Geen widgets gevonden in de zijbalk

De Russische oligarchen hebben allerlei schimmige deals met de Nederlandse belastingdienst die landgenoten niet kunnen krijgen.

Ook van Dijk is het met Omtzigt eens dat dit niet kan.
Is het onwil of onkunde?

– antwoord: beide.

Uit: debat over Europese top van 24 en 25 maart 2022 en ingelaste NAVO-top van 24 maart 2022
23 maart 2022

17 gedachten over “Omtzigt wil opheldering over geld oligarchen in Nederland. De belastingdienst moet openheid geven”
 1. ik wil ook opheldering, maar dan van alle oligarchen, ook die van Oekraine en Rusland. Nadat Putin in de macht kwam is een groot deel van de Russiche Oligarchen uit Rusland gevlucht/vertrokken om de strengere regels te omzeilen. Dit Russisch Oligarchisch ontdoken belastinggeld zit nu in de EU, Oekraine, en de VS.

 2. NEXIT plus herstel van diplomatieke betrekkingen met Rusland. Oekraïne en Rusland horen bij elkaar als een Siamese tweeling."Kiev is de bakermat van de Russische steden"

 3. Jullie hebben 60 miljard voor klimaat. En gebruik dat maar om de problemen in Nederland op te lossen. 10 miljard naar de zorg, 10 miljard naar Defensie, 10 miljard naar de energie, 10 miljard om de dijken te verstevigen en 10 miljard voor ons milieu ipv klimaat.

 4. Wat ik zo apart vind aan Omtzigt en consorten: Als jij je vrijheid op 1 deelgebied inlevert (zeg bijv. een avondklok of coronapaspoort), dan geef je het kabinet een rode knop waar ze elke keer op kunnen drrukken als het niet volgend hun willetje gaat. En dus drukt een kabinet steeds vaker op die knop bij het Oekraine gedoe, een EU paspoort, de belastingdienst affaires, de lijst gaat door..

  Je had toen moeten vechten omdat de vrijheid van 1, de vrijheid van ons allemaal betekent.

  En het feit dat mensen zoals hij dat niet snappen, zorgt ervoor dat alleen een club als FvD nog voor de mensen spreekt.

 5. Bedoeld hij die oligarchen van het westen , of die van Rusland . Wij hebben ze ook , alleen worden die succesvolle zakenlui genoemd .

 6. Even los van de Russische invasie, roep ik al een geruime tijd op om ook de Oekraïense oligarchen aan een soortgelijk onderzoek te onderwerpen. Sterker: in Oekraïne is er – los van alle corruptie – sprake van een enorme inmenging van oligarchen in de politiek en zitten er voorts nogal wat mensen met een dubieuze staat van dienst in het parlement en nemen daarnaast zeer strategische (veiligheids) posities in en is hun agenda verre van democratisch. Zolang dit het geval is, is een volledig EU lidmaatschap uiteraard uitgesloten.
  Ik heb er ook geen bezwaar tegen dat Russische oorlogsmisdaden in kaart worden gebracht, maar pleit dan ook voor een grondig onderzoek naar de oorlogsmisdaden welke door de regering Kiev gedurende acht jaar in de Donbas hebben plaatsgevonden en zullen Poroshenko en Zelensky daarom zeker moeten worden vervolgd. Ik word namelijk nogal nijdig als ik die eenzijdige verontwaardiging zie.

 7. Eh uitbetaald aan Rusland zodat hij een oorlog financiert. Kunnen we het dan ook effe hebben over China, Apple in context onze bijdrage aan het oeigoerenverhaal. Of VS en China en Congo en Jemen. Big Pharma, big tech de nieuwe cooperate staten ,lees hun statuten hmmmm.. Kijk rondom je. Iedereen verslaafd aan de……

 8. Eerst praten vanuit Nederlandse burgers, in eens als vanuit het Westen, vervolgens te beweren dat wij door te betalen voor gas, wij de oorlog financieren. En wat doen wij al vele jaren, NATO sponseren die regels breekt. NATO, die vele landen naar de afgrond heeft geholpen. Omtzigt is een faker. Daarom mocht hij MH17 onderzoek doen. Muppet

 9. OMTZIGT WORDT GEK ……SANCTIES WERKEN NIET ………DIT GAAT ONZE BEVOLKING HEEL VEEL ELLENDE EN ARMOEDE OPLEVEREN ……………… Uni kutjes !

 10. Ahh joh als je geld wil verdienen moet je zelf gaan werken in plaats van andermans geld te laten bevriezen t zijn boeven en meer niet

 11. Ongekend om achter de Russische superrijken aan te gaan gelet op dat de Nederlandse superrijken (net als overal in de vrije wereld) de hoofdkoers van de democratie bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *