Geen widgets gevonden in de zijbalk

Reportage Berlijn: “De dag van de demo die niet was”, door Sietske Bergsma.

Jurist en journalist Sietske Bergsma ging voor BLCKBX naar Berlijn om verslag te doen van de “verboden” demo, die 1 augustus 2021 zou hebben moeten plaatsvinden. De organisatie “Querdenken” had alle vergunningen rond maar op het laatste moment stak de overheid er toch een stokje voor. De rechtbank weigerde deze week toestemming te geven voor dertien demonstraties tegen de coronamaatregelen, uit angst dat die tot besmettingen zouden leiden. Daarbij werd onder meer aangevoerd dat de demonstranten naar verwachting geen mondkapjes zouden dragen en afstand zouden houden. Het verbod was geheel in lijn met de houding van de overheid naar de querdenken-coronaprotest-organisatie, want de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz maakte 28 juli jl. bekend dat ze personen en groepen uit de Querdenken-beweging officieel in de gaten gaat houden. “De Duitse coronaprotestbeweging delegitimeert de staat”, aldus de Verfassungsschutz.

Hier lees je meer over dit onderwerp: https://duitslandinstituut.nl/artikel/43629/veiligheidsdienst-richt-vizier-op-coronaprotest-beweging-querdenken

Sietske Bergsma trok toch naar Berlijn om juist van het verbod op demonstreren verslag te doen want uit alle windstreken waren demonstranten naar de Oost Duitse stad gereisd en daardoor was de sfeer uiterst gespannen. Een enorme politiemacht ontzenuwde steeds kleine groepjes mensen en er viel zelfs een dode. “Het is voor Duitse begrippen een grote stap om een demo te verbieden want het demonstratierecht staat in het land van Merkel en co hoog in het vaandel, maar dat is nu dus van de baan”, aldus Sietske Bergsma.

Rechtszaak

Sietske Bergsma kwam al eerder in actie voor BLCKBX, bijvoorbeeld bij de LIVE uitzending van de rechtszaak tegen Youtube op 28 juli jl. waarbij ook Wybren van Haga de zaak aanhangig maakte aangezien hem de mond is gesnoerd door de big tech gigant ten tijden van zijn verkiezingscampagne.

VIDEO: https://youtu.be/iaPyqc0V7i0

“Geen vaccin = Kein Schule”

Eerder maakte programmamaker Flavio Pasquino al een uitzending bij BLCKBX met Sietske Bergsma over de wetswijzingen in Duitsland die deze winter de mogelijkheid gaan beiden om kinderen van gezinnen die ongevaccineerd zijn, de schooltoegang te weigeren. Hier onder is de video te bekijken.

VIDEO: https://youtu.be/zKhiZqNKWeQ

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

17 gedachten over “Reportage Berlijn: "De dag van de demo die niet was", door Sietske Bergsma.”
 1. Organiseer een demonstratie in Berlijn waarbij de politie wordt opgeroepen om massaal op de straathoeken post te vatten tegen de coronamaatregelen en wij gaan allemaal kijken!

 2. De overheid moeten vragen of je mag demonstreren tegen de overheid…dat klinkt totaal niet fascistisch of als een herhaling van wat Duitsland in de vorige eeuw deed…

 3. Politie agenten wees dan een echte man, wapens aan de kant en 1 tegen 1, als jullie zelf toch zo achter jullie opdracht staan.

 4. Hebben die politie agentjes geen eigen mening denk ik dan. Zielig, de mensen bang proberen te maken met hun geweld, sirenes en zwaailichten. Goed bezig

 5. angst zaaien tijdens ''mogelijke'' demonstraties.
  Gewoon willekeurige mensen aanhouden en een dag later weer vrij laten, alleen maar om een beeld van ''macht'' te creëren onder de aanwezigen en zo mensen af te schrikken.

  Politie, justitie, overheden en weet ik wat.
  Ik hoop dat jullie beseffen wat er gaat gebeuren als een heel land in opstand komt.
  Daar ga je het met je kleine politie macht niet mee redden als mensen jullie hoofden komen halen in je politieke kamertje.

 6. Schande met zoveel personen op 1 persoon!!! Te ziek voor woorden schaam jullie!!!!!!! 😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

 7. Als je je kinderen meeneemt naar zoiets dan ben je ook echt niet goed bij je hoofd.. ziek traumatisch en eng. Niet geschikt voor kinderen

 8. Dat mensen demonstreren is een ding, maar als je daar tussen gaat staan met je kleine kinderen ben je ook niet 100% in orde.
  Die kleintjes houden er een trauma aan over, en dat is de bedoeling ook niet !
  Maar ja, ouders kijken tegenwoordig ook niet zo nauw meer, als zij maar kunnen doen wat ze willen.

 9. HET IS IN DUITSLAND BEKEND GEWORDEN DAT DE SPECIALE GEZANT VAN DE VERENIGDE NATIES EEN OFFICIELE INTERVENTIE HEEFT AANGEKONDIGD WEGENS HET POLITIEGEWELD EN EEN ONDERZOEK HIERNAAR WIL DOEN.
  ZOU HET MISSCHIEN EEN GOED IDEE ZIJN OM HIERVOOR OOK VANUIT NEDERLAND EEN VERZOEK BIJ DE V.N. IN TE DIENEN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *