Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wilt u dit kanaal steunen? Dan kan via:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=VZY6TTT3J2R86

Fragment uit: Suppletoire begroting van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van het Nationaal Groeifonds 2024 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) en Slotwet en Jaarverslag van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van het Nationaal Groeifonds 2023
Datum 10 juni 2024
Rob Jetten, met vragen van Edgar Mulder over het afschaffen van de verplichting een warmtepomp te nemen.

27 gedachten over “Rob Jetten is een beetje sneu omdat het niet meer verplicht is een warmtepomp te installeren”
 1. Jetten liegt de pannen van het dak. Een warmtepomp is NOOIT goedkoper dan een simpele gasketel. Zeker al niet in verbruik en ook niet aan onderhoudskosten over de levensduur. Ofwel is hij simpelweg dom, ofwel manipuleert hij de zaak om zoveel mogelijk mensen op kosten te jagen, waarmee ze dan via belastingen en BTW meer geld binnen krijgen om nog meer die toer te kunnen op gaan. Als ze dan iedereen hun spaargeld hebben opgemaakt, worden de mensen meer afhankelijk van de staat en dat voedt hun machtsgevoel. Gevaarlijke ideologie is dit = communisme. En de greendeal wordt gebruikt om dit te bewerkstelligen. Zo simpel is het.

 2. 60% is ongeveer 700m3 gas minder a 1,30 is ca 1000eu.
  700 gas is ca 1600 kWh electra a 30 cent is 480 euro. Besparing ca 500 euro met een netto investering van 3500 euro is dat 7 a 8 jaar terug verdien tijd

 3. Jette heeft staan springen op de bank toen noord stream 2 werd opgeblazen, zodat zijn hobby praktijken werden veilig gesteld.
  Op welke bankrekening word hier geld gestort?

 4. Lijkt mij heel sterk wij stoken heel zuinig en betaal nog geen 100€ per maand voor alles gas en electra haha , ja als men de hele dag 23 graden stookt ja dan kom je er wel aan,
  Gewoon belachelijke berekening

 5. Energie wordt nooit goedkoper, het is een leugen. Hoe minder men zal verbruiken, des te hoger zullen de prijzen worden. Het is een grote volksverlakkerij…!

 6. Dit is zo'n voorbeeld van schiet jezelf in je been, en ook verplicht worden om dan te denken: ja, dat was een goed idee!

 7. Jaag je krijgt € 600 Voordeel! Maar hij vertelde er niet bij voor €30,000 je huis moet verbouwen om het rendabel te houden of te krijgen 🤡

 8. Overheid was en is sinds de laatste 16 jaar onbetrouwbaar, en jij hebt zeker aandelen in die warmtepomp fabrieken hè jetje?

 9. Aaah D66, de zogenaamde slimme partij waarvan represanten aankondigen dat Aardgas qua atmosferische uitstoting gelijk is aan steenkool EN zelfs bruikool. Helemaal kierewiet. 😂

 10. Dus Jetten weet het weer allemaal goed, de onbetrouwbare overheid..Ja dat was toen de verplichting opgelegd werd. 650 euro besparen op gasrekening ? Ik verbruik 350 kub per jaar, hoe dan 650 euro besparen ? krijg ik ineens geld toe ? Lachertje om een natte vinger bedrag als stelselmatig te benoemen, hij heeft er echt geen verstand van. En als je huiseigenaar bent kan je dus flink veel geld investeren beweerd die eh..minister. Nou ons geld zit in stenen Jetten en niet op de bank, dat is al zo erg afgeroomd door je collega's dat we op moeten passen dat de wasmachine niet stuk gaat. Ik kan een voorbeeld stellen wat ik hem ook niet hoor noemen, mijn huis heeft hetelucht verwarming en dus geen watersysteem en hybride warmtepomp kan niet daarop aangesloten worden wel een vol elektrische, maar dan de investering moet oook een boiler hebben en comfortabele vloerverwarming want de e-warmtepomp trekt het anders niet. ik heb 3 offertes liggen, e-warmtepomp en 200liter e-boiler, e-vloerverwarming alles voor slechts 68.000 euro, te geef toch Jetten ? terugverdientijd lang i.v.m huidige extreem lage stookkosten door dubbele isolatie overal in het huis. terugverdientijd voor mij is 36 jaar, dan ben ik dood heer Jetten !

 11. Ik ben blij dat die verplichting van de baan is.
  We gaan in hoog tempo steeds meer elektriciteit gebruiken terwijl aanleg van meer productie van meer elektra hierop achterloopt.
  Er is al diverse malen in het nieuws gekomen dat er dreigende tekorten zijn, sommige industriegebieden niet kunnen uitbreiden en nieuwbouwwijken zonder aansluitingen komen te zitten.
  We zullen dat eerst op orde moeten hebben voordat we wetten maken die de bevolking dwingen nog sneller over te stappen op elektra.

  Ik zelf heb helemaal geen behoefte aan een warmtepomp, mijn gasverbruik is al laag en ik betwijfel of mijn isolatie goed genoeg is om het comfortabel warm te krijgen met een warmtepomp.
  Nu woon ik in een huurhuis dus heb er zelf waarschijnlijk weinig over te zeggen.
  Verplicht van het gas af zou nog wel eens sloop van het huis kunnen betekenen en nieuwbouw terugplaatsen of een tenminste een flinke renovatie.

 12. Ik ben aangesloten op een warntenet, sinds het begin te horen gekregen dat dit rest warmte is van de industrie, paar weken geleden een brief gekregen dat er een informatieve avond komt doordat de warmtenetten branden op gas, daar vanaf gestapt gaat worden en de evt mogelijkheden voor installatie van een warmtepomp, overheid, je had naar 1 taak, blijkbaar niet gelukt in 17 jaar….

 13. Die cijfers die hij in het begin noemt vind ik wat aan de hoge kant.
  Een gemiddeld huishouden kan met een warmtepomp van 1450 m3 gas naar 690 m3?
  Ik, alleenstaand , rijtjeshuis uit 1924, enigzins geisoleerd gebruikte in 2022 700m3 en 2023 600m3 gas.
  En ik kook en verwarm op gas.

 14. Non-valeurtje Jetten mag eerst zijn salaris terug gaan betalen, samen met al die andere non-valeurs daar, voordat hij minstens voor de rest van zijn leven de bak indraait.

 15. Er is genoeg gas .Als de huizen aardbevingbestand worden gemaakt rond de boorputten en lege putten opgevuld.Dan kan er veilig en goedkoop gas geboord worden.Schoner dan die biomassacentrales,windmolens, warmtenetten, warmtepompen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *