Geen widgets gevonden in de zijbalk

Deze live-uitzending is mogelijk gemaakt dankzij jullie steun!
Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jullie steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen ➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Bekijk de volledige live-uitzending van het boerenprotest ook via: https://www.blckbx.tv/livestreams/live-bij-blckbx-boerenprotest-van-woensdag-22-juni

Woensdag 22 juni komen boeren en kritische burgers uit heel Nederland samen in Stroe om zich uit te spreken tegen de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet. En blckbx is er de hele dag bij! Om 11.30 uur start hier het LIVE verslag van de demonstratie.

De voorgestelde stikstofplannen van het kabinet zouden desastreuze gevolgen hebben. Vooral voor de landbouwsector, maar ook voor de rest van het land. Daarom staat Nederland op! Woensdag 22 juni verzamelen in de loop van de ochtend tienduizenden demonstranten zich in Stroe en om 12.00 uur gaat de manifestatie officieel van start.

Verschillende sprekers, waaronder oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker en Farmers Defence Force-voorman Mark van Den Oever zullen de aanwezigen toespreken. De manifestatie duurt tot 15.00 uur. Zie onderaan deze pagina voor het volledige programma.
Programma blckbx-uitzending

Om 11.30 uur gaan we live en de uitzending duurt tot 15.00 uur. Verslaggevers David Boerstra en Erwin Taams zijn ter plaatse in Stroe om de stemming te peilen. Een helikopter filmt de manifestatie vanuit de lucht. En aan de desk in de studio beschouwt programmamaker Flavio Pasquino de situatie met diverse gasten.

11:30 – 12:00 Voorbeschouwing
12:00 – 15:00 Live verslag demonstratie / studiogesprekken
Het live verslag van de demonstratie wordt afgewisseld met gesprekken in de studio.

Uiteraard laten we om 12.00 uur live de opening van de demonstratie zien. Gedurende de middag zullen de toespraken van verschillende sprekers worden vertoond, onder meer die van oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker en die van Farmers Defence Force-voorman Mark van Den Oever. Onze reporters ter plaatse interviewen zowel prominenten als demonstranten.

Rond 13.00 uur gaan mycoloog Rob Chrispijn en Marcel Crok als respectievelijk voor- en tegenstander van het stikstofbeleid met elkaar in debat.

Studiogasten
Marcel Crok is wetenschapsjournalist en één van de initiatiefnemers van Stichting Climate Intelligence (Clintel), dat zich hard maakt voor een rationeel en pragmatisch klimaatbeleid.
Rob Chrispijn doet als mycoloog onderzoek naar paddenstoelen en andere schimmels. Vanuit die hoedanigheid maakt hij zich zorgen om de effecten van stikstofuitstoot op de natuur.
Gerrit Don is scheikundige.

Deze uitzending is mede mogelijk gemaakt door:
Succesboeken.nl (https://www.succesboeken.nl/?pc=boeren)

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze speciale uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews

Inhoudsopgave:
0:00 – Wacht tune
19:02 – Start uitzending
24:39 – Eerste heli sfeerbeelden
25:56 – In gesprek met boeren, Jan en Natascha Hoving
28:19 – Erwin Taams geeft weer wat er in de ochtend in Stroe heeft plaatsgevonden
33:34 – David Boerstra live vanuit Stroe
1:07:37 – In gesprek met hobbyboer, Frank Hoogerbeets
1:28:52 – In gesprek met mycoloog, Rob Chrispijn
1:39:38 – In gesprek met scheikundige, Gerrit Don
2:16:36 – David Boerstra in gesprek met wob-onderzoeker, Wouter Aukema
2:19:51 – In gesprek met Bert Brandsma
2:38:48 – David Boerstra interviewt de toekomstige boer(en)
2:54:39 – Erwin Taams interviewt Wybren van Haga en Richard de Mos
3:11:30 – Herwaardering van het (boeren)bedrijf?
3:29:53 – Erwin Taams praat met voormalig staatssecretaris, Henk Bleker
3:40:11 – Afsluitende woorden van de gasten
3:51:06 – Laatste heli sfeerbeelden

19 gedachten over “LIVE bij blckbx: boerenprotest van woensdag 22 juni + stikstofdebat in de blckbx studio”
 1. Er is geen stikstof crisis , de boeren zijn jarenlang onnodig voorgelogen . Als de regering het eerlijke verhaal had verteld was dit project en onrust onder boeren weggenomen . En de miljarden die ze onnodig in investeren gedaan volledig te compenseren . En laat aan heel het volk zien dat ze jarenlang foutief gehandeld te hebben . En excuses aanbieden aan alle boeren

 2. Op elk terrein waar de overheid beleid wil maken op basis van feiten is dit commercieel complotkanaal op tegen. Daarom is Blckbx een complotkanaal. En ik ben nota bene niet eens een fan van dit kabinet, maar wel een realist.

 3. de 2 kamer en de staats journalistiek moet ontruimd worden duidelijke coruptie bezig die kontlikkers VAN DE W.E.F zijn de verniettiging van elke europees lidstaat. dit zijn in oorlogtijd de verrraders van eigen land. TREURIG dat er zoveel landsverraders rond lopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Prinses Amalia heeft haar jachtakte binnen! Ze verdiepte zich in dierziekten, ecologie, wapens en munitie !
  Neemt zij de oproep van Rutte , “hét is onze oorlog” zó serieus, nou papa🤴🏻 én mamma👸🏼 kunnen trots zijn👻

 5. De boeren moeten zich juridisch weerbaar maken. Strafrecht is de wet. Onteigening gaat via bestuursrecht en dat kan je gewoon weglachen. Geen contract. Geen wilsbeschikking. Vrijheidsrechten(.)nl

 6. Jammer dat er zo weinig is weergegeven van de sprekers op het podium….verder prima uitzending, hopelijk sijpelen de stikstof leugens door bij de rest van Nederland…

 7. Dit is geweldig ik had liever gezien dat het 3 x zoveel stond ook burgers bouwvakkers ..verplegend personeel winkelpersoneel ect ect alle maatregelen weg

 8. Ik weet niet hoor maar ik heb liever alle vliegtuigen aan de grond dan de boeren weg die mijn voedsel produceren. Even nadenken nederland

 9. Uitstekend al die protesten. Laat de mensen maar goed zien dat we geen stikstof probleem hebben. Bureaucratisch gecreëerd probleem.

  Overigens, vandaag hebben we een strak blauwe hemel ZONDER chemtrails. Toeval? Of even een pauze vanwege de demonstraties? Wie het weet mag het zeggen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *