Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #283: speciale uitzending in het teken van de oorlog in Oekraïne, is ook te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-02-28

Op 24 februari 2022 begon Rusland de militaire operatie in Oekraïne. Al twee jaar zien we de meest vreselijke oorlogsbeelden voorbijkomen in de reguliere media, die het sentiment voeden dat deze oorlog ten koste van alles gewonnen moet worden van Rusland. Dat roept de nodige vragen op die in deze speciale uitzending van blckbx today, geheel in het teken van de oorlog, uitgebreid aan bod komen.

Desk: Politicoloog Kees van der Pijl, Hoogleraar International Studies and Global Politics André Gerrits en journalist en auteur Ab Gietelink.
Via een live-verbinding ook in de uitzending: voormalig Zembla en oorlogsjournalist Marcel van Silfhout
Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

28 gedachten over “NAVO-militairen naar Oekraïne?”
 1. Mijn inziens een slimme en smerige truc van Rutte. Hij weet dat de Nederlanders wakker worden als hij nu zegt dat ze ook moeten gaan vechten tegen Rusland. Dus gaan we verder met het provoceren van Rusland tot deze over de lijn gaan en dan moeten er toch soldaten naar Oekraïne.

 2. Er zou mijns inziens een onderzoek moeten komen om te bepalen of Rutte zijn beslissingen over Oekraïne heeft laten beïnvloeden door zijn nieuwe baan.

 3. Ja mooi geprobeerd,; alsof nederland al niet verdeeld was voordat deze oorlog begon,. We hoeven het niet eens te worden, we zijn eenheid in verscheidenheid,.,.,. Dus, Oekraine is voor ons van geen belang? ah, maar we vinden het wel een dingetje als Amerika er wel belang uit sleept en een florerende wapen-industrie promoot? Misschien kunnen de professoren van onze nederige postzegel, leren,, om potenties en mogelijkheden te zien in crisis, ipv fatalistisch konflikt,.of het gewoonweg verwerpen van een deel vd mensheid, zoals nu met de Oekrainieers gebeurd,. Nederland is er goed geworden, om alles wat hen niet lijkt te dienen, als recycling te gebruiken, keppeltjes, hoofddoekjes, migranten, immigranten, vluchtelingen, ; zolang ze slaafs willen aanpassen aan een nederlandse cultuur die er nauwelijks is, mogen ze blijven,. Zo, en nu dus Oekraine, een land met heel wat meer ruggegraat, moreel en stamina dan de nederlanders, en toch willen jullie haar de wet voorschrijven. ? Ga eerst maar Poetinees leren, dubbel-denken, en daarna weet je hoe de vork in de steel zit en wat te doen en vooral niet te doen,. Oekraine heeft overigens een schat aan resources, als Uranium, maar dat is voor de meer intelligentere mensen onder ons,.

 4. Het is volgens mij best simpel. Leiders willen gebied veroveren en machtspositie uitbreiden. Bevolking wordt gebrainwashed en verder onderdrukt. Oorlogsindustrie verdient zich helemaal scheel. Vraag is waar is de waarheid het minst aanwezig en wordt de mens het slechts behandeld en van zijn "vrijheid" het meest berooft. Een keuze tussen twee kwaden. Wat kies je dan? Het antwoord is het minst kwade. Helaas zie ik die gezonde zoektocht en afweging hier niet terugkomen.

 5. Opbouwend bedoeld; Geluid is erg hard? Gespreksleider misschien iets minder inbreken?
  Ab, je kunt ook iets zachter je punt maken😅

 6. Ik hoor alleen maar oorlogstaal en iedereen is ineens een expert op gebied van strategieën donderstraal toch op! Ik ben geen expert of politici maar een doodnormale belastingbetaler die werkt van 9/5 5dagen in de week en ik kan al zien dat dit een grote vergissing zal zijn om te denken dat je een oorlog tegen Rusland denk te winnen.. Google voor de grap het wereld map en kijk is even hoe groot Rusland is.
  16 duizend sancties tegen Rusland en nog hebben ze een betere economie gedraaid dan heel het westen leg mij dat is uit? Het westen word door de lange arm van Amerika gestuurd en deze sukkels van onze presidente van Europa volgen blind die 🎉arme stakkers.

 7. Wanneer houden we eens op in het Westen met het provoceren van de Russen. de Russen hebben gewonnen en we moeten stoppen met het EU kaartenhuis.

 8. Wie is die dwaas met dat donkerblauwe jasje? Met z'n "Er is ook nog een publieke meerderheid waar we aan moeten denken". Ja *L*L! Dat had bij het Oekraïene referendum al moeten gebeuren! TOEN heeft het volk al te kennen gegeven NIET dit corrupte land in de NATO te willen hebben.

 9. Omdat de legitieme overheid van iekraine daarom vraagt😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 10. Ab's argument is super legitiem. Wat de oekrainers zelf willen.???? Het land is een dictatuur geworden.
  En alsof een meerderheid in een land iets wil , de politiek het ook gaat doen. Eerder laten.

 11. Daar is Ab weer. Nul achtergrond in de materie, noch qua studie noch qua kennis noch qua ervaringsdeskundigheid. En maar fulmineren en zwaaien met de armen. Wat een trieste toestand.

 12. Dit zijn werkelijk een stelletje nietszeggende complotdenkers op een rijtje op het commercieel complotkanaal Blckbx . Lachwekkend. Slava Oekraïne!!

 13. Oekraïne wordt niet verplicht inderdaad, maar de Oekraïners wel. Die worden van straat geplukt en naar het front (lees: de dood) gebracht.

 14. De professor heeft selectieve waarneming, niet echt wetenschappelijk te noemen: "de legitieme regering van Ukraine" na een VS gefinancierde staatsgreep tegen een gekozen president! Veel wetenschappers zijn ideologen geworden!

 15. Het mooie is het westen bewapend oekraine. Maar als Noord Korea wapens aan rusland levert dan zou het allemaal niet mogen kunnen😂. Ik ben voorstander van een kooi gevecht tussen de zogenaamde wereldleiders, en oorloghitsers winner takes all. En als er dan 1 overblijft. Doen we de deur op slot en maken wij er een prachtige aarde van.

 16. Wat is een woord van Rutte waard? Helemaal niets. Of hooguit dat je eerder het tegenovergestelde kunt verwachten van wat hij belooft. Grootste aartsleugenaar in de Nederlandse politiek ooit.

 17. Het idee is leuk maar dit zijn drie schreeuwerds (Ab voorop) en dat is als podcast niet te doen om naar te luisteren. En het niveau van de analyses is helaas ook zeer beperkt. Geschreeuw om het schreeuwen.

 18. Het is altijd een genoegen om naar Ab Gietelink te luisteren: vertogen bestaande uit een combinatie van goede inhoud, vaak historisch onderbouwd, en prima dictie. Met zijn hele wezen uit hij zich, zoals het moet. Wat hij zei over de zeer zeker ook symbolische waarde van Nord Stream, als link tussen Duits- en Rusland, na twee wereldoorlogen en de koude oorlog, is mij uit het hart gegrepen. Het zijn de ellendige Amerikanen die we uit Europa moeten trappen.
  Professor André kan zeker niet zo goed tegen geluiden die van rechts komen? Links gaat zich, als ze zich verslagen weten op de inhoud, daartegen dus geen verweer hebben, normaliter op de non-verbale tour van 'de verkeerde toon', om maar de aandacht van de inhoud af te leiden, maar deze is nieuw voor me: niet de toon, maar het volume!
  Prof. Van der Pijl vind ik niet alleen qua bijdragen goed, maar ook qua kleding. Waarom zouden we onze prachtige tweed colberts en stropdassen in de kast laten? Alleen maar om de extreem-linkse tijdgeest te plezieren? Die non-verbale uiting leidt ook wel af van de inhoud, maar dat doet André's ongeknipte ponem óók!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *