Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #301 woensdag 10 april 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-04-10

Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau toont aan dat rijk en arm steeds meer in aparte leefwerelden verkeren. Terwijl de onderzoekers erop wijzen dat een kleinere overheid gescheidenheid in de hand werkt, stelt partijleider van de Libertaire Partij Tom van Lamoen juist dat een grotere overheid de kloof zal verergeren.

Desk: Arts Jona Walk, partijleider Libertaire Partij Tom van Lamoen en auteur en journalist Ab Gietelink

Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #scp #sociaal

13 gedachten over “Sociale kloof groeit: Wat is de rol van de overheid?”
 1. Sommige comments hier zijn om te janken(Dat economie leraren generaties scholieren en studenten een slechte dienst hebben bewezen met hun – door de overheid opgedrongen! – Keynesiaans gezever blijkt wel). Met als gevolg dat men verhoogde regel- en belastingdruk liberalisme noemt, het Corporate Industrial Complex en overheidsingrijpen in de economie zien als kapitalisme. Op de schaal van centraal geplande tot volledig vrije markt-orde leven we in een tussenvorm: een 'mixed economy' orde. Een vorm waarin de overheid ingrijpt in de vrije markt; die daardoor niet meer vrij is. Hou daarom ajb je b_k over 'we leven in een een kapitalistisch systeem'! Ondertussen glijden we steeds meer af naar een centraal gepalnde economie. Vraag Russen of Chinesen hoe hen dat in het verleden beviel. Niks is zo democratisch als stemmen met je portemonnee, je voeten of je afstandsbediening!
  Voor de geinteresseerden een goed te behappen serie in het liberatarisch gedachtengoed door Milton Friedman: Free to choose https://www.youtube.com/watch?v=dngqR9gcDDw&list=PLTplBPPoWdX2dsFq7tcFw9xPNqn8JMp9k

 2. De “miljoen Euro” vraag: Ben jij goed genoeg zodat je de Hemel binnen gelaten zal worden als je dood gaat? Hier een korte test: Heb je ooit gelogen, iets gestolen of de Naam van God of Jezus in een vloek misbruikt? Heb je ooit wel eens met sexuele lust naar iemand gekeken? Jezus zei “…al wie naar een ander kijkt om (zo) te begeren heeft in zijn hart al overspel met die mens gepleegd”. Als je deze dingen hebt gedaan dan ben je een leugenaar, een dief en een overspelige Godlasteraar. Ben je dan onschuldig of schuldig als je sterft en voor de troon van God jezelf moet verantwoorden? De Bijbel waarschuwt ons ernstig, dat als we zondig doen, we zullen eindigen in een plaats die Hel heet. Maar dat is niet wat God wil. Daarom kwam Hijzelf als mens – als Jezus – om te sterven voor jou aan het kruis. Jij brak de Wet van God, maar Jezus betaalde de boete, droeg de straf die een ieder van ons hoort te krijgen. Dat is verbazingwekkende genade; je krijgt een plaats in de hemel die je niet hebt verdiend. God nu vraagt van ons bekering – dat is: stoppen met slecht doen – je laten dopen, en het voorbeeld van Jezus volgen zoals staat beschreven in de Bijbel en Hem alleen vertrouwen – niet op uw werken. Want wie op eigen 'goede' werken vertrouwd zal de Hemel niet ingaan: God laat zich daarmee niet omkopen.

 3. Je haalt bedrijven en studenten hiernaartoe, arbeidsmigranten. Huur en sociale huur massaal omzetten in vrije sector en koop, woningnood voor burgers en stijgen de prijzen enorm. Liberaal beleid!

 4. Tom draait alles om en projecteert. We hebben al 25 jaar een groeiend liberaal, rechts, kapitalistisch en meer egocentrisch beleid, met de gevolgen waar hierover gepraat wordt.

 5. De gewone burgers(arme) zijn de sociale bewoners onder de mensheid en die rijke die zich als maar meer over onze rug zichzelf verrijken zijn de asociale bewoners. Die laatste hoort men zo snel mogelijk vanaf zien te komen voor zij overal die controle over heeft waar ze naar toe streven waar o.a. de EU en WEF onderdeel van zijn.

 6. De overheid is aan mijn sperma gekomen toen ik naar de prostituees ging. Er is toen een baby gemaakt en misbruikt bij de samenwerkende buurman, zodat ik het kon horen. Dit hebben ze gedaan omdat ik de Staat had aangeklaagd bij het Europees Hof vanwege een oneerlijk proces. Voormalig Secretaris-Generaal van Justitie Joris Demmink is meerdere malen beschuldigd van kindermisbruik. Ook Officieren van Justitie zijn bschuldigd van kindermisbruik. En 77% van de wereldwijde kinderporno staat op Nederlandse servers. In 2022 is er een onderzoek uitgekomen (Commissie Hendriks) waaruit blijkt dat georganiseerd kindermisbruik ook in Nederland voorkomt. Maar ze hebben niet onderzocht wie wat heeft gedaan. Meerdere kinderen die elkaar niet kennen zeggen dat ze zijn misbruikt door ambtenaren van Justitie. Een onafhankelijk onderzoek hiernaar is geblokkeerd door Justitie.

 7. Dat is een heel simpel antwoord voor. De overheid breekt ons af. Ze willen ons opsluiten en Mond doodmaken. Wat mij betreft afzetten die mensen Het liefst ophangen net als vroeger 0:52

 8. weeer zon vrije markt imbeciel die denkt dat we een overheid hebben je word geregeerd door bedrijven en banken..alles is privaat..daarom zie je ook wolkenkrabbers (rotterdam en sovjetunieflats leiden den haag
  arm en rijk word steeds erger

  er zijn bedrijven die hebben een groter gdp dan meeste landen..

  fuck vrije markt..althans reguleer hem..
  nuts bedrijven handen staat ..banken nooit privaat altijd publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *