Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ondanks de val van het kabinet kan na het zomerreces de knoop worden doorgehakt over de toekomst van Ongehoord Nederland in het publieke bestel. Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu kan zelfstandig een besluit nemen, zonder inmenging van de Tweede Kamer. Dat stelt haar voor een duivels dilemma: vrijheid van meningsuiting boven alles stellen of ON! stopzetten na drie boetes, waar reglementair twee boetes al voldoende zijn voor verwijdering. Logischerwijs gebeurt het laatste: met publiek geld ruim baan geven aan feitelijk onjuiste, onbetrouwbare en soms zelfs onverhulde racistische berichtgeving is en blijft natuurlijk onbestaanbaar. Uslu zal de Ongehoord hete aardappel moeten doorslikken, waarna ON! (of de NPO zelf) ongetwijfeld naar de rechter zal stappen om de beslissing aan te vechten.

Daar hoort deze stuitende zaak ook thuis. En doet de politiek er goed aan om de toelatingseisen voor publieke nieuwkomers dermate aan te scherpen, dat herhaling wordt voorkomen.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *