Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de docu Ukraine on Fire via deze link:

https://www.blckbx.tv/buitenland/ukraine-on-fire-kijk-en-vorm-je-mening-over-het-conflict

De verhelderende documentaire Ukraine on Fire van uitvoerend producent Oliver Stone laat zien hoe ontzettend complex de situatie in Oekraïne is en dat het veel te simpel is om de strijdende partijen in te delen in goeierikken en slechterikken.

Oekraïne is een groot land in het hart van Europa, strategisch zeer belangrijk gelegen met toegang tot de Zwarte Zee. Al eeuwenlang is het land speelbal van touwtrekkende wereldmachten die het willen controleren. Het bloedbad van Maidan in 2014 veroorzaakte een bloedige opstand waarbij president Viktor Janoekovitsj werd afgezet en Rusland door westerse media werd afgeschilderd als de dader. Maar klopt die lezing?

Historisch perspectief
Ukraine on Fire van regisseur Igor Lopatonok biedt een historisch perspectief op de diepe verdeeldheid in de regio die leidde tot de Oranjerevolutie van 2004, de opstanden van 2014 en de gewelddadige omverwerping van de democratisch gekozen Janoekovitsj.

De Maidan-revolutie werd door de westerse media behandeld als een volksopstand, maar was in feite een staatsgreep die was georganiseerd door nationalistische groeperingen in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult hoe Amerika NGO’s en mediabedrijven financiert om zijn geopolitieke agenda in het buitenland te promoten.

Interviews Poetin en Janoekovitsj
Uitvoerend producent Oliver Stone krijgt ongekende toegang tot het inside-verhaal door zijn interviews met voormalig president Viktor Janoekovitsj en minister van Binnenlandse Zaken, Vitaliy Zakharchenko. Zij leggen uit hoe de Amerikaanse ambassadeur en facties in Washington actief plannen maakten voor regimeverandering.

En tijdens zijn eerste ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, vraagt ​​Stone om zijn kijk op de betekenis van de Krim en de NAVO. Ook vraagt hij naar Poetins visie op de lange geschiedenis die de VS hebben van regimewisselingen.

Parkeer de emoties, kijk en oordeel zelf.

De documentaire is Nederlands ondertiteld.

Help ons

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

26 gedachten over “Ukraine on Fire! Kijk en vorm je mening over het conflict…”
 1. Ik ga het bekijken, maar toch wil ik aan iedereen zeggen dat Putin geen lieverdje is. We moeten ons hoeden voor Rusland. En hoe dan ook hebben we een verdedigingsmechanisme nodig. En op dit moment is dat de Navo. Mijn mening is dat ondanks alle gebreken van een democratie, een democratie nog het beste is. En dat geldt voor heel de wereld.

 2. Rusland doet alles af om de vernietiging en verdelging van Oekraïne te verdedigen. Er gaan nog zeker dingen mis in Oekraïne maar Zelinsky zegt in ieder geval oorlogsmisdaden van zijn kant te onderzoeken en te veroordelen. Rusland ontkent ze. De Azov brigade zijn geen lieverdjes en daar gaan zeker dingen mis maar de intentie om het beter te doen is er zeker. De uitbreiding van de NAVO is er vooral omdat landen niet meer onder het Sovjet regiem willen staan. De gruwelen daarvan zijn zo duidelijk en vreselijk. Vergeet niet dat er al duizenden mensen verdwenen zijn naar Rusland, ziekenhuizen, scholen, een kraamkliniek en vele woningen zijn kapotgeschoten. De NAVO heeft zeker niet de intentie om Rusland aan te vallen wel om de landen te verdedigen. Ik ken verschillende mensen in Oekraïne en dat zijn allemaal vreedzame mensen die in vrede ook met Russen willen leven. Rusland is de agressor en de veroorzaker van deze ellende.

 3. Een degelijke documentaire die tegen de achtergrond van het onpartijdige nieuws, voor zover dat mogelijk is, en door zelf de dingen proberen op een rijtje te zetten;
  En niet in de laatste plaats met ondersteuning en uitleg van mensen zoals ene Karel van Wolveren, (Publicist van het blad ‘gezond verstand,’) maar zeker óók anderen;
  Was het voor mij persoonlijk toch nog verbazing genererend om te zien waar Amerika allemaal de hand in gehad heeft, direct dan wel indirect.

  Een minuut 57 plus duurde deze documentaire, n Ik heb er wel langer over gedaan Omdat ik sommige stukken most terugkijken vanwege de snelle ondertiteling als er Russisch gesproken werd.

  Ik ga het fantastisch werk willen noemen Maar dat insinueert het verkeerde kom maar Ik ben het persoonlijk toch nog meer door verrast dat ik bij aanvang gedacht had.
  Nu nog hopen dat de mensheid er wat van leert.
  Heel goed ‘BLCKBX’ om deze documentaire uit te zenden.

  Wat zijn we toch gezegend met zo’n staat, die n de volksmond ‘Onze bevrijders’ genoemd worden. (Alle andere landen daarbij váák niet in een adem noemend.)
  Maar ja wat wil men, “Gestolen goed gedijt niet!”
  J.C. Moes, (70) Lelystad.
  💯💢

 4. Ik steunde jullie bij de kritiek op het covidbeleid. In zake van Oekrainie slaan jullie de
  plank volledig mis 🙁 Jammer !Denk je dat je in Rusland mag protesteren tegen covidmaatrgelen of tegen wat dan ook? NJET

 5. Oliver Stone is een vriendje van Putin en steunt hem door dik en dun. Maar zelfs hij veroordeelt de invasie van Ukraïne inmiddels.
  Deze zogenaamde documentaire is pure propaganda voor Rusland en de megalomanie van Putin. Trap toch niet in die onzin.

 6. Biden stuurt een mail en Putin slacht een heel volk af en executeert kinderen. Dan zijn we snel klaar mijn mening is dat Rusland het probleem is en niet het westen. NEXT! Wat een laagopgeleide kudt mongolen bij BLCKBX ongekend!

 7. Poetin is vernederd en hij had ook al een klein pikkie!
  Daar moeten duizenden mensen voor sterven!
  En het smerige gepeupel breid het wel weer recht!

 8. Deze film moet je gezien hebben voordat je ook maar een standpunt kunt innemen over de huidige oorlog in de Oekraïne. Blackbox 👍🏻

 9. ik wil helemaal niks horen over dit zgn conflict, ik ben echt helemaal media / nieuws moe……………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Lectures v Prof. Mearsheimers over Ukraine op University of Chicago 6 jaar terug en The False Promise of Liberal Hegemony 4-5 jaar terug zijn ook moeite waard om te kijken.

 11. Blckbx bedank voor deze mooie documentaire, ik ben onder de indruk en gelijktijdig angstig, als gewoon vredelievend mens laten we ons elke keer weer in de ellende storten door in en in slechte leiders en mensen met kwalijke bedoelingen, worden we dan ooit eens verstandiger?

 12. Vond het wel erg suggestief op een groot aantal punten, een aantal zaken helemaal niet waaronder de geo politieke spelletjes die worden gespeeld door de westerse landen. Veel van dit soort docu's zetten allerlei zaken achter elkaar die feitelijk niks met elkaar te maken hebben, toch wordt het geloofd op dezelfde manier als een docu die het tegenovergestelde beweert. Iets met all is in the eye of the beholder of meer zo lang het maar in de behoefte voldoet van de kijker krijg je applaus.
  Vreemd eigenlijk dat er zo weinig docu's worden gemaakt over de mensen die conflicten oplossen maar een veelvoud die het conflict of de verdeeldheid aanjaagt. Vind dat een belangrijkere vraag dan de antwoorden of meningen die deze docu geeft, misschien kan daar eens een docu over worden gemaakt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *