Geen widgets gevonden in de zijbalk

De toeslagenaffaire heeft pijnlijk duidelijk gemaakt hoe onschuldige burgers onder de bus worden gegooid door de overheid. Daarbij is nadrukkelijk boven water gekomen dat een belangrijke oorzaak is gelegen in het profileren van burgers middels algoritmes.
Leijten roept de regering op om daarmee te stoppen, daar al verschillende rapporten en commissies hebben aangegeven dat het echt niet door de beugel kan.

Staatssecretaris van Huffelen geeft hier in het antwoord klip en klaar duidelijk aan, dat de regering niet bereid is met deze misdadige praktijken te stoppen.

Uit debat: Digitale overheid, datagebruik en algoritmen, digitale identiteit
29 maart 2022
Plenair debat

20 gedachten over “Renske Leijten krijgt klip & klaar te horen dat de regering het vertikt om te stoppen met profileren”
 1. Vandaag gehoord dat de instelling waar mijn zoon werkt, ook door foute profilering op een zwarte lijst is gekomen. Daardoor zijn subsidies stopgezet en is de zaak nu failliet.
  45 cliënten zijn nu begeleid wonen kwijt en komen op straat. en 20 mensen hun baan kwijt.
  Wat een ellende. En er gaat dus niets veranderen aan dit soort praktijken.
  ‘Regering gaat zeer serieus kijken…’ loze woorden. Klinkt allemaal keurig, maar het werkt niet.

 2. Deze van Uffelen lijkt me iets teveel op Dorothea Omber, uit Harry potter. Ze heeft tevens ook grote hekel aan 'half mensen' en ' gewone mensen' ..

 3. Ik snap niet dat bepaalde kritische kamerleden, het nog steeds niet willen snappen. Het is 1) onnozelheid of 2) controled opposition

  Het WEF plannetje wordt namelijk genoeg besproken en aangekaart. Neem aan dat als je dit zo vaak hoort, zo vaak feedback krijgt uit de bevolking, er toch wel ergens een lampje moet gaan branden….

 4. Wat ik nu nog steeds niet begrijp is dat een motie wordt ontraden en als hij dan toch wordt aangenomen hij niet wordt uitgevoerd?

 5. Ministers, staatssecretarissen en andere hoge bobo’s zijn keihard bezig, achter schermen, hun eigen straatjes schoon te vegen en sporen uit te wissen. Ze kunnen beter heel den Haag door de shredder halen, dat gaat sneller.

 6. Hoe lost dit kabinet een probleem op? Simpel, vanwege de 'zorgvuldigheid' start men een onderzoek. Dat onderzoek duurt minimaal een jaar, zodat de gemoederen intussen wat gekalmeerd raken en er genoeg tijd is om de uitkomst van het onderzoek te beinvloeden in eigen voordeel. Resultaat: niemand heeft echt schuld, iedereen probeerde oprecht zijn werk naar eer en geweten te doen. Kortom geen reprimandes, geen ontslagen, geen koppen die rollen. Voor de vorm nog even sorry, sorry, sorry en voila, het probleem is opgelost. Op naar het volgende onderzoek ….. Dit is dus de nieuwe bestuursstijl !

 7. Er is een probleem maar we moeten onderzoeken of het probleem een probleem is.

  Spoiler alert: ze gaan gewoon door zolang ze er zitten.

 8. Profileren, profiteren, ach , als er voor de zoveelste keer weer stront aan de knikker komt hebben ze wel weer een k*t smoes klaar die wij nooit zouden kunnen gebruiken!!
  Moordenaars en dieven horen in de bak!!!
  Levenslang, geen bezoek en water en brood! Beschimmeld!!!

 9. Let op het weer. . En komt eens in de 100 jaar voor . Ik hoor het Julie al zegen . Het weer is er voor jullie. . Dag kabinet. Jullie tijd is gekomen.

 10. We hebben een fascistisch bewind en laat niemand meer zeggen dat je dat net mag zeggen . Bekijk t maar ik zeg t wel rutte is de nederlandse hitler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *