Geen widgets gevonden in de zijbalk

Tijdens het massale protest van woensdag 22 juni toonden tienduizenden boeren zich onverzettelijk in hun weerstand tegen de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet. Bekijk en deel de hoogtepunten!

Op een zonovergoten middag heerste er in Stroe een uitgelaten en festivalachtige sfeer, ondanks de prangende zorgen van de aanwezige boeren en hun kritische medeburgers. Op de toegangswegen rondom het manifestatieterrein waren de hele dag chaotische, maar gezellige taferelen te zien. En hoewel de stemming bijzonder positief was, toonden de boeren zich onverzettelijk in hun weerstand tegen de verstrekkende stikstofplannen van het kabinet.

Dankzij jullie steun kon blckbx er de hele dag bij zijn. In de studio in Edam gingen voor- en tegenstanders van de voorgestelde plannen met elkaar in gesprek. De hoogtepunten van die historische dag zijn samengebracht in deze indrukwekkende terugblik. Kijken en delen dus!

Voor wie het heeft moeten missen, de live-uitzending kun je hier in zijn geheel terugkijken:

https://www.blckbx.tv/livestreams/live-bij-blckbx-boerenprotest-van-woensdag-22-juni

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continu茂teit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

22 gedachten over “Terugblik: hoogtepunten van het massale boerenprotest in Stroe!”
 1. hoogtepunten hahahaha, was totaal ingecalculeerd door de elite. als je echt iets wilt dan pomp je die gierwagens leeg op de binnenhof

 2. Beluister podcast 67 'Op z'n Kop' van Marianne Zwagerman met professor dr. Han Lindeboom over zijn onderzoek naar stikstof.

 3. Black box moet zich eens verdiepen ,waarom , procvencie Groningen maar 1 % heeft gekregen van de aardgas baten.Van bijna 1000 miljard gulden toen der tijd.En zuid en noord holland alles kregen .

 4. Ik vind dat Blckbx van opportunist Flavio met zijn suggestieve gezever al helemaal niks maar zodra Henk Bleeker in beeld komt weet je zeker dat ze alles voor eigen gewin doen op dit commercieel complotkanaal. En de boeren hoeven echt niet op Blckbx te rekenen als het om hun toekomst gaat.

 5. Ik ben trots op onze boeren! En zal dat altijd blijven. Woensdag 22 juni 2022 ben ik zelfs n贸g trotser geworden! Waarom? Woensdag werd duidelijk dat er een grens is bereikt! Boeren en burgers kwamen massaal samen.
  Onze boeren en daarmee onze voedselvoorziening, staan nu op het spel en daarmee ook ons landschap, onze cultuur en nog veel meer…
  Denk aan loonbedrijven, veevoederfabrieken etc, etc. De agrarische sector k谩n en m谩g daarom niet langer gedecimeerd worden!
  Voldoende voedsel is immers een basisbehoefte. Minder boeren in ons land, dus minder voedsel van eigen bodem, valt nooit te rijmen met een almaar stijgende bevolking! De vraag naar voedsel groeit dus, maar het aanbod dreigt nu schrikbarend te gaan slinken.
  Dan maar (steeds meer) voedsel uit het buitenland halen? Welke gevaren kleven hieraan? Ik kan er minstens twee noemen; minder voedselzekerheid en minder voedselveiligheid. Daarnaast versheid, onnodig hogere transportkosten en stijgende prijzen.
  Waarom voedsel van ver halen als het dichtbij (nog) volop beschikbaar is?
  Waarom moeten we dit (gaan) accepteren? Meer afhankelijk worden van voedselleveranties uit het buitenland?
  Wat betreft onze energiebehoefte, lijkt de keus al gemaakt te zijn en lijkt het tegenovergestelde reeds bevestigd.
  Waarom dan juist kiezen voor "beleid" dat ons land qua voedselvoorziening, meer afhankelijk dreigt te maken van het buitenland?
  De "energiecris" is reeds is een feit. Deze werpt ook zijn negatieve schaduw over de primaire sector en vervolgens over de secundaire sector… We worden allemaal onnodig geraakt!
  De hamvraag is: wat is belangrijker, voldoende betaalbaar voedsel of voldoende betaalbare energie? Deze vraag is niet te beantwoorden met een antwoord A of B. Waarom niet? Beiden zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voedselproductie kost energie, bereiding van voedsel natuurlijk ook. Bij je thuis en in een fabriek…
  Het kunnen beschikken over voldoende energie en voedsel, zijn al sinds mensenheugenis, twee primaire levensbehoeften die in de basis staan van de pyramide van Maslow.
  Onder het mom van een "stikstofcrisis" en een oorlog in Oekra茂ne, poogt de politiek, het regime, te rechtvaardigen om stevig te gaan knagen aan de basis van de pyramide van Maslow!
  Boeren en burgers betalen er inmiddels de hoofdprijs voor. Door al die basiswegknagende ratten in het WEF, in de EU, in de WHO, in ons kabinet en in onze "volksvertegenwoordiging", dreigt ons eens zo normaal en vertrouwd leventje, bewust voorgoed onmogelijk te worden gemaakt. Waarom eigenlijk?
  Agenda 2030 voltrekt zich. Agenda 2030 is beleid. Beleid is; doel, middelen, tijd, leerde ik lang geleden. En wanbeleid is ook beleid…
  Met mijn bescheiden basiskennis van beleidskunde, meen ik te mogen stellen dat er inmiddels sprake is van een incrementeel, crimineel wanbeleid. Voorbeeldje ter staving? Mark Rutte, getuige wat er reeds is gesloopt in ons land onder zijn "leiding", kan daarom volkomen gerechtvaardigd, worden bestempeld als een "eenpersoons destructiebedrijf". Daar is bewust voor gekozen door crimineel Mark R., hij effende hij het pad waarover nu de zware bulldozers van de EU, de WHO en het WEF voortdenderen.

  Onze agrarische sector levert topprestaties, ondanks dat deze al decennialang gebukt gaat onder steeds absurder wordende wet- en regelgeving, al dan niet afkomstig uit Brussel.
  De agrarische sector heeft reeds miljarden ge茂nvesteerd om zo normaal mogelijk te kunnen blijven boeren. Het juk van regelgeving, is nu veranderd in een galg. Niet alleen in Brussel staan de beulen klaar, ook Den Haag zit er vol mee! Beulen die zich minister noemen of volksvertegenwoordiger. Die genadeloos, gewetenloos, niet gehinderd door enige kennis, volkomen emotieloos, zonder het geringste brokje empathie, onze boeren willen laten hangen. Komen er hierdoor wat boeren op "huisbezoek" bij jawel, onze geliefde "stikstofminister", dan zijn de rapen gaar in Den Haag! Rapen die spreekwoordelijk, afkomstig zijn van onze boeren.
  Zonder jullie immers geen of te weinig voedsel! Of toch niet? Bloemkool komt uit de supermarkt, melk uit een fabriek… Vee is niet langer nodig! Gewoon vlees kweken in een laboratorium!
  Onze geliefde "stikstofminister" moet door het stof gaan, wij moeten haar massaal laten stikken!
  Eeuwen geleden, moesten boeren op de Veluwe, wijken d贸贸r de natuur. Nu moeten deze wijken v贸贸r de natuur!

  Wij laten onze boeren n贸贸it door het stikstof G脕脕N!!

  STEUN onze boeren! Het is NU of NOOIT!!

  鉂ゐ煈忦煈嶐煣馃尵馃崚馃尪馃馃ォ馃ガ馃馃馃馃ウ馃崬馃悇馃憦馃憤

 6. Dat vieze tuig van boeren bedreigen mensen en rijden met hun vieze strontkarren op de snelwegen Ik hoop dat ze een familie lid van de verslaggevers van blckbx in de prak rijden misschien gaan de gasten zelf eens een keer nadenken!!

 7. De essentie? Landjepik door oa WEF, volledige controle en dehumanisering. De rest is oeverloos discussieren en vooral afleiding.

 8. De boeren moeten weg zodat er gebouwd kan worden. Dan komen er wegen en wijken waardoor er uiteindelijk meer uitstoot zal ontstaan dan wat een boerenveld of stal opleverd. Puur alleen voor ruimte. Soms roepen ze zelf minder boeren en meer natuur, plaats maken voor natuur. Denken ze nu echt dat er natuur voor in de plaats gaat komen?

 9. De Boeren telen de groente gewassen die wij eten. Zonder Boeren geen eten. Iedeeen die kutboeren roept verbieden nog langer eten te kopen !

 10. Dom Dom laf volk die Hollanders,laten de boeren lekker in hun hemd staan in plaats van naast hun te staan.Holland is de Boer is holland.iedereen de straat op inclusief de politie, i.p.v bonnen te schrijven.

 11. Zijn dit nou de hoogtepunten? Wat een triest zootje. Iedereen is tegen, maar niemand weet waar tegen. Het resultaat van jaren populisme is dat iedereen maar van alles roept zonder te weten.
  De boeren produceren 80% voor de export. Het zijn dus globalisten, multi-nationals. En de NL grond kan dat niet aan. Als de megastallen halveren is het probleem al opgelost. Diezelfde megastallen die zorgen voor enge ziektes voor dieren.

 12. Goed middag had gisteren ochtend en verhalen op jullie media en gesprek over Hugo de jong of horde dit tegenwoordig bij de censuur??? Kon het ook niet meer terug vinden op mijn telefoon in de geschiedenis wat ik gisteren heb bekeken op jullie media het is hier nog net zo erg als in Rusland 馃馃馃

 13. Dag Flavio complimenten voor BLKBX en ga zo door!

  Misschien een idee om ecoloog Maaike Weijters uit te nodigen voor een goed, open en eerlijk gesprek 鈾ワ笍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *