Geen widgets gevonden in de zijbalk

NOS Journaal dinsdag 7 juni 2022 @ 20.00 uur:
Ongehoord Nederland (ON) heeft de Journalistieke Code geschonden van de NPO. Dat concludeert de onafhankelijke journalistieke ombudsman van publieke omroepen, Margo Smit, in een onderzoek naar televisie- en podcastafleveringen van de omroep.
De nieuwe omroep, die in februari voor het eerst op tv te zien was, schendt volgens Smit onder meer de code op het punt van betrouwbaarheid en draagt bij aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie, zonder die te corrigeren.
De ombudsman constateert ook dat ON meningen niet genoeg scheidt van feiten. “Journalistieke programma’s bij de publieke omroepen zijn geen open podium en de presentator is geen doorgeefluik. Dat is bij omroep ON nu met regelmaat wel zo.”

Bron: NOS.nl

www.jurysblog.nl / www.dutchnewsagency.eu

6 gedachten over “NOS Journaal 07-06-2022: Ombudsman: Ongehoord NL schond NPO-code, verspreidde onjuiste informatie”
 1. De enige die onjuiste informatie als juist mag verspreiden is de reguliere media………..en zij zullen dan ook gaan bepalen wiens mond gesnoerd moet worden!😆

 2. Bepaalt Mevrouw Smit wat waar is en welke meningen wel of niet mogen worden geuit? Dit is een schandelijke aanval op de journalistieke vrijheid. Alsof de andere oproepen niet uitermate politiek gekleurd zjjn, laat me niet lachen! Het is puur framing om tegengeluiden in de kiem te smoren.Ik vermoedde al dat Smit een D66 adept is, en ja hoor…die partij grossiert immers in hypocrieten.Smit verklaarde in Nieuwsuur dat omroepen zoals ON ervoor zouden zorgen dat de kijkers geen vertrouwen meer zouden hebben in de journalistiek, maar dat heeft een groot deel al niet meer, en die kijken dus naar ON om het nieuws eens vanuit een ander perspectief te horen. Ik ben het beslist niet allemaal eens met wat er beweerd wordt op ON, maar ik wordt soms onpasselijk van de ongelooflijke hoeveelheid woke bagger die er dagelijks op de buis is en hoor dus graag wel eens even wat anders.Ik kan prima mijn eigen mening vormen en wil daarvoor informatie van zo veel mogelijk kanten. Ik ben dus falikant tegen elke vorm van censuur, mevrouw Smit!

  kijken ze naar ON om

 3. We zijn wel in een raar wereldje beland met ze alle!
  Een heel eng wereldje waar we naar toe gaan.Een collectieve propaganda trein met de absolute waarheid die bepaalt wat u moet denken, zeggen, eten enz..
  Een collectief met aanhang zonder zelfreflectie, en niet in staat te kunnen behappen waar dit heen gaat! Maar volgens mij hoef je geen filosoof, psycholoog te zijn om te zien dat dit ellende gaat geven.
  Dit was te verwachten, zo lang de meeste niet door hebben in welk script ze mee draaien, draait de film door..
  Een film zonder happy end.

 4. Dat concludeert de onafhankelijke journalistieke ombudsman van publieke omroepen. Margo Smit van D66, nou ik weet genoeg.

 5. Terechte conclusies natuurlijk. De uitzendingen zijn een aanfluiting. Continu wordt onzin en desinformatie verspreid, meningen en feiten worden niet gescheiden, de gasten die er verschijnen komen zeer eenzijdig slechts uit de extreem-rechtse hoek, en er wordt bovendien sterk aan "motivatie-demonisering" gedaan: dat is het veronderstellen van achterliggende geheime kwaadaardige motivaties achter de meningen van de andere partij. Zo wordt er keer op keer verondersteld dat "woke" als doel heeft de democratie omver te werpen, dan "klimaat" als doel heeft om een nieuw communisme te installeren, en dat corona-maatregelen stiekem als doel hebben de bevolking te onderdrukken.
  Met name dit meningen-fascisme is zeer polariserend en kwalijk.
  Wat mij betreft heeft deze omroep afgedaan. Vanwege het continu schenden van alle journalistieke codes die er zo'n beetje zijn zou ik zeggen: onmiddellijk uit het publieke bestel halen. Schandelijk dat dit betaald wordt met mijn belastinggeld.
  Dit is geen censuur: ze mogen gewoon uitzenden. Alleen NIET vanuit de NPO, op kosten van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *