Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk het interview ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/kritische-denkers-opleiden-in-een-kasteel-nova-academia-trapt-af

Waar je ooit intellectueel werd uitgedaagd en verantwoordelijk volwassenen werd, bevinden universiteitsstudenten zich nu in grote onpersoonlijke bureaucratische systemen die je als kwetsbaar behandelen tegen verkeerd denken. Je leert volgzaamheid en dogma’s, waardoor je niet voorbereid bent op de eisen van werk en volwassenheid. Waarom je leven verspillen op zulke zielloze plekken als het ook anders kan?

Nova Academia in oprichting is gesitueerd in een sprookjesachtig kasteel in Wallonië (België), en de oprichters krijgen op 22 maart de sleutel om kritisch denkende mensen op te leiden voor de uitdagingen van morgen. ‘Wie zijn deze twee paradijsvogels? En wat zijn ze precies van plan?’ was de openingsvraag van programmamaker Flavio Pasquino, die de oprichters Dr. Erika Turkstra en Prof. dr. Paul Frijters interviewde over hun plannen en drijfveren.

De academie biedt een éénjarige opleiding aan waarbij met name economie en gezondheid centraal staan, naast een brede, holistische oriëntatie op de wereld als geheel. Intussen hebben veel docenten, uit binnen- en buitenland zich aangesloten. Waaronder ook vertrouwde namen als emeritus hoogleraar prof. dr. Kees van der Pijl.

Op zaterdag 16 maart organiseert Nova Academia een online informatiesessie waar geïnteresseerden hun vragen kunnen stellen. In de maanden april en mei zijn er diverse open dagen, dus neem vooral een kijkje op hun evenementenkalender.

In het interview refereert Flavio aan Studio Paradiso ➡ https://www.blckbx.tv/paradiso

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#NovaAcademia #Universiteit #Opleiding #Kritisch

Door John Sainz

17 gedachten over “Kritische denkers opleiden in een Kasteel! Nova Academia trapt af…”
 1. Ik hoor blah blah blah, nietszeggende blah, vaagjes doen over wat vage dingen met iemand, ergens, etc. Dat blackbox zich voor zulke marketing praatjes leent zegt me iets. Ik ben 'licht sceptisch ' wil volgend jaar wel eens de resultaten zien, als het nog bestaat.

 2. Om Kees van der Pijl nu een kritische denker te noemen🤔🤔. Heeft zich tot nu toe alleen op Blackbox gemanifesteerd als iemand die, zonder steekhoudende argumenten, ageert tegen alle overheidsplannen. Om een scepticus pur sang, en dat eenzijdig, een kritisch denker te noemen, gaat nogal ver.

 3. Mooie beweging. Zijn jullie bekend met Lean van Toyota? Dit is een ontwikkelde methodiek en filosofie waarbij kritisch nadenken veelvuldig wordt toegepast en gestimuleerd. Helaas lukt het in het westerse organisaties niet, ondanks investeringen, om Lean te integreren. De benodigde cultuur verandering wil maar niet slagen door het vasthouden aan de top down hiërarchische aansturing, manier van werken. Macht wint het van creativiteit en kritisch en diepgaand nadenken. Heel veel succes

 4. En dit diploma wordt straks nergens voor officieel aangezien, jammer joh

  P.s normen en waarden zeggen pet af aan tafel,
  Helaas door de mand gevallen

 5. Interessant. Het helpt om dit meer niveau te geven door universitair docenten bij hun functie te noemen. Een leerkracht is iemand van de basisschool, met alle respect.

 6. Na 41 minuten is nog steeds niet duidelijk vanuit welk wereldbeeld gedacht wordt. Nou ja…. communist, notoire Israël-hater en antisemiet Kees van der Pijl is een van de docenten. Hij staat garant voor een flinke portie academische Jodenhaat….

 7. Mensen die links zijn mensen die rechts zijn komen hier ,dan beginnen we eerst met deprogrammeren en geen mondkapjes, nee ik heb daar niks te zoeken

 8. Geen enkel bedrijf/overheidsinstelling of school/universiteit zit te wachten op kritische denkers.
  Ze willen allemaal volgzame schapen, die altijd netjes ja knikken.
  Een maatschappij, die dat punt bereikt heeft gaat uiteindelijk ineen storten.

 9. Klinkt wel goed, ik mag mensen die outside of the box denken, en dan op niveau. Een gedurfd initiatief, hoor en Ik hoop voor hun dat het gaat lopen, dat ze belangstelling krijgen.
  Dit is voor mensen die niet alleen maar een goed betaalde job willen krijgen in "het systeem", met hun titel, maar die ook nog verder willen nadenken.

 10. Dat kasteel in de layout..is dat niet in Duitsland?? Bijzondere esoterische verhalen over gehoord bij Robert Sepher op yt.. -Antropoloog –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *