Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #280 van woensdag 21 februari 2024 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-02-21

Wordt klokkenluider Julian Assange uitgeleverd aan de VS? Blckbx -journalist David Boerstra stond stil bij de laatste dag van zijn uitlevering, waarvan inmiddels bekend is dat deze is afgerond. De rechtbank heeft nog geen datum vastgesteld voor de uitspraak.

Desk: Joost Niemöller, Elze van Hamelen en David Boerstra
Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

26 gedachten over “Overleeft klokkenluider Assange de uitleveringszaak van de VS?”
 1. Indien de UK hem uitleverd, weet iedereen wel wat persvrijheid en democratie nog waardes heeft ! In principe heeft Assange zelf geen dingen verkeerd gedaan; hij wordt verantwoordelijk gehouden voor Wikeleats publicaties en zelfs dan dienen de bevolkingen te dienen te weten welke misdaden gedaan zijn tegen de menselijkheid onder het mom van defencie !!! Meer dan schandalig dat deze man dit ondergaat in systeem die zich uitspreekt voor mensenrechten !!!!!

 2. Freedom of speech is in het gedrang , klokkenluider is een status dat door de regeringen is aangenomen,maar o wé als je er mee naar buiten komt,dan ben je je leven niet meer zeker. Hoe hypocriet!😅

 3. Als Assange vrij man was geweest waren veel mensen nooit in die Cojona leugen getrapt.
  Hij is een gevaar voor "the establishment".
  Stel je voor dat het klootjesvolk in de gaten krijgt hoe corrupt en door en door rot de macht is..en hoever het al is doorgerot.
  Bilderberg heeft Assange ook even blootgelegd…ons eigen koningshuis🤮
  Het zijn allemaal vernuftige constructies van mensen met passer en lineaal…so to speak.
  De media zit in de broekzak van Reuters…Julian Assange is exposing them.
  Zoals Putin al zei.
  "Nobody beats U.S.propaganda"
  Laten we Snowden ook niet vergeten.
  FREE ASSANGE !

 4. 15min+: sterke duiding hoe eu verwikkeld is in de verstikkende repressie en hypergebondenheid met usa en uk puur nog steeds als naweeën van de tweede en meteen opvolgende koude wereldoorlog tm 1990…. De periode 1990-2015 is nihil gebruikt om los te komen van usa+uk -pressie en leidde zelfs tot de opvolgende warme oorlog dat eu en usa en uk oprukten naar het oosten in 3 richtingen:
  naar wit-rusland eo
  naar arabia/midoosten eo
  naar noordoost-Afrika (oa vanuit Israël en vanuit Suez-zekerstellingsgebieden
  en ook nkg 'ns china ( en india) als bedreigingsmix gingen zien ( econonimsch en militair en demografisch)…

  dit leidde meteen vanaf 1990 tot fe warme oorlog na die koude oorlogs tijd…
  warm? : 
  het ging en gaat er economisch en financieel qua pressies en uitsluitingen en qua opgelegde integraties en infiltraties heftig aan toe
  het gaat er mediamanipulatief al vanaf 1995 heftig en nu nog heftiger aan toe
  het ging er met extreme pieken in 1997-99 en 2005-7 en 2012-14 heftig aan toe qua militaire en wetsmutaties heftig aan toe

 5. en 5min45sec: ook relevant: kan een externe mogendheid waar je zowel qua id/paspoort alswel bedrijfsmatig geen deel van uitmaakt toch uitlevering eisen omdat die mogendheid geschaad is ? Waarbij dat vergelijk mbt SmartCity en China een relevant vergelijk is, met enige doch tevens cruciale verschil dat het bij A./WL expliciet(!) om staatsgeheimen gaat en bij SmartCity om analytische aannames… Wat nu als de analyse omtrent SmartCities gestaafd wordt met gelekte geheime documenten+vids+foto's van machtsstructuren als China (?) mogelijk icm WEF/EU/WHO/enz…?

 6. 4min45sec; zeer cruciale opmerking: als A. een journalist is dan zou Obama alle journalisten moeten vervolgen gezien 1 van de kerntaken van journalisten wat ook grondwettelijk vastligt; bevragen + controleren + analyseren machtsstructuren

 7. In the end, the US can’t afford to have its global do-gooder disguise too relentlessly or thoroughly challenged – since too much “access to information and the truth” would relieve the nation of its alibi for wreaking havoc across the world.

  Opinion by Belén Fernández
  Al Jazeera

 8. Democracy is een verzonnen term, is een Illusie!! Nooit bestond, en nooit zal bestaan! Zolang er athoriteiten zijn! Vooral de geheime autoriteiten die, we nooit zien, en alles voor ons beslissen, in geheime zittingen!!!!!

 9. Het is niet alleen een journalistiek plicht, gewoon een burger plicht, iedereen heeft het recht om onrecht openbaar te maken, als men zoiets inziet en bewijst!!!

 10. Een aantal jaren geleden hebben 2 landen verklaard dat hun wetten voor de rest van de wereld gelden. Deze ideeën werden goedgekeurd door de beide parlementen en als wet aangenomen. Een van die landen was de vs. De andere is het land van de uitverkorenen.

 11. Wanneer eindelijk mensen zullen bewust van worden dat U.S. de grootste maffia staat in de wereld is, veel erger, en geweldadiger dan welke maffia dan ook. Deze man blijft de grootste held van onze tijd en we zijn hem eeuwig schuldig en als ze hem aan deze maffia staat uitleveren dan is het grootste schaamte voor de hele wereld

 12. Bradley Manning, Julian Assange, Gary Webb, Edward Snowden.

  Er zijn bijna 7000 moorden en gevangenzettingen toe te schuiven aan de Amerikaanse Staat.

  Ik heb het nu expliciet over journalisten en whistleblowers

 13. Iedereen vergeet dat deze kwestie begint bij diefstal door Assange, hacken, van overheidsdocumenten. Vervolgens heeft Assange honderduizenden gestolen documenten gepubliceerd, zonder zich bijvoorbeeld af te vragen of hij daarmee soldaten en CIA in gevaar zou kunnen brengen. Stelen mag niet. In de US niet, nergens. Het is gewoon een dief.

 14. Er MOETEN mensen werken bij het ministerie die ook moeite hebben met dit antwoord. Weer dezelfde conclusie: hypotheekslaven en houden hun mond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *