Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uit debat over Rapport “Versterking functies Tweede Kamer – Meer dan de som der delen”. 9 maart 2022.

Het is een bizar debat geworden waarin iedereen elkaar de maat neemt. De gekste beschuldigingen over spionage en leugens en wat dan ook vlogen over tafel.
Of de indruk van het Nederlandse volk hier nu zoveel beter van wordt….?

22 gedachten over “Leijten, Heerma en Omtzigt tegen Bergkamp over wat er allemaal mis gaat in de Tweede Kamer… Veel..”
 1. De grootste fout die gemaakt is in de 2e poppenkast kamer, is dat ze DDR66 Bergkamp voorzitter hebben gemaakt. Altijd partijdig de oppositie in de reden vallen. Vooral als het tegen de DDR66 Marxistische plannen ingaat. Een zeer vervelende ondeskundige voorzitter. Ze had beter naar de vorige kamer voorzitter kunnen kijken. En als Martin Bosma plaatsvervangend voorzitter is, is het een verademing om naar te luisteren. Bergkamp moet gewoon weg op die post. ONGESCHIKT. Gewogen en te licht bevonden. Niet gehinderd door enige kennis van zaken.

 2. We moeten meer mensen zoals Ollongren in het kabinet hebben. Die met stapels papieren onder de arm, goed leesbaar, alle geheimen openbaart. Als variant, kunnen ze nog in de trein naar huis (en daar blijven natuurlijk) hun attache-koffer laten vallen en al het papier er uit laten vallen, nee geen wc-papier zoals een europarlementariƫr dat pleegt te doen.

 3. Eigenlijk zou de nadruk moeten liggen met wat er allemaal misgaat binnen de Regering en zijn Ambtenaren. Want wanneer de Regering zich denkt te mogen permitteren om essentiele informatie voor de 2e Kamer achter te houden of deze informatie wordt pas op het allerlaatste moment voor een debat met de 2e Kamer gedeeld, dan zou men daar eerst maar eens onderzoek naar moeten doen, want begin bij de basis waar het al misgaat. Want hierdoor kan de 2e Kamer zijn werk niet naar behoren uitvoeren, zeker wanneer er over een bepaald wetsvoorstel gestemd moet worden dan zou door gebrek aan informatie, wellicht zomaar een verkeerd standpunt worden ingenomen. Het is een bewust gekozen tactiek waar de Rutte regeringen zich dan ook regelmatig aan schuldig maken. Hetzelfde gebeurt met de WOB verzoeken welke de 2e Kamerleden indienen, deze worden veelal niet op tijd behandeld , sterker nog het overgrote deel daar wordt de uitgifte termijn ruimschoots van overschreden of zwaar gecensureerd worden uitgegeven zonder dat hiervoor een wettige noodzaak voor was. Dit heeft tot nu toe niet tot de nodige konsekwenties geleid. Op deze manier zal er ook daadwerkelijk niets gaan veranderen en kan de Regering zijn destructieve invloed van alsmaar traineren of onjuist informeren op de 2e Kamer blijven uitoefenen. Waar ik maar mee wil zeggen dat er beter eerst maar eens gekeken moet worden of de Regering en zijn Ambtenaren wel naar behoren functioneren, want daar heb ik zo mijn gerede twijfels over.

 4. Wanneer gaat Sofie Hermans eens wat minder zwarte koffie met teveel suiker drinken? Wat is die vrouw hyper. Je hoort gewoon niet meer wat ze zegt.

 5. Wat een mooi weer spelen weer! Jullie leren helemaal nergens van! Want zelfs heel Nederland en de politieke partijen hebben niets geleerd van de hele 1e en 2e wereldoorlog! En de derde wordt ingezet door jullie en alle machthebbers van de wereld! En wie worden de dupe? De mens en juliie scheelt dat geen ene donder! Omdat jullie het allemaal niet raakt! Anders was de afgelopen 2jaar al niet zo verlopen! Jullie regeren zonder hart, ziel en verstand! Weg met jullie allemaal! Alles is al verkloot en jullie verdienen geen kans om fit meer recht te zetten! Waarom? Omdat jullie donders goed weten waar jullie mee bezig zijn! De plannen van het WEF voorzetten in heel Europa! Maar dit gaan wij niet meer pikken! Omdat wij beseffen dat we mens zijn en geen slaaf van de staat! Hoop dat het xnel over is voor jullie allemaal! Ga maar wc's poetsen in de gevangenis!

 6. Is het niet opvallend dat er kamervragen worden gesteld over het functioneren van de voorzitter? Zoals op zoveel posten functioneert ook zij niet.

 7. Deze farce (coalitie VVD/D'66/CU/CDA) zorgt voor een haast onhoudbare situatie; de overige politieke partijen worden moedeloos en wanhopig van de geregiseerde wanvertoning en slechte acteerspel; het is politiek onwaardig, land onwaardig en een grote minachting van de Nederlandse bevolking.

 8. Al die meningen van mannen
  onze Truus raakt overspannen
  heeft 1 alweer een mopje
  zoekt zij al naar haar knopje
  je mag nooit aan de beurt
  van Truus die almaar zeurt
  ze maakt alweer een potje
  maar COVID was geen snotje
  laat het kleutjesvulk maar kletsen
  kan zij weer klit gaan ketsen

  tralala, tralala…

 9. Een goede voorzitter valt niet op in de kamer. De mevrouw die nu voorzitter speelt vestigt alleen maar de aandacht op zichzelf. Totaal ongeschikt dus.

 10. Iets zeggen en iets anders doen is het nieuwe normaal, niet alleen voor Rutte maar ook Bergkamp , heb enkeltje nog geen naam voor een vrouwelijke Pinocchio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *