Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #311 woensdag 8 mei 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-05-08

Met nog maar vier weken te gaan tot de Europese verkiezingen zijn steeds meer Nederlanders bezig met wat ze straks moeten stemmen, en velen van hen gebruiken daarbij een stemhulp. Met politiek verslaggever Bert Brandsma wierpen we een kritische blik op het Kiescompas, dat vanaf vandaag in te vullen is.

Desk: bedrijfsarts Alexander van Walraven, politiek verslaggever Bert Brandsma en psycholoog Huibrecht Boluijt

Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #kieskompas #eu #verkiezingen

26 gedachten over “Kritische blik op het Kieskompas voor de Europese Verkiezingen”
 1. Het zou een kritische blik op de Europese Verkiezingen zijn! Maar ik zie uitsluitend toestanden met studenten!

 2. Als de studenten het zelf maar betalen wat ze hebben vernield. Niet ons belastinggeld hiervoor gaan inzetten. Gisteren weer bericht gehad van manager dat we weer 2 miljoen moeten bezuinigen in de zorg van de Vvd minister. Dus stemmen is wel belangrijk. Studeren is niet vernielen en de politie (ook Vvd) is aan het toekijken.

 3. Je moet wel ongelofelijk naïef (en dus links) zijn om te denken dat het hier gaat om 'studenten die vechten voor een betere wereld'. Ten eerste, waarom studeren die studenten niet? In de meeste gevallen waar hen wordt gevraagd over welke 'river' en 'sea' het gaat, hebben ze geen enkel benul.
  Ten tweede, er wordt hier maar bar weinig aandacht geschonken aan het feit dat een overgroot deel niet eens Nederlander is. Heel veel clips gezien waar men enkel een soort Engels spreekt. En dan heb ik het nog niet eens over die baarden die overduidelijk uit een bepaalde regio komen en hier komen huishouden.
  Ten derde wordt er wel erg makkelijk gesproken van 'pro-Palestijnse demonstranten' terwijl het doelwit altijd iets met Joden te maken heeft, oftewel, het zijn 'anti-Joodse demonstranten' en in mijn ogen 'pro-Hamas demonstranten'. Hetgeen is af te leiden uit het feit dat zodra een journalist vragen stelt, ze zwijgen. Men zwijgt over de slachting op 7 oktober (men was veel te druk met meeheulen met de vijand binnenshuis), men zwijgt over die gijzelaars die nog steeds vastzitten. Feit: het anti-semitisme is terug en heeft een veilige haven bij links gevonden.
  Ten vierde, de vergelijking met corona gaat in dit geval niet op. Bij de coronademo's trof men geen buitenlandse agitatoren aan en ging het puur om een binnenlands protest, waar dan weer wel 'adequaat' tegen werd opgetreden. Toen aarzelde men niet.
  Kom maar met een zaak, en heel die kliek wordt opgehitst. Het begon met Zwarte Piet, toen kwam die George Floyd, toen was het Extinction Rebellion, hetzelfde straattheater met als enige verschil dat het vooral theater was, showcasen, maar bij deze 'protesten' waar uiteindelijk dezelfde acteurs aan meespelen, zijn andere spelers toegestroomd die hun kans schoon zien chaos te creëren, met als doel (was te horen op PowNieuws) 'Revolution'. Het gaat niet om Gaza, het gaat om ons, om wat voor ons belangrijk is te vernederen, te beschimpen en te vernietigen. Daarom kiest men onze monumenten uit voor hun flutacties, en omdat het de stilzwijgende goedkeuring krijgt van de slaphannesen in de media en politiek, duurt het zo verrekte lang voor men in actie komt.
  Verhaal de kosten van het opruimen van de rotzooi maar op de UvA.

 4. Je ziet maar weer duidelijk waarom er maar een handjevol mensen waren in de 2e wereldoorlog die verzetsstrijders waren.
  De rest waren toen ook een stelletje lafaards, net als nu.
  Beschaafd blijven doen met de fascisten werkte toen ook niet.
  Toen was het ook Nederland die de meeste Joden uitleverde.

  Niet veel veranderd, neppe moraliteit.

 5. Wie betaalt die onzin weer . natuurlijk de belastingbetaler.dat ze gaan demonstreren of slopen indat land waarover t gaat . Nederland is ziek geworden en gehouden.toon eens balen in den haag

 6. "geweld hoort niet bij een rechtstaat" vraag maar aan de Zios
  Die geven zo een goed voorbeeld

 7. Waarschijnlijk worden deze demonstranten worden gefinancierd door Iran…en waarschijnlijk door de Hamas, dus van ons eigen belasting centen…want weet hoeveel die richting is opgegaan…en waarvoor het is gebruikt…..en als Amerika het recht heeft zich te verdedigen, dan zo ook Israël…en ongebruikelijk dat die Hamas hier ook al zoveel macht hebben…kijk wat er in Engeland gebeurd…doen ze precies het zelfde….

 8. De pro israelische ratten komen uit hun holen te voorschijn om hun genocidiale vaderland israel in bescherming te nemen.

 9. Het buitenland ziet de beelden ook. Dan zien ze ook wat een mooi land Rutte compleet heeft afgebroken en dan maar hopen dat zijn nieuwe functie alsnog tegen gehouden wordt. Want dat mag natuurlijk niet waar zijn dat zijn zeer ernstige wanbeleid beloond gaat worden.

 10. Dit zijn geen demonstranten dit tuig zoals A12 zitters, antifa, krakers. Geef ze een strafblad dan is het studeren niet meer nodig

 11. niet overgewaaid uit Amerika maar een gevolg van het strafeloos optreden van Israel. Het goedpraten van Genocide en het jarenlange steunen van Israel gaat regelrecht tegen het rechtvaardigheidsgevoel bij de bevolking

 12. Ik verbaas me een beetje dat er niet gesproken wordt over "de olifant in de kamer". Wat gebeurt er in Gaza? Waarom gebeurt dat? Wat is het standpunt van de NL regering? Is er reden om tegen dat standpunt vreedzaam te demonstreren? Er loopt een genocide onderzoek tegen de staat Israël. Kan daarover gesproken worden zonder voor anti-semiet uitgemaakt te worden? Er wordt gesproken over dagvaarding van Netanyahu voor misdaden tegen de menselijkheid. Is dat een onderwerp van gesprek in de NL politiek en dus maatschappij? Open communicatie, transparante belangen, respectvolle woorden naar elkaar, zijn van groot belang om de opkropping van al die spanningen een ventiel te geven.

 13. Gripverlies is compleet logisch, de overgrote meerderheid in het midden oosten is anti Israel/VS, een heel groot deel van de bevolking in het midden oosten is ook nog eens antisemiet, zoals Europa dat ook was voor de tweede wereldoorlog.

  Als je dan een explosieve bevolkingsgroei tussen 2011 en 2024 van mensen uit het midden oosten krijgt dan hebben die niet ineens een ander wereldbeeld.

  Kort samengevat, je samenleving is uit balans gebracht of noem het gripverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *