Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/rondetafel

“Over het post-Corona tijdperk en onze toekomst”, de zevende en laatste aflevering van Tegenwind; de rondetafel..

In deze zevendelige documentaire reeks laat journalistenkoppel Jakobien Huisman en Alain Grootaers zes academici aan het woord die tijdens de coronacrisis de moed hadden om kritisch te staan tegenover het gevoerde coronabeleid en het officiële narratief. Deze laatste aflevering brengt hen allen samen voor een afsluitend rondetafelgesprek.

Academici

Zes gerespecteerde academici met allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam waarvan een aantal het afgelopen anderhalf jaar behoorlijk wat tegenwind kregen omwille van hun professionele visie op de crisis. Een paar van hen zijn monddood gemaakt, nog een aantal van hen werd openlijk geridiculiseerd of van LinkedIn gegooid. En een van hen, Sam Brokken, verloor zelfs zijn baan omdat hij zich anderhalve minuut op de mainstream media uitsprak tégen het kortzichtige coronabeleid.

Israël

Op basis van de gegevens uit Israël merkte hij op 14 februari al op dat de vaccins niet de verwachte en geclaimde efficiëntie hadden en dat er veel doorbraakinfecties bij gevaccineerden werden vastgesteld. Iets dat toen met klem werd tegengesproken door epidemioloog Pierre Van Damme. Vandaag zien we met eigen ogen het grote gelijk van Sam Brokken. Het is exemplarisch voor de enorme voorspellende gaven van deze ‘sensible six’. Ondanks het feit dat het rondetafelgesprek al op 2 juli is opgenomen, blijven al hun argumenten en hun inzichten overeind. Ze zijn stuk voor stuk visionair gebleken.

Ze waren het lang niet over alles eens, onze protagonisten, maar over een ding waren ze het eens: zonder dissidente stemmen in het debat kan er geen sprake zijn van wetenschap of vooruitgang.

Censuur

Censuur is in feite slechts een uiting van angst. Angst voor de mening van een ander. Samen met Professor Lieven Annemans concludeerden de documentairemakers aan het einde van de zes portretten van Tegenwind dat het tegenovergestelde van angst liefde is. “In liefde voor onze wereld en onze vrijheid en die van onze kinderen hebben wij met deze documentaire tegengas gegeven en met een respectvolle benadering, die de waarden van de journalistiek in ere houdt, een alternatief geboden voor de polarisatie, de betutteling, de inperking van onze vrijheden en de angstcultuur die de huidige beleidsmakers bijna overal in de wereld hebben geïnstalleerd” aldus Jakobien Huisman en Alain Grootaers .

Misschien is het tijd voor wetenschappers om de hand in eigen boezem te steken en aan ‘gewetenschap’ te doen. En misschien is het tijd voor de journalistiek om terug te keren naar het principe van waarheidsvinding. Censuur staat uiteindelijk beide nobele doelen in de weg.

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

3) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

4) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

7) Rondetafelgesprek

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

10 gedachten over “"Over het post-Corona tijdperk en onze toekomst", de laatste aflevering van Tegenwind; de rondetafel”
  1. Wat een prachtige serie afleveringen met een sterk einde. Kippenvel en natte ogen aan het eind.
    Los daarvan; de boodschap is duidelijk en ik kan alleen maar hopen dat de mensen wakker worden

  2. het is de vraag of het Sars-Covid-2 virus uberhaupt bestaat. Er zijn teveel gerenommeerde onderzoekers wereldwijd die zeggen van niet. Die zeggen dat het vermeende virus nooit geisoleerd is kunnen worden, hetgeen een absolute voorwaarde is voor het bestaan van een virus. Dit blijkt tevens ook uit de getallen. Er zijn luchtwegaandoeningen, incl. luchtweginfecties die (deels) bewust uit de statistieken zijn, omdat ze een andere naam hebben gekregen. Het beleid is er op gericht dat luchtwegaandoeningen zondermeer onder corona achtige klachten worden ondergebracht, en als het even kan corona wordt genoemd. De cijfers zijn dus op zijn minst gezegd ernstig gemanipuleerd. Is er dan een laboratoriumvirus? Nee, er zijn wel patenten van Sars-Covid-2 en Covid-19, maar die patenten zijn al jaren geleden aangevraagd. Trouwens het is ondenkbaar dat er een laboratoriumvirus als biowapen gebruikt is, want dan was het niet nodig om de Covid-19 cijfers zodanig te manipuleren. Dus ik zeg met volle bewustzijn dat er geen nieuw coronavirus, tenzij.., maar dat tenzij heeft nog nooit iemand kunnen aantonen/bewijzen.

  3. …..Onder toeziend oog van Rutte zijn ziekenhuizen gesloten en zijn de ic's en  zorgpersoneel weg bezuinigd. Capaciteit is al jaren het probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *