Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nu Ploumen is gestopt als Tweede Kamerlid moet Kuiken de meubelen gaan redden. Oordeelt u zelf. Kuiken, die van mening is dat artsen die niet hetzelfde denken als zij, hun BIG registratie moet worden afgenomen.

BELANGRIJKE MEDEDELING: EEN GROOT WOORD VAN DANK voor de vele steunbetuigingen in woord en daad richting dit kanaal.
Wilt u ook uw steun bijdragen? Dat kan bijvoorbeeld via Paypal: https://paypal.me/supportBertBrandsma?country.x=NL&locale.x=en_US

Uit debat van 30 juni. Maatschappelijke onrust stikstof.

11 gedachten over “Kuiken (PVDA) met haar inbreng tweede termijn boerenprotesten.”
 1. Beste Boeren, Lees dat Johan Remkes jullie bemiddelaar gaat worden, trap niet in deze leugenaar! Hij is ook verantwoordelijk voor dit kabinet wat we nu hebben en zie de gevolgen. Hij is partijdig aan dit kabinet. Ga door met wat jullie doen!!

 2. Kijk haar de debatten waar fvd het woord voert. Dit zwakke meisje flipt dan helemaal. Zij haat het om te zien en horen dat deze mensen haar stuk voor met gemak aan kunnen. Het is een onderbuikemomeisje dat niet goed uit haar woorden kan komen. Haar woordenschat is veel te klein.
  Net als klavertje gewoon veel te weinig bagage en 0 uitstraling.
  Daar zit iemand zei er eentje op TV.
  Idd ze zit. Maar een echte leider STAAT ER!! En dat is vd Plas!!

 3. En ze is totaal onzichtbaar. Ook deze motie komt net als met alles van haar als mosterd na de maaltijd. Onthutsende zwakte. VD Plas, die wel geschikt is, heeft als echte leider hier direkt om gevraagd. Natuurlijk gaat t kartel dit nooit toegeven. Maar heel nederl weet het. De echte leider us mw vd Plas.

 4. 'En wat ga je dan doen als politie? Schieten?'
  Al dagenlang blokkeren boze boeren Nederlandse snelwegen. De politie grijpt wel in, maar kan de blokkades niet voorkomen. 

Blokkades op de A28 en A59. Rookwolken op vijf andere snelwegen door brandende hooibalen in de bermen. En trekkers midden in Groningen, Assen, Utrecht en Den Haag. De boerenacties tegen het stikstofplan van het kabinet gaan onverminderd door.

De terughoudende opstelling van de politie 'ziet er niet fraai uit', klinkt het in politiekringen, maar het draait allemaal om de-escalatie. Liever anderhalf uur met de boeren in gesprek met als uitkomst dat ze daarna de snelweg weer verlaten dan uren de confrontatie aangaan in een 'veldslag'. ,,Praten gaat sneller", beaamt politiechef Willem Woelders van de Landelijke Eenheid. ,,Ter plaatse maakt de politie de afweging welke manier van optreden de beste is. Efficiëntie en veiligheid voor de mensen zijn het belangrijkst. En je moet binnen de mogelijkheden optreden."

Dat optreden is in de praktijk moeilijk, simpelweg door de trekkers van de boeren. ,,Een blokkade met twintig trekkers los je niet zomaar op. En die strobalen haal je ook niet zo van de snelweg." Daarnaast wijst Woelders erop dat het niet realistisch is te denken dat je bij een demonstratie alle betrokkenen kan oppakken. ,,Als je zoals bij de corona- rellen 200 stenengooiers tegenover je hebt, lukt het ook niet om die allemaal aan te houden."

Het is zaak een echte kracht- meting te voorkomen, stelt VU-wetenschapper Jaap Timmer die al decennia onderzoek doet naar veiligheidsvraagstukken. ,,Want je kunt een ME-bus tegenover een trekker zet, maar uiteindelijk wint die trekker. En wat ga je dan doen als politie? Schieten? Dat lijkt me bij deze protesten niet van toepassing."

Daarom is het aan de politiek om in overleg te gaan met de actievoerders. ,,Na een paar weken van protesten moet er aan tafel verder worden gesproken." Hij wijst erop dat de politie al wel degelijk honderden boetes heeft uitgedeeld, mensen heeft aangehouden en trekkers in beslag heeft genomen. ,,De politie moet de langste adem houden, totdat op de boerderij moeder de vrouw zegt: blijf nu maar thuis, het is genoeg geweest zo."
  Onvoorstelbaar deze opmerking Anno 2022 ‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *