Geen widgets gevonden in de zijbalk

Zweden en Finland zoeken toenadering tot de NAVO. Naar eigen zeggen doen zij dit vanwege de Russische dreiging. Maar zijn de huidige spanningen in Europa niet juist een gevolg van NAVO-uitbreidingen, met name richting het oosten?

Volgens de Russische president Vladimir Poetin zou het Westen begin jaren ‘90 aan Rusland beloofd hebben dat de NAVO geen centimeter zou opschuiven richting het oosten. Deze belofte zou geschonden zijn door landen als Polen, Tsjechië, Hongarije en de Baltische staten op te nemen in het bondgenootschap.

Heeft Poetin hierin gelijk? Hiervoor moeten we terug naar de val van de Berlijnse Muur en het einde van de Koude Oorlog. In februari 1990 onderhandelden de regeringsleiders van de VS, Duitsland en de Sovjet-Unie over de hereniging van Duitsland. Poetin beroept zich op mondelinge toezeggingen die destijds gedaan zouden zijn door de VS en Duitsland. Werden er inderdaad beloftes gedaan? En zo ja, zijn deze juridisch bindend? Kijk de video voor antwoorden op deze vragen.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 15 april: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-15

In deze uitzending bespreken we de NAVO-ambities van Zweden en Finland en wat de geopolitieke consequenties zouden van hun toetreding tot het bondgenootschap.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blck…

13 gedachten over “NAVO-uitbreiding met Zweden en Finland in strijd met mondelinge beloftes? blckbx zoekt het uit.”
 1. Soms eindigen beloftes en komen er nieuwe beloftes.
  Dat is nog altijd beter dan een dictator zijn een land binnen vallen en daar de eigen bevolking uitmoorden.
  Maar wat is er nieuw M. Rutte en zijn vak K doen precies hetzelfde de samenleving uitbuiten verwaarlozen mishandelen ze experimentele vaccinaties geven gezinnen uit elkaar drijven hun kinderen uithuisplaatsen ze met schulden opzadelen etc. etc. etc.
  Ik zou zeggen monopolie terug naar start en direct door naar de gevangenis.

 2. Hier gaat een volgend spel. Eerst Oekraïne oplaaien met wapens. 8 jaar lang was NAVO bezig een fascistische Oekraïne op te groeien en tegen Rusland hun monster opzetten.

  Nu zien we dat Rusland heeft gereageerd op de NAVO-dreiging via Oekraïne. NAVO is begonnen aan finale stap van discretisatie van Rusland. Dus volgende stap in Europa hongersnood uit laten breken. Dit zien we nu in Oekraïne geconfisqueerde graan wordt uit Oekraïne verscheept, maar Rusland blokkeerde zee.

  Dit jaar zal een rijke oogst zijn van graan maar de verkoop ervan zal niet geaccepteerd worden aan westerse landen wegens sancties.

  Daarom mooi moment om de wereld te roepen dat Rusland heeft het gedaan. Einde!

  De kernbom vliegt op de Fascington in en zijn vazallen. Rusland heeft een recht het uit te spreken: Waar hebben we voor z’n wereld waarin Rusland niet bestaat?

 3. Finland en Zweden moeten zich eens bedenken waar ze lid van willen worden, namelijk het leger van de New World Order, het leger van de Rotschilds, Rockefellers, Soros, de VS, EU, VN en het WEF/Bilderberg Group. Het lijkt me duidelijk dat de hierbovengenoemden voor de veiligheid in Finland en Zweden een veel negatievere impact hebben dan Rusland.

 4. Neutraal zijnnze niet interessant , als lid met missiles op hun grondgebied zijn ze gevaarlijk , Art 10 , een reden tot niet toelating want dat levert dus indirect een gevaar voor ons op om in oorlog getrokken te worden

 5. Vraag de oorspronkelijke bewoners van wat wij amerika noemen naar de betrouwbaarheid van de beloftes van de geimporteerde Europeanen in was hing ton…..

 6. De aanliggende landen aan de Russische grens zouden een eigen verdediging collectief moeten opzetten. Geen lidmaatschap NAVO dus maar eigen verbond. Probleem met Rusland is hopelijk dan bespreekbaar voor vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *