Geen widgets gevonden in de zijbalk

‘Journalistieke programma’s bij de publieke omroepen zijn geen open podium en de presentator is geen doorgeefluik. Dat is bij omroep Ongehoord Nederland nu met regelmaat wel zo, constateert de Ombudsman. Hoe nu verder?

‘Ik vermoed dat de NPO een ernstige waarschuwing geeft’, zegt Marc Chavannes (journalist bij De Correspondent). Dat denkt ook Sandrina Hadderingh (hoofdredacteur Omroep Gelderland). ‘Betrouwbaarheid is van ongelofelijk groot belang. Het moet niet de publieke omroep zijn die fake news verspreidt of hele radicale meningen zonder tegenvragen de wereld in gooit.’

Dit is het officiële YouTube-kanaal van NPO Radio 1. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag. #wieluistertweetmeer

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/nporadio1​
Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/nporadio1​
Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nporadio1​
Volg ons op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/npo-radio-1/

En abonneer je op dit kanaal! #nporadio1

22 gedachten over “Ongehoord Nederland flink op vingers getikt | NPO Radio 1”
 1. Hoor de linkse kerk eens mopperen.
  Net als de katholieke kerk de onderzoekers ( bijbelvertalers en toegankelijk maakte voor iedereen om zelf te lezen en dus ook misstanden in kath. leer aan het licht bracht) werden ketters genoemd en op brandstapel geworpen.
  Onderzoek alles… ook de welkomst hal in Vaticaan… en ontdek bizarre dingen.

 2. Eenzijdig verslag zonder gefundeerd onderzoek van de nu gaande oorlog en de bijdrage van de EU en de NAVO hier in op NPO 1 2 en 3.

 3. Ik ben blij met Ongehoord Nederland. Eindelijk een zender die het echte nieuws brengt op de televisie. Natuurlijk past het niet in jullie straatje, met jullie fake nieuws, NPO. Alles wat de waarheid is bestempelen jullie als desinformatie.

 4. Achja wanneer wij steun en wapens leveren aan Oekraine dan is dat goed.
  Maar wanneer Iran of iemand anders wapens in Irak of Syrie wil leveren om een invasie macht (NATO) daar weg te hebben, dan zijn het terroristen.

  Israel doet al 70 jaar veel meer ergere dingen met Palestijnen, google maar "nakba".. Maar dat steunen we en krijgt geen TV tijd.
  Maar over Rusland hebben we veel te vertellen, en zijn Russen kwader dan ooit.

  Ik heb het wel gezien met hoe het westen nieuws naar voren brengt, meten met twee maten. Hypocriet gaan uithangen.
  Het maakt Nederland niet uit, wat echt of nepnieuws is, feiten of anderen perspectieven worden niet nagekeken. Nieuws word uitgezonden zolang het in hun eigen agenda past.

 5. De NPO verdient ook een ernstige waarschuwing. Met cojona zaten ze in een tunnelvisie. Geen zinnige vraag werd er gesteld. Alleen het opgelegde narratief werd gevolgd. Dus steek vooral ook de hand in eigen boezem!

 6. Geweldig ! De NPO reageert op Ongehoord Nederland en wil een open en eerlijke uitgebreide berichtgeving. Dus … Niet alleen Biden, maar ook Trump. Niet alleen Rutte, maar ook Gideon van Meijeren, Niet alleen D66, maar ook FVD. Voortaan alle meningen over Klimaat, Corona, Stikstof, Wilders, Leugens van Rutte. Ik kan niet wachten. Vanavond kijken naar Beau, Nieuwsuur, Op 1, Huberto, Buitenhof … Allemaal voor de eerlijke berichtgeving in plaats van de staatspropaganda.

 7. Voor zulke ingewijde kletspraat is er Sven Kokkelman. Geen gesprek wat " de onder ons" dialoog ontspringt. Geen moer aan om te luisteren voor de ontspannen luisteraar.

 8. Wie gaat er bepalen wat nepnieuws is dan? Dingen die het kabinet niet leuk vinden om te horen? Kritische geluiden dus?

 9. Ik hoor altijd dat er iets fout is maar nooit wat er dan fout is. Als je nou kijkt naar die omvolkings theorie, dan kan je zeggen dat dat een heel oud anti-semitisch complot theorie is, dit is dan gewoon duidelijk en kan iedereen nazoeken. Maar dit gebeurt nooit, alles wat er wordt gezegt is: ze verspreiden "misinformatie" of "desinformatie" maar nooit wat er dan fout aan is en waarom en hoe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *