Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk het interview ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/oud-nos-directeur-dient-klacht-in-tegen-nos-journaal-en-nieuwsuur

‘De NOS gaat weer de fout in met onevenwichtige berichtgeving en we hebben recht op professionele nieuwsvoorziening,’ kopte de laatste column van voormalig NOS-directeur Bauke Geersing. Hij diende een klacht in bij de ombudsman en het commissariaat van de media over meerdere NPO-programma’s, waaronder het NOS Journaal en Nieuwsuur. Volgens Geersing zitten deze programma’s vol met feitelijke onjuistheden en zijn ze vooral eenzijdig. Programmamaker Flavio Pasquino neemt samen met Geersing drie verschillende NPO-uitzendingen onder de loep. Wat klopt er niet aan en hoe had het wel verteld moeten worden?

Bauke Geersing is inmiddels geen onbekende meer bij blckbx.tv. Op 6 april 2023 was hij al eens te zien op ons platform in een uitgebreid interview, waarin hij gefundeerde kritiek uitte op de NPO, de media in het algemeen en het kabinet. Geersing woont in Frankrijk en is met enige regelmaat in Nederland. Hij volgt de Nederlandse media op de voet en is nog steeds erg betrokken bij het reilen en zeilen van het publieke omroepbestel. “Als je in de jaren ’80 hebt gestreden om de publieke omroep te redden van haar ondergang door Europese wetgeving te dwarsbomen, dan is het pijnlijk om te zien hoe het bestel nu verandert in een ideologisch gedreven staatspropaganda-apparaat,” aldus de voormalig NOS-directeur, die in de herfst van zijn leven ook schrijver is geworden. Geersing heeft maar liefst drie historische boeken geschreven over Nederlands-Indië, waaronder zijn laatste werk Het pijnlijke afscheid van de Indische Archipel.

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

28 gedachten over “Oud-NOS-directeur dient klacht in tegen NOS Journaal en Nieuwsuur!”
 1. De temperatuur golft al miljoenen jaren dan is het de kunst om uit te zoeken waar we ons bevinden in zo.n golf zitten we boven of midden of onder in zo.n golf …en als je dat niet uitvind weet je niet waar je zit ….en voor mij is die klimaat een hoaxt

 2. Die Galileo had het dan ook niet bij het rechte eind!!!🤣Daar hebben we tot de dag van vandaag last van.Want nu bedreigd dat scientism ons.m

 3. En daarna worden ze Soros uitbetaald en fossiele brandstoffen abiomassa bevind zich genoeg onder onze mantel van de Aarde nog voor miljarden jaren.Verdwijn dus maar Extinction Rebellion.

 4. Wederom een fantastisch interview, diep respect voor het durven uitsteken van uw nek meneer Bouke Geersing,! Daarnaast mag ik hopen dat die dame Heleen Ekker héél rap een functie elders krijgt. Dank BLCKBX!

 5. Hummm ..ze hebben toch wel door dat klimaat altijd veranderd continue en er zit geen knop op …er is gewoon niks aan de hand …plastic is wel een probleem en voor de rest is het van iets kleinst heel groot maken

 6. De hele politiek en haar media draait om emoties. De helft vrouwen erbij om dat nog even aan te dikken. En de echte plannenmakers weten hoe verslaafd de gemiddelde mens aan zijn emoties is.

 7. WIJZE mensen die 'gewoon' niet mee-doen aan oorlogje voeren, wié voert oorlog… de machthebbertjes, dié gaan zelf niet mee… niet meegaan = geen oorlog ('k weet dat het niet zo simpel is), en toch…

 8. Uit de reacties kan je duidelijk halen dat Nederrlanders niet meer kunnen dan slaafs zijn. Deze oud ditecteur heeft jaren lang gelogen over pensoeinen ,Irak oorlog, Kosovo ect. Maar nu nu hij er niet meer werkt is hij een held, een strijder. Zwak misselijkmakend slavenvolk, deze opa hoort al jaren in de bak voor alle ellende die hij mee in de wereld heeft gebracht samen met zijn meerdere. Zei zwak volk🤮🤮🤮🤮🤮

 9. Ik hoop dat Blckbx ook zo veel als mogelijk bij het konijnenhol vandaan blijft. De feiten zijn al opzienbarend genoeg en er zijn al genoeg mogelijkheden voor de konijnenholen.

 10. Dezelfde Nazis van ww2 bezetten nog steeds Nederland.
  Het ANP is een Nazi propaganda apparatus, waar niemand na de oorlog ontslagen is. Alle pro Hitler fanaten mochten allemaal blijven met hun leugens en achterbakse streken.
  Nederland is nog steeds bezet door fezelfde Nazis.

 11. Als hij een OUD+NOS Directeur is heeft hij jaren lang gelopgen over de wapens in Irak en dus mede massa moordenaar. Dat hij lang mag branden in de hell met alle andere propagisten en ziekelijk zielen die miljoenen mensen de dood en hell in hebben gejaagd. Deze oude gek behoord al jaren in de bak ,zwak ziekelijk volkje de nlers 🤡🌍

 12. Klopt, na 15.30; Angst is een 🐽 Slechte Raadgever. Angst is het tegenovergestelde van Geloof, Hoop en Liefde. angst brengt dood ipv leven, hel ipv hemel, depressieve benauwdheid ipv creativiteit en vreugde ✝️❤️

 13. Hoe waar dit liedje ook mag zijn, hier gaan jullie gedonder mee krijgen.

  Stef Bos lijkt me niet iemand, die achter dit soort boodschappen zal staan, en zijn liedje niet geassocieerd wil zien worden met deze uitzending of uitzendingen van BLCKBX in het algemeen. Of ook Stef Bos moet daarin veranderd zijn?

  Niettemin was dit weer een erg goed interview en zie ik heel erg veel goede informatie bij BLCKBX vandaan komen. In de reacties zie ik het woord 'verademing' nogal eens bij jullie terugkomen en dat is nu juist precies wat het is.

 14. de alternatieve media wordt steeds belangrijker om naar te luisteren, en mee te denken…stuur dit door…
  de heer Geersing is een realistische en weldenkend mens, die inderdaad schoonschip kan maken bij de media.
  maar denk dat regering dit niet wil .

 15. Als het om het klimaat gaat hoef je niet helemaal in een rabbit hole te duiken. Je kan gewoon een IPCC rapport er op na slaan en zien dat ten eerste ze geen 3 graden warming bij 2100 verwachten, het komt meer in de buurt van 2.4 graden. En ten tweede, dat ze zelfs bij een stevige opwarming van 3.6 graden celsius, nog steeds geen catastrofale klimaatverandering verwachten. Beslist niet wenselijk of mild, maar toch niet meer dan 2.6% global GDP aan klimaatschade. Wat enorm weinig als je dat tegen de verwachte economische globale groei tot aan 2100 houdt. Wat ik hier probeer te zeggen is dat het de lui van XR en de NOS en Nieuwsuur en al die andere alarmisten zijn die tegen de wetenschap in gaan.

 16. "Als iedereen zo dacht zou het land verloren zijn." – heeft iemand de NOS dit ooit horen zeggen tegen een afrikaan of arabier? Dat dacht ik al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *