Geen widgets gevonden in de zijbalk

Slechts 50 procent van de stemgerechtigden heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gebruik gemaakt van zijn stemrecht. Is het de schuld van de kiezer of de politiek dat dit cijfer zo laag is? Wat kan Den Haag doen om deze mensen weer actief bij de maatschappij te betrekken? En hoe speelt omroep Ongehoord Nederland in op deze grote groep ‘afgehaakten’ Nederlanders? Dat bespreken vier jonge Telegraafjournalisten in de podcast Generatie T.

Abonneer je hier gratis: http://bit.ly/AbonneerTelegraaf

Wil je meer (exclusieve) video’s? Meld je dan hier aan voor onze video-nieuwsbrief: https://telegraaf.nl/videoupdate

Meer van De Telegraaf? Volg ons op:
Website: https://www.telegraaf.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/telegraaf/
Instagram: https://www.instagram.com/telegraaf.nl/
Twitter: https://twitter.com/telegraaf

#TELEGRAAF

14 gedachten over “'Stemplicht is de enige oplossing' | Generatie T. | Podcast”
 1. Dan schijt ik in het stemlokaal op de vloer, veeg mijn reet af met het stembiljet en gooi het daarna in de stembus.
  De vraag is alleen of dat dan als een ongeldige of een blanco stem geteld wordt.

 2. Burgerplicht?? Tja, ik heb zo genoeg van dat gezeur uit Den Haag, dat ik niet gestemd heb. Dat heb ik altijd gedaan met het idee dat je je mond moet houden als je niet stemt. Maar daar ben ik wel van teruggekomen. Wat een oeverloos gekakel dit.

 3. Hou toch op nederland is geen democratie meer, het is schijn en bedrog…. nederland is toch het puppet van de europese unie, want europese unie bepaald alles wat gaat gebeuren

 4. Oom Ikron🤠🐴💩💩 stemt op de Zomertijd die komend weekend ingaat 🌍💚Dan begint het Feest pas goed🥒🥒🦗🦗🦗

 5. Ben wel gaan stemmen, maar heb blanco gestemd omdat ik mij niet vertegenwoordigt voel. Dus bij wie ligt het.. De politiek. Een groot deel van de bevolking voelt zich niet vertegenwoordigd.. Daar zit het probleem.. Niet gaan stemmen is een keuze en dat moet zo blijven.. En als de opkomst te laag is, jammer dan.. Maar bij mij in de gemeente was het een leuke verzameling rechtse rakkers, en Groen Links.. Das geen keuze, das een schoffering.
  Maar wat een zielige vertoning van een gesprek dit, domme mensen die domme dingen zeggen…

 6. Met een stemplicht ga ik nog eerder juist jiet stemmen. Gedwongen stemmen en dan doen alsof er en democratie is (wat we eigenlijk al doen). Oprotten met je ‘plicht’ en ‘als je altijd wat te zeiken hebt moet je stemmen’. Wie gaat er nou stemmen als t allemaal bestaat uit incompetente clowns die er puur voor de show zitten.

 7. Slechte opkomst ligt puur aan de democratie zelf, we leven namelijk in een schijndemocratie. Partijen sluiten elkaar allemaal uit, de één wil niet met de ander regeren, kopen elkaar om door achterkamertjespolitiek te bedrijven enzovoort. Wat heeft stemmen dan voor nut als je elkaar bij voorbaat al uitsluit? Ze bepalen zelf wie er gaat zitten. Dat noem ik geen democratie, dat weerhoud mij ontzettend om niet te stemmen, waarom zou hiervoor door de file en de drukte naar het stemloket gaan? Stemplicht gaat niet gebeuren, je kan niemand verplichten te gaan stemmen. En de gemeenteraadverkiezingen vinden mensen gewoon niet belangrijk genoeg, maar de grootste reden is gewoon het vertrouwen in de politiek, die is er namelijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *