het dat in de reacties op de afschuwelijke pogrom van Hamas, waarbij in één dag meer Joden zijn vermoord dan ooit in een dag sinds de Holocaust, ten eerste gedaan wordt alsof het wél symmetrisch is, en de grote media zoals het NOS-journaal zelfs opzichtig partij kiezen voor Hamas en tegen Israël (zie bijvoorbeeld het direct verantwoordelijk stellen van Israël voor die bom op het ziekenhuis, zonder enige check, en vervolgens geen nette reactie).

  Je kunt allerlei bezwaren hebben tegen de regering Netanyahu, en omdat Israël een democratie is (de enige in het Midden-Oosten) zijn er veel mensen ook binnen Israël die die bezwaren uiten. Je kunt aandringen op in acht nemen van grenzen bij de tegenaanval. Als je het volledige recht erkent van Israël om zich te verdedigen zijn er toch altijd grenzen; vergeet bijvoorbeeld niet dat Israël een kernmacht is. Maar ook als je goed de balans houdt, is het belangrijk om op een rijtje te hebben waarom de situatie tussen Israël en Hamas allesbehalve symmetrisch is.
  Aan beide zijden vallen burgerslachtoffers. Een eerste fundamenteel verschil is dat Hamas er als terreurorganisatie op uit is zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken, terwijl het Israëlische leger probeert om Hamas te raken en daarbij zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken. Je zou wellicht kunnen vinden dat ze op dat punt nog meer marge moeten nemen, maar de intentie is in ieder geval een compleet andere dan die van Hamas. Vervolgens, zelfs als Israël bij de militaire acties tegen Hamas burgerslachtoffers maakt, zal dat nooit zijn met als doel om die personen zoveel mogelijk te laten lijden. Het is inmiddels duidelijk dat de pogrom van Hamas juist tot doel had om de slachtoffers zo wreed en pijnlijk mogelijk aan hun einde te laten komen, ze zijn gruwelijk gemarteld. Een Israëlische militair die daarop betrapt zou worden, gaat direct voor de krijgsraad.
  Dat geldt ook voor ernstig seksueel geweld, verkrachtingen, gepaard met martelingen. Zelfs de nazi’s deden dat niet; het nazisme is zo ongeveer de definitie van het kwaad in onze wereld, maar het routinematig verkrachten en martelen van vrouwen en kinderen was zelfs daar geen dagelijkse praktijk, bij Hamas wel. Door de straten slepen en in stukken snijden van lichamen, en trots zijn op je moordpartijen vinden ze normaal.
  Een volgend verschil is dat de Israëlische soldaten wellicht bereid zijn te sneuvelen in de oorlog, maar toch het liefste heelhuids thuiskomen bij hun familie. Hamas kent een doodscultuur, met als hoogste goed om jezelf op te blazen, waarvoor je beloond wordt met seks met 72 jonge maagden (waarbij men zich niet afvraagt of die 72 jonge vrouwen daar zin in hebben).

  Vervolgens het gijzelen van burgers als menselijk schild, onder wie zeer jonge kinderen. Dat is een ernstige oorlogsmisdaad, en je zou verwachten dat in alle reacties voortdurend erop wordt gehamerd dat Hamas allereerst die gijzelaars moet vrijlaten. Daar komt bij dat Hamas ook de eigen burgers ervan weerhoudt om de locaties te verlaten waar Hamas-posten zijn, juist met de bedoeling dat die burgers omkomen bij aanvallen vanuit Israël. Ook een misdadige tactiek die Israël niet gebruikt.

  Stuitend is het uitbundig vieren van de dood van anderen, zingend in de straten. Het Israëlische leger, ongetwijfeld niet allemaal lieverdjes, is een leger zoals dat van Nederland, Engeland, de VS, met mensen die in hun opleiding geleerd hebben wat ze wel en niet mogen doen, en met strakke interne procedures, en straffen die in gang worden gezet als iemand zich te buiten gaat aan misdragingen (wat weleens gebeurt).

  Nu even naar ons eigen land. Bij de demonstratie vóór Israël ging het er rustig aan toe, overheerste verdriet en ook wellicht ingehouden woede om het terrorisme, maar dat was het. Opvallend was hooguit het advies om op straat de Israëlische vlaggen op te bergen voor je eigen veiligheid, maar dat was geen teken van onfatsoen van de demonstranten, hooguit van hun tegenstanders.

  Bij de immense pro-Hamas demonstraties in de Europese hoofdsteden, ook op De Dam, de plek waar we jaarlijks betuigen ’nooit meer Holocaust, nooit meer antisemitisme’, werd massaal gescandeerd dat Israël vernietigd moet worden.
  Er zijn van die zeldzame momenten dat je kleur moet bekennen. Die kleur hoeft niet te zijn dat je de nederzettingenpolitiek onderschrijft of Netanyahu steunt. Maar je kunt onmogelijk doen alsof de situatie symmetrisch is. Er is een hele rij argumenten waarom Hamas de ultieme vorm van slechtheid is: extreem antisemitisch, seksistisch, buitengewoon gewelddadig, sadistisch, terroristisch. Daar past geen ’ja maar’, geen roep om context. Daar past complete veroordeling.

 7. Dat kanaal zouden Palestijnen gigantisch van profiteren op talloze vlakken, big time. Maar dat lukt natuurlijk niet als ze maar blijven klagen dat ze het zo moeilijk hebben en dat vertalen in raketten afvuren op steden en dorpen, en straks schepen in het kanaal. Vandaar dat ze weg moeten, want we weten hoe ze zijn. In plaats van meedoen en meepraten over hoe ze samen met Israël dat kanaal kunnen vormgeven, gaan ze liever door met raketten afvuren. En dan vragen ze zich in dit programma af waarom Gaza in de weg zit. Misschien ligt het aan Gaza?

 8. Ik zal jullie precies uitleggen hoe het zit.
  Jullie vragen jullie zelf af waarom geen 1 land iets doet.

  Dit is het antwoord;

  Iedere bevolking vanuit heel de wereld staat NIET achter genocide. Maar iedere wereldleider staat hier WEL achter.

  Waarom is dat zo? Omdat ALLE wereldleiders al gepland hebben wat er staat te gebeuren. Zij hebben al onderling besproken met elkaar wat hun aandeel is in alle grondstoffen en stukjes land wat hun gaat opleveren nadat de bevolking is afgeslacht. GAZA word gebombardeerd , en TURKIJE, SAUDI-ARABIA, EGYPTE en de rest van alle moslimlanden van het midden-oosten wachten rustig af totdat zij een stukje land krijgen of een stukje grondstof. Ondertussen blijft het bij landen alleen maar bij praten tijdens conferenties, omdat mensen in opstand komen natuurlijk en dit niet accepteren. Zo houden ze de bevolking aan het lijntje om de mensheid een beetje hoop te geven dat er toch een wapenstilstand komt in Palestina. NIET DUS!

  Elk land kijkt naar zijn eigen portemonnee.
  Zij willen meer en meer en meer geld.
  Mensenlevens BOEIT hun totaal niet!

  Geen 1 land heeft tot nu toe ingegrepen en niemand zal nog iets gaan doen. Anders was het allang gebeurd na zoveel doden.

  Waarom helpt HAMAS niet bijvoorbeeld? Zij schuilen zich lekker onder de grond terwijl hun burgers worden afgeslacht. Waar is de Leider van HAMAS? Die zit waarschijnlijk Halloween te vieren in Saudi Arabië. Te wachten op zijn geld.
  De Mainstreammedia is ondertussen bezig om de mensheid te manipuleren om Israël als slachtoffer neer te zetten. “Al ligt de waarheid in het graf, al wat haar drukt dat moet eraf”
  Geschiedenis herhaalt zich.

  Word wakker mensen. Alles draait om geld.

 9. Ik had tot nog niet zolang geleden goede hoop op Blackbox. Helaas 🤯😥
  Hoe halen jullie het in je hoofd om zo’n ##%]} een podium te geven. 🥴😵‍💫🤯

 10. Israël was never Israël. They kill Palestinians for 75 years and stole everything. You can see this in the Bible 1937. This was Palestina.

  Israël is a enemy of every country and humanity in the world.

  I repeat; Israël is a enemy of every country and humanity in the world.

 11. Dit hoor je niet in de NL pers. Bijeenkomst in Moskou Ambassade van de Staat Palestina in Rusland en verslag van een bijeenkomst van ambassadeurs van Arabische en moslimlanden met de Palestijnse ambassadeur. Netanyahu Premier van Israël, bracht maandelijks 36 miljoen dollar in een zak om aan HAMAS te geven. Maandelijks!" (citaat ambassadeur) en dat de echte Palestijnse autoriteiten en het echte Palestijnse volk gelukkig zouden zijn met een vrede met 2 staten (Palestina en Israël die samen bestaan) zonder behoefte aan "noch HAMAS, noch enige andere militaire fractie"…..Netanyahu willen ze weg hebben…..Palestinian Authorities are "AGAINST HAMAS"! (Special Report) https://www.youtube.com/watch?v=hS-Aa7E2-Hk

 12. Een bepaald stuk grond hoort toe aan het volk van God staat in de bijbel.

  Ik keur wel het geweld en niet het verdelen af, want anders blijft dit eeuwig aan de gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *