Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uit het debat van 16 juni over: Wet aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen 2022

De inbreng van Wybren van Haga

21 gedachten over “Van Haga over de enorme prijsverschillen Russisch gas kost een Euro Gronings gas 5 cent.”
 1. Waar is alle winst heen gegaan van al dat gas wat ons onder de voeten vandaan is weg gepompt en verkocht is aan het buitenland?

 2. De Nederlandse regering is zó ontiegelijk dom. Nederlanders tanken gewoon over de grens. Dáár gaat ons geld naartoe. De Belgen en Duitsers lachen de Nederlandse regering keihard uit. Zij zien hun spaarkas alleen maar voller worden. Een groot aantal stemmers van de Nederlandse bevolking heeft gekozen voor het stel idioten die Nederland kapot maken. **Die stemmers moeten nu niet klagen**

 3. Met een zachte, korte knor zegt het dit varken: “Hallo!” Maar als het hard klinkt, geeft dit varken aan dat hij bang is en zich bedreigd voelt!!

 4. Nederlandse politiek is veel dure woorden en geneuzel om een kinderlijk makkelijk probleem te benoemen en op te lossen

 5. Ons goedkoop gas gaat naar Duitsland , daar hebben ze een langlopend contract mee !
  Wij moeten geplukt worden , alles voor het Wef !

 6. Voor elektriciteit kun je kiezen uit groene stroom, zonne-energie of fossiel. Daar moet prijsverschil in zitten. Immers voor niets gaat de zon op en wind waait steeds harder door opwarming van de aarde en is dus ook gratis. Zo moet ik ook kunnen kiezen, gas uit Rusland of gas uit Groningen. Dat gas uit Groningen is oom puur natuur en is dus ook goedkoop. En daar kies ik voor.

 7. In België hebben ze de btw verlaagd naar 6%, maar enkel tot oktober waar amper wordt verbruikt thuis. Leuk die verlaging, maar doe het tijdens de wintermaanden als het erop aan komt.

 8. Staatsparasieten btw op transport alcohol nicotine walt Disney weet het beter ongelooflijk make sometimes instead of screwing the population invest in rubles cheerio yunis

 9. LNG komt uit… China en moet geimporteerd worden. En niet te vergeten getransporteerd. Transportbedrijven die het gratis transporteren of er op toe leggen zijn niet te vinden!

 10. van der lee liegt 50 cent per liter dus 1 volle tank van 50 liter is gewoon 25 euro en geen 7.50 sukkeldat iszo n type diezitteslapen e ineens denkthij he van hage maakt een klein foutje ikga m eenonderuit halen wat een sukkelzo zie je maar dat die sukkles die vvd d66 cda kutjes ook niet kunnen rekenen

 11. Ben het vaak eens met v Haga, bijna altijd eigenlijk, maar ik twijfel hier sterk over zijn vergelijking. De vergelijking waar ook de titel over gaat. Één kuub Gronings gas is in gasvorm terwijl de Russische LNP in vloeistofvorm is. De hoeveelheid energie (verbrandingswarmte in J/m3) die je uit deze kuub gas en kuub LMP haalt is enorm verschillend en dus ben je appels met peren aan het vergelijken. Een eerlijker vergelijk is kosten/energie; euro/kWh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *