Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uit debat van de Raad Algemene Zaken d.d. 22 maart 2022 / Brexit – Nieuwe relatie met het Verenigd Koninkrijk
17 maart 2022
Vaste commissie voor Europese Zaken, Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Contactgroep Verenigd Koninkrijk

Van de oppositie is behalve van Haga alleen van der Lee namens Groenlinks aanwezig, dus zit Wybren een beetje in de tang van alleen partijen die heel graag meer macht willen afstaan aan Europa.
Hij is zo ongeveer de enige die nog tegengas geeft.

Als we dan Europees harmoniseren, waarom dan geen uniform stopcontact?

24 gedachten over “Van Haga over schadelijke gevolgen Brexit voor Nederland. Wybren beetje in de tang van partijkartel.”
 1. De uniformeringsregels en standaardisering was een E.E.G. zaak. Prachtig. Landen waren vrij daaraan mee te werken.
  1. Voorbeeld:
  Remsystemen vrachtwagens.
  Het was vóór 1970 onmogelijk met een nederlandse truck een duitse oplegger aan te koppelen om op de ferry naar Engeland te zetten. In Engeland konden ze geen duitse, noch nederlandse oplegger aankoppelen.
  Ja, tenzij je accepteert dat je met zo'n combinatie niet kon remmen.
  2. Landen konde refereren aan de typegoedkeuring van personenauto's uit andere EEG landen. Dat betekende dat niet ieder land steeds met bijna dezelfde testen een beetje auto's zaten te verkreukelen.
  Ach, er zijn zoveel voorbeelden.
  Maar om de handel tussen landen van bovenaf te reguleren, zelfs regeringen en politiek vam bovenaf te reguleren is 'straal bezopen'.
  Maar goed. De huidige EU is een goed opstappertje naar de ideeën van Prof. dr. Klaus Schwab van het WEF.
  Een communistische samenleving van burgers met een kapitalistisch bestuur ligt in ons verschiet.
  Met de huidige "The Great Reset" is de omzetting al ver gevorderd.
  Het bevechten van de EU is nu al een verloren zaak.
  Het bevechten van Schwab c.s. had al begonnen moeten zijn.
  Oók niet gebeurd, daarom gaat het gebeuren zoals de elites willen.
  De bevolking wordt niet gehoord.
  Daarnaast laat de bevolking zich niet horen.
  Nu worden wij, het volk, in de hoek gedreven waar de elites ons willen hebben.
  Uh, we zíjn al in de hoek gedreven, op een paar niet-gefaccineerden na!!!

 2. Als alles EU word gaan wij als burger opdraaien voor landen die nog lang niet alle regels en aan de norm voldoen meen Frakrijk , samen in de EU is niets van waar .

 3. Alleen in Brussel werken ruim 30.000 mensen voor de EU. Allemaal grootverdieners en ze betalen allemaal amper belasting (als ik mij niet vergis variërend tussen 7% en 24% loonbelasting). En al die mensen bij elkaar zijn nog te achterlijk om het omschakelen van de klok af te schaffen.

 4. Ah, hier zien we he Dit t weer…… De regering bepaalt kennelijk wat fakenews is en wat geen fakenews is. Dat is exact hetzelfde wat momenteel in Rusland gebeurt. Zenders als Blackbox en Café Weltschmertz worden gezien als zenders die nepnieuws verspreiden, terwijl er voldoende voorbeelden zijn van de NOS die eveneens onwaarheden verspreidt. Wie bepaalt de waarheid?
  Kan de kijker dat zelf niet? Moet de overheid dit namens hem doen?

 5. Die militaire macht wordt niks. Weggegooid geld. Tegenwoordig wordt wel overal Engels aangeboden, maar een beroepsmilitair in Hongarije zal het Engels op een heel ander niveau beheersen dan de militair uit Nederland die alleen maar Engelstalige TV-programma's voorgeschoteld krijgt, die alleen maar Engelstalige liedjes hoort op de radio. De Nederlandse militair hoort in de baarmoeder alleen maar Engels.

 6. Ik kan wel enkele zaken noemen: de rente die nog steeds laag is. Oorzaak: zuidelijke lidstaten. De lonen zijn in Nederland te laag. Oorzaak: de Polen zijn goedkope arbeidskrachten. Allemaal dankzij de euro. En inderdaad kan ik ook een hoop positieve zaken noemen, maar die zijn vrijwel allemaal te vinden in klein grut, zoals de stopcontacten die overal gelijk zijn.

 7. Dit is in feite een relaas uit de toekomst. Er staat: 'Uit debat van de Raad Algemene Zaken d.d. 22 maart 2022''. Vandaag schrijven we 19 maart 2022. Wel ludiek! Met opzet?

 8. Zijn er hier mensen die de nieuwe Europese digitale identiteit willen?
  Geef een duim omhoog als je deze niet wilt duim omlaag kunnen we niet meer zien dankzij de Eu.

 9. Grappig dat de heer van der Leen wilt voorkomen wat in Rusland gebeurt met de media door in de EU de media onder controle van een EU waarheids orgaan te stellen. Daardoor krijgt de EU juist de mogelijkheid om hetzelfde als Putin te doen.

 10. Tom van der Lee strooit zelf met des informatie Nederland en Europa zijn van geen enkel belang voor het klimaat en de temperatuur op aarde Groen en duurzaam zijn leugens bedrog en onbenul Stop de groene corruptie en klimaatoplichterij

 11. Behalve de vele mensen die weinig werk verzetten, vindt je burocratie ook terug in budgetten, en facturen naar 3rd party companies. Bovendien erkent de politiek de politieke crisis, het systematische en hun eigen faciliterende rol daarin niet. Bijvoorbeeld enkel al de mogelijkheden die er zijn om budgetten te wijzigen, terwijl er totaal geen controle over of grip op de bijbehorende processen. Probleem is dat iedereen in de politiek altijd al het buitenland de schuld gaven.. omdat ze met elkaar concurreren, met wetten, met fiscale voordelen, gouden burgercertificaten, etc. Elkaar de loef afsteken, en claimen dat ze de eerste en beste zijn.

  Als je niet snapt dat er 199 landen zijn, continentale organisatie die niet sluitend is, is overmanagement fataal; the fat cow syndrom. Wacht maar tot je honger hebt, of het koud hebt. Maar Nederland en Duitsland snappen dat als de beste; ze hebben zelfs de kar getrokken wat betref UEFA Financial Fair Play. Met ook TPO trouwens..

  En Nederland heeft ook een managementlaag teveel; de monarchische processen, vooral het aanstellen van burgemeesters en gouveneurs, veroorzaken voortdurende problemen m.b.t democratische principes en rechtstatelijke beginselen; dit moet voor eens en voor altijd in de kiem gesmoord worden. Ik denk dat we heel die functies niet nodig hebben. Pure overhead; symbolen van symboolpolitiek. Net als het steeds verder uitdeiende ambtenarenapparaat. Hoe meten die klerks überhaupt vooruitgang en hun prestaties?

  Die Sjoerdsma is trouwens levensgevaarlijk; in plaats dat hij zijn eigen partij's betrokkenheid in de NPO media schandalen belicht. Nee, hij gaat zijn ambstgenoten klem zetten, in een pandemie met WW3 op "onze" stoep, terwijl ze al járen exact elkaar posities weten. Wat een zieke geest heeft die gast. Het buitenland de schuld geven van problemen, maar achter de EU verschuilen als het op oplossen aankomt. Ook de D66 is vervallen tot een ordinair clubje charlatans, vuistdiep in de belangenverstrengeling en bias.

  En Rutte? Met zijn stapeldossiers, de langst zittende dictator in het Westen, en al 3x weggewenst door zijn eigen volk, gehaat door alle buitenlandse parlementen en voortdurend betrapt op leugens en loze woorden in holle zinnen. In al zijn hoedanigheden. Of wat zou je zeggen van een minister van Financien, die dit alles niet snapt en zoals heel zijn Minerva studentenclubje een offshore belegginspensioen neemt, op het moment dat taxevasion al als onnationalistisch en onethisch werd gelabeled. Maar die Rutte is zo sticky als kaugom onder je schoenzool. Ik vraag me af of dit theather ooit gezond wordt of eerst vernietigd moet worden.

 12. Het eerste wat sneuvelt in een oorlog is de waarheid….Geweldige opmerking…hoe krijgen we met 5 mensen Dhr. van Hage eronder…Niet dus😃👍🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *