Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de docu ook via:
https://www.blckbx.tv/buitenland/docu-over-9-11-nine-eleven-langs-de-lat-van-het-kritisch-denken

De tweedelige documentaire Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’ kijkt kritisch naar zowel het officiële verhaal over 9/11 als naar de complottheorieën. Alle kanten worden bekeken en afgewogen. Het levert een indrukwekkend tweeluik op dat vele ogen kan doen openen. Bekijk deze documentaire nu bij blckbx!

Bekijk ook:
🎥 ‘Het officiële verhaal kan niet kloppen,’ zegt Michiel Molenaar over 9/11
➡️ https://www.blckbx.tv/buitenland/het-officiele-verhaal-kan-niet-kloppen-zegt-michiel-molenaar-over-9-11

Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’ is gemaakt door kunstenaar Michiel Molenaar. In dit gesprek met programmamaker Flavio Pasquino vertelt hij waarom en hoe hij de documentaire heeft gemaakt.

“Ik ben er 110 procent van overtuigd dat het officiële verhaal niet klopt,” zegt Molenaar in de opening van deel 1. “Dat er mensen zijn die – nadat ik al mijn argumenten op tafel heb gelegd – niet tot dezelfde conclusie komen, vind ik zowel licht frustrerend als fascinerend.”

Het zien van een interview met Herman de Regt inspireerde Molenaar om zijn eigen opvattingen over 9/11 te toetsen. De Regt geeft les in het kritisch leren denken aan de Universiteit van Tilburg.“Hij legt uit hoe je dingen moet controleren en hoe je ook naar jezelf moet kijken. Laat ik dan maar eens op die manier naar 9/11 kijken, dacht ik toen,” zegt Molenaar. “Vooral omdat De Regt zei dat zijn studenten nog steeds geloofden dat de torens waren opgeblazen. Hij deed er een beetje lacherig over. Met andere woorden: ‘Het is allemaal onzin.’”

Dit deed Molenaar besluiten om kritisch naar zichzelf te kijken. “Als De Regt zegt dat het onzin is, en meerdere van mijn vrienden zeggen dat ook, dan moet ik misschien mijn eigen gedachten maar eens goed onder de loep nemen.” En dat heeft hij gedaan met Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’.

In zijn tweedelige documentaire legt Molenaar zowel de complottheorieën als het officiële verhaal langs de lat van het kritisch denken. Als leidraad hanteert hij daarbij de methode van De Regt. “Voor de kijker is het interessant omdat ik hem meeneem op een tocht en continu alles afweeg,” zegt hij. “We bekijken alle kanten en ik trek ook niet echt een conclusie; dat mag de kijker zelf doen.”

Bekijk – en deel vooral zoveel mogelijk – deze afgewogen, maar onthullende docu over 9/11!

Bekijk hier deel 1 van Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’:
https://www.youtube.com/watch?v=vIVF9–XHYE

Lees hier meer over Michiel Molenaar:
http://michielmolenaar.com/

Bekijk hier het interview met Herman de Regt bij Café Weltschmerz:
https://www.youtube.com/watch?v=JY_Anr475jo

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

20 gedachten over “Nine Eleven, langs de lat van het 'kritisch denken' – deel 2”
 1. Vergeet ook niet dat vandaag in irak nog steeds mensen dood gaan van de uranium kogels die ze daar gebruikten. Die kogels die nu naar Oekraïne gaan… dus wie Oekraïne steunt steunt misvormde baby's… hard maar wel de waarheid… of gaan die babys opgroeien en spelen met de clusterbommen die er nog lagen…

 2. Ik ga even als complot/kritisch denker denken over de telefoontjes uit het vliegtuig…

  Als die telefoontjes er zijn geweest en die KUNNEN niet uit het vliegtuig gekomen zijn, waar waren die mensen dan op dat moment?

  Wat is er daarna met die mensen gebeurd?

  Wie waren daarvoor verantwoordelijk?

  Er is dus met de mobieltjes gebeld, uit de gegevens van de netwerkbeheerders had duidelijk kunnen worden hoe en waarvandaan de telefoontjes gekomen zouden zijn (ongeveer, 3 hoeksmeting).

 3. Meer van deze docu's die laten zien hoe de westerse leiders en media leugens versprijden. ❤
  Jammer dat er niet gesproken word over de "the hague invasion act" die in 2002 ingevoerd werd voordat de iraq invasie begon.. usa wist dat ze warcrimes gingen uitvoeren…

 4. Natuurljk konden mensen vanuit het vliegtuig met hun mobieltjes bellen. Nixon kon toch in 1969 ook bellen met de maan? (Ik wil ook zo'n provider).

 5. Prachtige docu!Mooi verwoord en uitgelegd!
  Er moet natuurlijk wel zin zijn om na te denken en helaas hebben velen daar geen zin in…

 6. Het officiële verhaal geloofde ik al niet toen ik op de basisschool zat. Ik ben zo trots dat jullie aan deze boom blijven schudden want er klopt niets van niets van wat de overheden ons proberen te pushen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *