Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uit het debat over: Integriteit openbaar bestuur
14 april 2022
Plenair debat

In de praktijk blijkt dat bewindspersonen, zoals Ministers en Staatssecretarissen die zich niet aan de regels houden daar gewoon zonder consequenties mee weg komen. Omtzigt wil dat deze situatie veranderd.
De Minister stelt dat het strafrecht wel mogelijkheden kent en houd zich voor de domme.
Omtzigt’s bezwaar is nu juist, dat er nooit iets tegen gebeurt in de praktijk.

26 gedachten over “Pieter Omtzigt niet blij met Minister Bruins Slot die motie ontraadt over opgestapte bewindspersonen”
 1. ik: hoeveel graden is nu?

  rutte 4: na meedere onderzoeken en advies van experts zijn wij tot conclusie gekomen dat het niet te warm is maar ook niet te koud…Maar voor een duidelijk resultaat wachten wij het eind van het jaar af.

 2. Als je dus alles even bij elkaar optelt. Het zijn steeds de 4 grote partijen die overal voor gaan liggen, ontraden en zelfs afkeuren. Elke keer zaken die eigenlijk zoals in dit geval, pijnlijke gevolgen kunne hebben voor bepaalde personen en de 4 grote partijen. En daar willen ze natuurlijk voor passen. Dan zie ik niets anders dat de 4 grote partijen veel te veel kolen in het vuur hebben om voordeeltjes te graaien en "duistere" zaken zoveel mogelijk verborgen te houden. Als dan iets aan het licht komt waar 1 van de 4 grote partijen nadeel van kunnen hebben, gaan ze ervoor liggen. En nog steeds rennen mensen met de stempas in de hand blind naar de stemhokjes om als het kan elk vakje maar rood te kleuren. Voor die mensen, u heeft hier bij vol bewustzijn, de volledige en onvoorwaardelijke goedkeuring en steun aan gegeven. Now deal with it.

 3. Dat ze nu nog niet door hebben dat democratie en politiek niet bestaat. Tweedekamer is een sluier, zodat mensen een beeld hebben dat er een stem systeem is en er naar hun word geluisterd. Ze hebben het, zijn dronken van ijdelheid.

 4. ehm eh ehm eh eh ik zal kijken ehm eh voorzitter eh maar ik heb het over de geheimhoudingsplicht (dat kwam er wel heel duidelijk uit!) ehm eh ik ben op dit moment nog niet zover ehm ehm ehm eh eh…….deze kabouter bestuurt mede ons land.

 5. En zo gaat dat bij elke minister, erom heen draaien, geen antwoord geven, handje boven het hoofd houden. Jaar in en jaar uit, en dan het raar vinden dat steeds minder mensen gaan stemmen.

 6. Het is bespottelijk hoe moeilijk het is om ambtenaren te straffen. Ze werken voor ons allemaal, hebben een grote verantwoording. Maar er werken er toch een hoop sukkels man….. Ik heb vroeger voor een jaar bij het hoger gerechtshof in Amsterdam gewerkt. De vrouw die ik verving was een ouderwetse kwebbeltante die intern de post deed en receptie. Daar had zij haar handen vol aan aangezien met alle gesprekjes door het gebouw heen met jan en alleman, het uren kon duren voordat ze haar rondje af had. Ik was gemiddeld zeker 15 jaar jonger dan de rest van de werknemers. En hoewel ik altijd vriendelijk was met iedereen duurde mijn praatjes aanzienlijk minder lang (Behalve bij de dames van de afdeling familie recht! Top vrouwen!). Na een maand mocht ik ook bijspringen bij de reproductie afdeling, meer werk, voor hetzelfde inkomen. Want bij de receptie zitten en niks doen was eigenlijk niet de bedoeling (Waarom heb je dan een vaste receptie?) Dus wat is de oplossing? Net zo hard werken (niet dus) als je voorganger, want wie wilt er nou harder werken dan de rest voor hetzelfde geld? Extra rondjes lopen, ff een half uurtje op het dak zitten waar alleen ik de sleutels van had, en nog een aantal andere werk ontwijkende tactieken hielden mij dagelijks net zo bezig als mijn werk taak in mijn contract. En zo gaat het dus bijna overal. Slechte mensen werken traag en daar word niks aan gedaan. En goede mensen werken traag om maar geen extra werk druk in de schoenen geschoven te krijgen zonder extra betaling. Het is een race naar bodem…. Al jaren…..

  Laag geschoolde ambtenaren zijn niet zo foutloos als de wet nu suggereert. En het wordt hoog tijd om eens flink de bezem er doorheen te halen. En in plaats van extra werkplekken voor gehandicapten (lichamelijk maar ook geestelijk) waar de rest dan weer meer werk aan heeft, misschien wat aanzien terug brengen naar het vak. Zodat je betere, geschikte mensen kan aannemen.

 7. Pieter omtzigt deugt niet en speelt een dubbelrol…hier praten en achter het gordijn achter Rutte aan lopen en het volk verraden met stemmen

 8. Toeslagenaffaire is wat mij betreft misbruik van de ergste soort meer dan 1000 kinderen die door de overheid van hun ouders zijn afgepakt,…. vraag me af waar ze geplaatst zijn en wat er met hun gebeurt.En tegenwoordig moeten beide ouders werken anders kunnen ze niet rondkomen , kinderen worden opgevoed in een kinderdag verblijf waar geld ook een factor is dus hoeveel individuele aandacht krijgt een kind , en hebben kinderen dan nog een vertrouwensband met hun ouders. Dan worden ze onhandelbaar en noemen we het ADHD en stoppen we ze vol met rytalin. Hoe de jeugd tegenwoordig is kun je hun niet kwalijk nemen dat ligt aan de opvoeding……

 9. Nederland wordt bestuurd door mensen die net komen kijken. Door nieuwkomers die moties afwijzen omdat zij er niks van begrijpen of er zelf nadeel van zullen ondervinden.

 10. Puur geld en tijd vergooien dit echt ‼️✅of je doet je werk en goed of je blijft weg ‼️✅ weten niks kunne niks willen niks wat voor cabinet of werk is dit dan makelijk geld verdienne zo mag ik ook een baantje daar 🤔🤔🤔😂🤣😂🤣❌❌❌🇳🇱 droeftoeters hoe zet je je zelf voor lul of voor kut ik weet niks dat moet ik even opschuiven of me colega gaat daar over

 11. Par le ment betekent door te liegen …. weg democratie… 1 groot toneel speel en een partij die echt voor het welzijn van de burger strijdt op alle punten , een partij die geframed wordt tot en met. Dit leugen kabinet danst naar de pijpen van de EU en geeft geen zak om de bevolking. Het wordt tijd dat Nederlanders gaan snappen dat de overheid er niet voor ons is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *