Geen widgets gevonden in de zijbalk

“Term ‘woke’ is overgenomen door rijk, wit, links,” zegt Lydia Daniel over hoe deze beladen term gekaapt werd van de zwarte gemeenschap.

Beluister de nieuwste Ongehoord De Verkiezingen via:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-de-verkiezingen/97944/4-ongehoord-de-verkiezingen-raisa-blommestijn-lydia-daniel

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
Doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

Kijk Ongehoord Nieuws:
https://www.npostart.nl/ongehoord-nieuws/VPWON_1339317

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv
TikTok: https://www.tiktok.com/@ongehoordnedtv

Ongehoord Nederland

11 gedachten over “Lydia Daniel over hoe beladen term 'woke' door rijk, wit, links gekaapt werd van zwarte gemeenschap”
 1. Blackrock, het allergrootste bedrijf ter wereld met bezittingen ter waarde van 9 triljard dollar, dwingt veel bedrijven om woke te zijn. Dat is dus niet grass roots, maar astro turf.

 2. Woke lijkt mij behalve een vreselijk leenwoord, ook nog eens slecht Engels. Het bedoelde woord is "wakker", "bewust" of "waakzaam" in ons eigen onvolprezen Nederlands en dat zou dus "woken up" of "awake" in het Engels moeten zijn.Woke is net zoiets als politiek correct.Woorden die de lading niet meer dekken. Als iets inmiddels in de praktijk vaak niet correct is dan is het wel politiek correct.Voorzichtig en omzichtig, verhuld praten over onderwerpen die politiek gevoelig liggen
  is iets anders dan schijnheilig om de brei heen draaien of een onderwerp min of meer onbespreekbaar maken.

 3. Woke is verleden tijd van Awake. Complotdenkers, Tin Foil Hatters, zeiden dat je wakker moest zijn: Awake! Later kwam dat Woke, wat het tegenovergestelde van wakker is.

 4. Waarom zijn we hier? Wat is de bedoeling van dit leven? Is er leven na dit aards bestaan? Is er een hemel en een hel? Is u dan goed: goed genoeg zodat u in de hemel word binnengelaten? Velen van ons antwoorden op deze vraag bevestigend. Maar wat is dan echt goed? Wat is de hoogst morele standaard waaraan we ons kunnen meten? Die van uzelf, of die van mij, of… Kijk aub eens naar deze test (en houd het lezen vol tot het einde want daar staat zéér goed nieuws). Hoeveel leugens heeft u verteld in uw leven? Heeft u wel eens iets gestolen (ook al was het klein en van heel weinig waarde)? Heeft u gehaat? Heeft u begeert wat niet van u was? Wij allen hebben zeker 1 van deze dingen wel eens gedaan. Dit laat zien dat wij zondaars zijn: dit toe te geven is niet makkelijk voor ons mensen. Maar God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis – geen kwaad, geen zonde. God is de heilige Geest, Hij is 100% Liefde, maar ook 100% Rechtvaardig. Omdat Hij dus ook een 100% Rechtvaardig Rechter en Heilig is moet Hij niet alleen moordenaars en verkrachters veroordelen, maar ook Godslasteraars, leugenaars, dieven, afgodenaanbidders, echtbrekers en sexueel immorele mensen. Doet Hij dat niet dan is Hij corrupt. Maar dat is Hij niet. De hemel was op aarde bij de eerste mensen, maar die werden ongehoorzaam en begonnen te zondigen (slecht te doen). Wij allen zijn afstammelingen van die eerste mensen. God zegt dat het loon van de zonde – in ons gekomen door die eerste ongehoorzaamheid en die wij allemaal in meer of mindere mate doen – de dood is, en daarom sterven wij allemaal – zo serieus is zonde in de ogen van God. Nu is God ook 100% liefde en wil niet dat iemand van ons verloren gaat (de Hel in moet gaan). Hij wil ons Redden zodat we in Zijn Koninkrijk eeuwig gelukkig mogen leven. Maar Hij moet ook rechtspreken. Hoe dit dan op te lossen?

  God heeft in Zijn wijsheid dat probleem opgelost door als mens, als Jezus te komen, door bewezen perfect onschuldig op aarde te leven, en de straf die ons opgelegd werd (en die wij niet kunnen afbetalen) af te betalen in Gods Rechtbank door onze plaats in te nemen. Hij liet zijn onschuldig kostbaar bloed vergieten, werd onterecht uitgescholden, gemarteld, gekruisigd, gedood, ter vergeving van onze zonden. Zijn offer is de hoogst denkbare en kostbaarste borgsom afbetaling, die ons helemaal (!) vrijpleit van straf. Hij stond na 3 dagen op uit de dood omdat God (die Geest is en niet kan sterven) het lichaam van Jezus weer tot leven opwekte, en als u nu in het volbrachte offer van Jezus gelooft word u ook door God opgewekt uit de dood en ontvangt eeuwig leven – u gaat van het oordeel (de Hel) naar het altijd durend gelukkig leven in de Hemel. Dat is onverdiende genade voor ons: gratis!

  Wat u nu als dank, uit liefde en respect voor Jezus zou wilen doen is u bekeren – dat wil zeggen; persoonlijk praten (een relatie hebben) met Vader God, uw zonden opnoemen (dus NIET naar een priester gaan) en zeggen dat u dacht dat u een goed mens was maar nu inziet dat dit toch niet zo is, dat u oprecht spijt heeft van uw zonden (!), ze niet meer wil doen, en echt serieus probeert niet meer te doen (als we deze benoemen vergeeft God ons ook toekomstige fouten vanwege het volbrachte werk van Jezus Christus, omdat we nu éénmaal hier nog niet perfect zijn), en dat u voortaan volledig op Jezus vertrouwd voor uw redding en verandering. Niet meer op uzelf vertrouwen om in de Hemel te komen, want door goede werken word u niet gered – God laat zich daardoor niet omkopen. Wie dit doet zal veranderd worden; nog in dit aardse leven (Jezus noemt dit ‘opnieuw geboren worden’), die zal het wonder van een nieuwe gezindheid ontvangen van God zodat wij Zijn geboden – Zijn leefregels – van harte willen en kunnen gaan volgen, namelijk deze 2: God lief hebben, en uw naaste zo lief hebben zoals u uzelf lief hebt.

 5. Het is een vorm van morele verdorvenheid verpakt als morele verhevenheid… alles om concurrenten op de verkiezingsmarkt hun waardigheid en mondigheid te ontnemen. Het is een typische vorm van anti-democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *