Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de docu ook via:
https://www.blckbx.tv/buitenland/docu-over-9-11-nine-eleven-langs-de-lat-van-het-kritisch-denken

De tweedelige documentaire Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’ kijkt kritisch naar zowel het officiële verhaal over 9/11 als naar de complottheorieën. Alle kanten worden bekeken en afgewogen. Het levert een indrukwekkend tweeluik op dat vele ogen kan doen openen. Bekijk deze documentaire nu bij blckbx!

Bekijk ook:
🎥 ‘Het officiële verhaal kan niet kloppen,’ zegt Michiel Molenaar over 9/11
➡️ https://www.blckbx.tv/buitenland/het-officiele-verhaal-kan-niet-kloppen-zegt-michiel-molenaar-over-9-11

Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’ is gemaakt door kunstenaar Michiel Molenaar. In dit gesprek met programmamaker Flavio Pasquino vertelt hij waarom en hoe hij de documentaire heeft gemaakt.

“Ik ben er 110 procent van overtuigd dat het officiële verhaal niet klopt,” zegt Molenaar in de opening van deel 1. “Dat er mensen zijn die – nadat ik al mijn argumenten op tafel heb gelegd – niet tot dezelfde conclusie komen, vind ik zowel licht frustrerend als fascinerend.”

Het zien van een interview met Herman de Regt inspireerde Molenaar om zijn eigen opvattingen over 9/11 te toetsen. De Regt geeft les in het kritisch leren denken aan de Universiteit van Tilburg.“Hij legt uit hoe je dingen moet controleren en hoe je ook naar jezelf moet kijken. Laat ik dan maar eens op die manier naar 9/11 kijken, dacht ik toen,” zegt Molenaar. “Vooral omdat De Regt zei dat zijn studenten nog steeds geloofden dat de torens waren opgeblazen. Hij deed er een beetje lacherig over. Met andere woorden: ‘Het is allemaal onzin.’”

Dit deed Molenaar besluiten om kritisch naar zichzelf te kijken. “Als De Regt zegt dat het onzin is, en meerdere van mijn vrienden zeggen dat ook, dan moet ik misschien mijn eigen gedachten maar eens goed onder de loep nemen.” En dat heeft hij gedaan met Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’.

In zijn tweedelige documentaire legt Molenaar zowel de complottheorieën als het officiële verhaal langs de lat van het kritisch denken. Als leidraad hanteert hij daarbij de methode van De Regt. “Voor de kijker is het interessant omdat ik hem meeneem op een tocht en continu alles afweeg,” zegt hij. “We bekijken alle kanten en ik trek ook niet echt een conclusie; dat mag de kijker zelf doen.”

Bekijk – en deel vooral zoveel mogelijk – deze afgewogen, maar onthullende docu over 9/11!

Bekijk hier deel 2 van Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’:
https://youtu.be/XmrWq7PJAPY

Lees hier meer over Michiel Molenaar:
http://michielmolenaar.com/

Bekijk hier het interview met Herman de Regt bij Café Weltschmerz:
https://www.youtube.com/watch?v=JY_Anr475jo

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

16 gedachten over “Nine Eleven, langs de lat van het 'kritisch denken' – deel 1”
 1. Is het gewicht van het vliegtuig zelf ook meegenomen in het onderzoek of maakt die 183,000 kilo extra op de vloeren niet uit in combinatie met het vuur ?

 2. Ook goed om in gedachten te houden is dat bij niet asymmetrische val er nog een stuk of tien andere torens waren meegegaan. Misschien is het in zo'n geval raadzaam om controlled demolition toe te passen maar een overheid (of Silverstein) zal natuurlijk nooit toegeven dat ze op die manier gehandeld hebben.

 3. Wanneer iemand zou zeggen: Denk je dat de overheid dit hun eigen burgers aan zou doen???? Eeeehhhh ja! Het staat zelfs gedocumenteerd.
  Journalisten waren wantrouwend over de moord op Kennedy waar na decennia eindelijk de Kennedy act kwam, die heeft talloze geheime documenten vrijgegeven. De meest opvallende is Operation Northwoods, een complot van de CIA om aanslagen te plegen tegen amerika, onder andere ook door vliegtuigen te kapen en de Cubanen de schuld te geven. Dit is gewoon publieke info by the way.

 4. De familie bin Laden heeft de WTC towers gebouwd. Zij wisten dus exact hoe de torens in elkaar zaten en hadden misschien ook wel toegangsmogelijkheden voor het doen van onderhoud (explosieven plaatsen)

 5. komen hun aan, 22 jaar na… en nog mag je er niet over praten.
  Zoiets als in 1967 nog niet over de 2e wereldoorlog mogen praten.
  Teevee kijkende mensen en misschien nog meer krantenlezende mensen tuinen overal in.
  Ze zeggen: op mij heeft dat geen invloed. Ondertussen papegaaien ze na wat ze verteld is over ALLES

 6. Er zat verarmd uranium in de vliegtuigen. Net zoals die in antitank munitie zit wat de V.S. nu naar de Oekraïne stuurt.

  De V.S. heeft een deal gesloten met de islam voor olie. Islam haat Christians. Illuminati zijn duivels. Link is hierbij gelegd.

  WTC was gebouwd voor dit event.

 7. Complimenten..weer alles op een rij met leuke nieuwe experimenten .. en dan die meneer van de Uni van Tilburg. Ik zou zijn lessen wel eens willen bijwonen.

 8. Is er nog iemand die even benoemt dat alle Saudische kapers gesponsord werden door de Saudische regering, het land dat dezelfde vlag voert als IS en waarvan de leiders beste maatjes zijn met de Amerikaanse en Israëlische elites en die ook op bezoek waren bij de Bush familie op een plek waarvan ze perfect 9/11 konden bekijken?

 9. Mooie docu, compliment Michiel goed en gedegen beargumenteerd. Wat mij echter zeer droevig stelt is dat er mensen zijn die dit hebben gepland en veroorzaakt. Ook van eerste getuigenverklaringen en later 180 graden de verklaring anders doen horen, zeker onder zware druk of veel geld.
  Maar wat ik MIS: er zijn explosieven geplaatst, nota bene in 3 gebouwen, dat is zeer intensief werk om te doen, door wie en wanneer ?
  Zijn daar geen getuigen of klokkenluiders ?

 10. Hoe men het ook bekijkt er waren 4 vliegtuigen gekaapt dus een veulen aanslagen door terroristen. hoe de torens naar dat de vliegtuigen er in vlogen is ten 2de. en door wie de terroristen zijn aan gestuurd ook.Maar men zal hier wel vinden dat ik het verkeert heb en alles door elkaar haal en neerlans moet leren en bla bla

 11. Dank. Ik ben al lang nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag: "Hoe kan het toch dat heel slimme mensen steeds weer in die verhaaltjes trappen." Dat wordt in deze docu geadresseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *