Geen widgets gevonden in de zijbalk

Woensdag 28 juli, 13:00 uur is het zo ver. Blckbx en Wybren van Haga voeren een kort geding tegen Big Tech gigant Youtube (Google) vanwege een ten onrechte verwijderde video op verkiezingsavond. Op 17 maart jl. werden wij met dit vreemde feit geconfronteerd en de reden was “medisch misleidende informatie”. En dat terwijl de video nou juist over censuur en het verwijderen van video’s door Youtube ging, van Van Haga in die week. De zaak is dus van belang voor iedere journalist en burger die de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid en de democratie belangrijk vindt. Dus er staat veel op het spel.

Bergsma en Hamelink
Sietske Bergsma zal morgen samen met Emeritus Hoogleraar int. communicatie Cees Hamelink de voor- en nabeschouwing doen en daarmee om 13:00 live aftrappen. Om 13:30 start het kort geding officieel en ook dat kun je dan live bij ons volgen aangezien we twee camera’s in de zaal hebben opgesteld die de rechtszaak vastleggen.

Dit is de link naar de verwijderde video die op onze site nog te zien is:

https://www.blckbx.tv/videos/verkiezingen-beinvloed-zegt-wybren-van-haga

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

16 gedachten over “Rechtszaak, woe 28 juli, 13:00 uur, Blckbx | Van Haga vs. Youtube!”
 1. Toch dit naar buiten brengen zal meer en meer mensen wakker schudden, ongeacht de uitspraak. Vrijheid van meningsuiting wordt de mond gesnoerd, letterlijk en dat MOET men weten. Het betreft iedereen, hen, u en ik, terwijl kritisch denken juist gezond is, vooral met zoveel leugens van Rutte, Hugo en al hun medeplegers in deze Corona dictatuur. Dit is een glijdende schaal richting het crimineel vervolgen van critici tegenover de overheid. Vooral in een tijd waarin men NIET het beste met ons voor heeft.

 2. "We zitten midden in een pandemie van ongekende omvang en met ongekende gevolgen voor personen en organisaties."
  Ga een eeuw terug en je had een pandemie die veel verder gaande gevolgen had voor personen en organisaties…Oeps, sorry, we mogen geschiedenis niet meer onthouden anders gaan we misschien herhaling voorkomen. Ga verder, kameraad die Google representeert.

 3. Ondanks niet gewonnen, denk ik dat jullie het ook niet verloren hebben. Hierdoor YT juist laat zien hoe "transparant" ze wel niet zijn, voor iedereen dezelfde rechten geld (*NOT) en hun waarheid DE waarheid is. Van grote groepen artsen die doormiddel van onderzoek aan kunnen tonen dat de werkelijkheid anders ligt of zij hier in iedergeval een onderbouwde andere mening over hebben worden ook van dit soort platforms verwijderd. En dat is dan opeens geen bewezen wetenschap omdat WHO/YT dit zegt…

  WHO plaatste onlangs de quote: vaccine inequality is bad for business… klinkt als belangenverstrengelingen?!?!?

 4. Zowel de rechter als de advocaat van YouTube denkt dat het aan het techbedrijf zelf is om content op waarheid te kunnen mogen inschatten. Terwijl de enige reden dat dit platform bestaat is gewoon content plaatsen en verder niets. 

  Dat er nog wat juridisch dichtgetimmerd mag worden om te voorkomen dat het techbedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor content van anderen is logisch. Maar daar houdt het toch echt op. 

  De mening van de eigenaar van YouTube is niet relevant.
  Zodra de eigenaar van een YouTube zelf gaat bepalen wat de richtlijnen voor bijvoorbeeld covid zouden moeten zijn, dan is er blijkbaar een techbedrijf die zijn mening gaat opdringen. De rechter was in deze ziende blind?

  Die had in de eerste minuut al vrij eenvoudig kunnen beslissen.
  Hoe kan het toch dat dit soort dingen niet helder zijn bij notabene een rechter?

 5. Het lijkt wel de CCP hier. In China verdwijn je als je de regering tegenspreekt !! Binnenkort is dat hier ook het geval als dat zo verder gaat.

 6. Alle videos waarin van Haga iets verteld, moeten inderdaad allemaal direct verwijderd worden.
  De Corona onzin verhalen van deze man zijn inderdaad zeer misleidend.

 7. Zegt die dame nou dat iedereen die binnen 1,5meter bij je in de buurt komt een aanslag op diens leven is ,dat willen ze jonge kinderen willen leren.Daarom worden er massaal kinderen weg gedoofd door bjz wanneer ouders hun kinderen knuffelen,een ai over hun bolletje geven een nacht kusje is een poging van zware mishandeling.volgens de corona regels. Is dit de rechtspraak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *