Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind

“Toen wist ik…hier klopt iets niet”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman…

“Van de ene dag op de andere doodgezwegen of ontslagen worden als gerenommeerd wetenschapper, omdat je visie indruist tegen het narratief. Wij wilden laten zien wat dat doet met een mens”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman in een openhartig gesprek met programmamaker Flavio Pasquino.

Ze werkt al meer dan 25 jaar als journalist voor verschillende Vlaamse magazines en kranten, maar daarnaast is ze ook reisreporter, reisorganisator en avonturier pur sang. Zo nam ze twee keer deel aan Expeditie Robinson. Jakobien Huisman is tevens co-auteur van een paar boeken over Andalusië (waaronder “Een jaar in Andalusië”), waar ze inmiddels ook al 13 jaar woont in een prachtige finca. Ze nam samen met haar partner, journalist Alain Grootaers, en cameraman/regisseur Mark Sanders, het initiatief om een 6-delige documentaire serie op te nemen in Andalusië met 6 bekende wetenschappers.

Onder de Spaanse zon

Huisman: “We hebben wetenschappers gekozen die tijdens de coronacrisis in het oog van de storm stonden en die ondanks felle kritiek op hun alternatieve visie op de crisis de rug recht hielden. Zij bleven bij hun, door hun kennis en ervaring onderbouwde, kijk op de situatie en hebben niet gezwegen noch gebogen onder de druk. Maar plotseling mochten ze niet meer meepraten over hun vakgebied. Terwijl ze voordien respect en aanzien genoten werden ze van de ene dag op de andere doodgezwegen of geridiculiseerd, van LinkedIn af gesmeten, soms gebroodroofd en in enkele gevallen zelfs voor moordenaar uitgemaakt. We wilden laten zien hoe dat gaat, hoe zoiets mogelijk is in onze maatschappij.

Monddood

We haalden hen uit het lab, de aula of hun werkruimte, zetten hen figuurlijk even uit de wind en gingen onder de Spaanse zon heel persoonlijk met hen in gesprek, telkens met hun respectieve vakgebied als vertrekpunt. Maar je komt dus ook meer te weten over wie deze mensen precies zijn. Door de mens achter de wetenschapper te laten zien hopen we dat kijkers inzien wat er gebeurt als je wetenschappers monddood maakt. Dat dat het failliet van de wetenschap betekent. Alle zes portretten samen geven tevens een mooi beeld van hoe de aanpak van de crisis anders had gekund en bieden – hopelijk – ook een soort leidraad voor een toekomstige crisis.”

De serie kent een indrukwekkende cast:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

3) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

4) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

Laatstgenoemde raakte goed bevriend met Jakobien Huisman en bood haar na afloop van de opnames een lift, logies en ontbijt aan in zijn huis in Amsterdam. Toen Maurice op de bank als toeschouwer de uitzending leek te gaan bijwonen, kreeg Flavio de geest om ook hem aan tafel uit te nodigen. “Hij was immers een hoofdrolspeler in de reeks en dan is het een buitenkans om hem te vragen naar zijn ervaringen in het zonnige Andalusië”, aldus Pasquino.

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 en daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren. “En daar zijn we trots op,” vertelt Flavio Pasquino.

Drs. Brokken

De eerste uitzending zal draaien rond gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken die in 2020 onder de noemer ‘De Omgekeerde Lockdown’ een brandbrief schreef waar duizenden wetenschappers hun naam onder zetten. Helaas kostte een later interview in het politieke VRT-programma “De 7e Dag” Brokken zijn baan, want kort na dit amper twee minuten durende interview werd hij ontslagen als lector Gezondheidswetenschappen aan de Pius X Hogeschool in Hasselt. Een drama waar hij in de documentaire onder andere over vertelt.

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet “Tegenwind.TV”, waar alle informatie rondom het project is te vinden. Zo ook mogelijkheden om te doneren voor een vervolgreeks met internationale namen die al gepland staat. Wil je een bijdrage leveren aan hun bijzondere productie, ga dan naar deze pagina:

https://www.tegenwind.tv/doneer

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

24 gedachten over ““Toen wist ik…hier klopt iets niet”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman…”
 1. Mooie (hele) uitzending.
  Ik zie er naar uit de meningen en ervaringen van deze deskundige denkers te horen.

  Dat ze het misschien niet over alles eens zijn, maakt het, denk ik, nog interessanter.

  Want het is goed een duidelijke mening te hebben, maar ook om naar elkaar te luisteren.

  Dan kun je van elkaar leren en nog beter met elkaar optrekken.

 2. Wederom top interview!

  Na het bekijken van dit interview vind ik het des te schrijnender dat het merendeel van de Nederlanders achter de overheid aan huppelt en een injectie in hun lichaam ramt.

  Schapengedrag? Blind vertrouwen? Of accepteren zij het risico? De meeste mensen om mij heen hebben het vaccin. In ons gezin gelukkig niet.

  Als ik de vraag stel aan anderen waarom, is het meest gehoorde antwoord "omdat de overheid het zegt". Of "het loopt niet zo'n vaart, er is genoeg onderzoek gedaan, de overheid roept niet zomaar wat", etc.

  En dan hoor ik Hugo de Schoentjes roeptoeteren dat wij "gewoon ff een prikkie moeten halen, omdat wij het doen voor anderen". En dat doen veel mensen, zonder verder na te denken schat ik.

  Angstige tijden…….

 3. De laatste zin is maatgevend in dit beleid, hét WHO beleid. We doen hét tenslotte wél samen, samen voor de ander 🥴
  De ministers van Volksgezondheid van de G20-landen beginnen aan een tweedaags overleg in aanloop naar de G20-top in oktober. Er wordt onder meer gesproken over de internationale aanpak van de coronapandemie en de toegang tot vaccins.

  Het overleg komt op een moment waarop welvarende landen overwegen een derde coronaprik te geven aan kwetsbaren en een klein aantal landen daar zelfs al mee is begonnen. In deze landen zijn veel mensen volledig ingeënt, terwijl elders op de wereld nog niet alle risicogroepen een vaccin hebben kunnen krijgen.

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat landen tot eind september geen derde prikken zetten, zodat in alle landen 10 procent van de bevolking kan worden ingeënt. Dat zei topman Tedros Adhanom Ghebreyesus vorige maand. Volgens hem hangt het verloop van de pandemie af van de G20-landen, die de meeste coronavaccins produceren, gebruiken en doneren. Hij wil dat de leiders met toezeggingen komen.

 4. In Parijs zijn al 8 weken lang demonstraties, in Australië zijn recent dé truckers tegen het testbelijd👹 aan het demonstreren.
  In Nederland is vandaag wéér een grote demonstratie ✌🏽. Waar in de MSM kan ik hierover lezen 🥴 .
  Het belangrijkste nieuws is: F-1🏁 én voetbal🍻 ⚽️, dat moet sowieso doorgang vinden, “Brood en Spelen” is een bewezen manier om de bevolking te misleiden .

 5. Maurice is toch geen wetenschapper? Maar goed, ga terug naar de basis (waar alles op leunt), die A-status waarvan niets klopt. Tot op heden nog steeds niet geverifieerd. De hoofdelijke stemming was een lachertje, geen feiten gewogen, alleen een MENING gevraagd! Een wet baseren op een aanname en een mening over die aanname. Kan toch niet! A-status weg, alle gezeur weg! A-status weg, vervolgen die beleidsmakers! De A-status is ongeldig, al vanaf het begin. Vir us is geen Ebola, hoort niet in dat lijstje thuis, alle cijfers wijzen dat uit. Kijk niet naar de symptomen van deze ellende, kijk naar de bron van de ellende, de A-status.

 6. Ipv 'Een schitterend ongeluk' hebben we nu "Een ongelukkige schijnvertoning" om over te discussiëren. Kan me nog herinneren dat ik het nogal oneens was met Stephen J Gould over de extreme toevalligheid van evolutie (het schitterende ongeluk is ontstaan van de mens, volgens Gould dan), en dat ik het totaal oneens was met Daniel C Dennett over de aard van het 'menselijke bewustzijn' die je zelfs "op silicon" zou kunnen baseren, een extreem softwarematig standpunt. Tijden en denkrichtingen veranderen altijd weer in wetenschappelijke kringen. De enige constante is de domheid en slechtheid van machthebbers zoals Mark Rutte.

 7. Waarom krijgen dé mensen die een prikje hebben gehad géén medische bijsluiter, vreemd toch, of zou dat te maken hebben met dat het volk niet precies mag weten wát nu precies een m-Rna prikje is. Ieder mens bezit een eigen uniek RNA gen 🧬. De ‘M’ betekent : magnetisch. Dus toch genetische manipulatie!?
  Dit is een medisch-ethische kwestie. In de tweede kamer zal er binnenkort gesproken worden over een nieuwe wet, de ‘Embryowet’ ! Ook de euthanasiewetgeving gaat aangepast worden!
  Het zou zomaar kunnen dat via wetgeving dit soort “prikjes” toegestaan gaan worden, de jaarlijkse griepprik 🧬 nieuwe stijl.
  Je moet natuurlijk wél deze nieuwste wetenschap toepassen op de bevolking 🥵💰
  Mijn advies aan de kamerleden: “Lees voor het toestaan eerst dé medische bijsluiter”.

  De gebruikte techniek is vrij recent. De ontwikkeling ervan startte in het begin van de jaren 1990 door Robert W Malone. Tot 2020 waren vaccins met deze techniek niet tot de markt toegelaten. De vaccins BioNTech/Pfizer en Moderna, die specifiek zijn ontwikkeld tegen het SARS-CoV-2 virus, zijn de eerste vaccins op basis van de RNA-techniek die een noodtoelating kregen en op de markt gebracht werden.

 8. Hallo, hoeveel clowns kun je verzamelen? Maurice de "wetenschapper" die onschuldige mensen als criminelen heeft weggezet, Lieve Annemans de charlatan van Vlaanderen…zielig.

 9. Zelfs Putin doet mee met het toneelstuk, de man die op de hoogte is van de Illuminati. Dus er moet wel iets heel kwaadaardigs achter zitten. Zouden de Maya-goden dan toch teruggekeerd zijn in 2012? En moeten de wereldleiders per se van hen de hele wereldbevolking genetisch manipuleren? Omdat wij anders spiritueel ontwaken en krachten krijgen die wij niet mogen hebben?
  Een kaart die je terug kunt spelen om het uit te stellen is de Wet Van Murphy kaart. Geloof dat de Wet van Murphy de vrijmetselaars zal treffen en het script zal uitgesteld worden.

 10. En Maurice de Hond loopt er als gevaccineerde tussen, dat vond hij wel makkelijk om te vliegen als hij met zijn buitenlandse vrouw naar zijn schoonfamilie ging. En voor zijn dochtertje vond hij het ook veel makkelijker met school enz….
  En dan nu als een schijnheilige mee doen aan een docu.
  Bij een ander mag het dan misschien om macht gaan, bij Maurice de Hond gaat het om geld. Hij zal het niet voor niets doen.
  Gevaccineerd en dan mee doen aan deze docu, hoe krom.
  Maurice noemen we voortaan ook maar een wappie🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *