Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #303 maandag 15 april 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-04-15

Wat zijn de repercussies van de aanval van Iran op Israël op de wereldvrede? Dit was het centrale thema tijdens de spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad. EU-buitenlandchef Josep Borrell verklaarde op de Spaanse radio dat onze wereld op de “rand van de afgrond staat”. Met voormalig hoogleraar internationale betrekkingen Kees van der Pijl gingen we dieper in op deze kwestie.

Desk: voormalig hoogleraar Internationale Betrekkingen Kees van der Pijl, econome Jelena Postuma en onderzoeksjournalist Daan de Wit.

Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #middleeast #vn #oorlog #wereldvrede

25 gedachten over “Spoedvergadering VN-lidstaten na Iran’s aanval op Israël”
 1. IKHep. Het1000%uitgelegtn Dond pook de Beer Rusland !!ukraine is Procie oorlog en Cerupte Wormorongs dat ueropa naar de Afgrond brengt leef niet in een FANTASIEWERELD eu nato etc😂😂😂😂😂😂😂😂😂 de clowns

 2. De meeste die zo tegen Israël zijn en onterecht genocide roepen en alle palestijnse leugens als zoete koek slikken zijn ongelovigen lijkt mij. Ze hebben een haat tegen Israël en de Joden omdat ze God uitsluiten.

 3. Beste heer van der Pijl. Voor 7 oktober was er een staakt het vuren tussen Israel en Hamas. Wie heeft dat geschonden? Wat een flut analyse van u. In uw ogen kan
  Israel niks goed doen. Wanneer gaat u roepen From the river to the Sea?

 4. Trump mag dan een ongeleid projectiel zijn maar hij heeft wel als enige president in 71 jaar geen oorlogen gevoerd. Kennelijk toch een man met kwaliteiten die de gemiddelde politicus en president niet heeft!

 5. voorlopig was Trump niet betrokken bij nieuwe conflicten, dus waarom hem weer wegzetten als ongeleid projectiel, gedurende het presidentschap van Bidden is de wereld een kruitvat geworden, alles en iedereen schreeuwt om wapens, ook binnen Europa!

 6. Wat is het toch telkens vreemd dat bij Trump wordt gezegd ongeleidprojectiel terwijl tijdens zijn presidentschap er geen oorlogen kwamen.
  Clinton, Obama, Bush en Biden altijd oorlogen, dus wie is er nu ongeleid?
  Ik denk dat juist met Trump de kans op het stoppen van diverse oorlogen groot is, want Trump richt zich meer op de interne economie en minder op politie agent vd wereld.

 7. Hezbollah heeft Hamas geholpen… Tja logisch dat je daarmee geen vrienden maakt. En ieder normaal mens trekt conclusie dat hier duidelijke geopolitieke planning aan ten grondslag ligt. De mensen hebben niks in te brengen en krijgen oorlogen opgedrongen. Deze mensen blijven onzichtbaar maar grijpen alle macht en geld. Kees snapt niks van de geestelijke grondslag van deze conflicten

 8. Beste mensen, stoppen kan niet. Dhr Kees gaat volgende week met me mee naar Israël dan laat ik u de echte situatie zien en horen. U moet niet de Ned media volgen.

 9. Wat bezet Israel dan? Is het niet het land dat hun beloofd is door God en door de VN is toegewezen! Word er ziek van altijd het zelfde Israel gedemoniseerd en nu door een man die gezien zijn leeftijd beter moet weten

 10. Nu kunnen we een ander oorlogje sponsoren. Lekker veel geld verdienen voor die elite. Wij minder geld in de portemonnee. Nu iedereen weer een isreal vlaggetje plaatsen

 11. Wat is er toch aan de hand in de wereld? Kan iemand het nog verklaren? En wat is de relatie met de slogan #BuildBackBetter? Kan onze Premier vanuit het Torentje het volk eens wat meer duiding geven? Of moeten we wachten op de volgende crisis, bijvoorbeeld als het monetaire stelsel ploft?
Met name de westerse democratieën lijden schipbreuk en het etter lekt uit alle kieren en kleurt de wereldeconomie witgeel.

 12. Iran met het democratische Israel vergelijken is a bloody shame..
  Totaal mee oneens met de strekking van deze uitzending..

 13. Lastig om iemand de les te lezen als wij zelf ook persee oorlog willen voeren met rusland en amerika van china wil winnen .
  Niemand serieus nemen en geen partij kiezen is het beste

 14. Er is nooit wereldvrede geweest na 1945. Er is alleen maar meer wrede wereld dankzij de VS en haar vazallen in Europa en buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *