Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #311 woensdag 8 mei 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-05-08

Met nog maar vier weken te gaan tot de Europese verkiezingen zijn steeds meer Nederlanders bezig met wat ze straks moeten stemmen, en velen van hen gebruiken daarbij een stemhulp. Met politiek verslaggever Bert Brandsma wierpen we een kritische blik op het Kieskompas, dat vanaf vandaag in te vullen is.

Desk: bedrijfsarts Alexander van Walraven, politiek verslaggever Bert Brandsma en psycholoog Huibrecht Boluijt
Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #demonstratie #palestina

17 gedachten over “Kritische blik op het Kieskompas voor de Europese verkiezingen”
 1. Waarom zijn we hier? Wat is de bedoeling van dit leven? Is er leven na dit aards bestaan? Is er een hemel en een hel? Is u dan goed? Goed genoeg zodat u in de hemel word binnengelaten? Velen van ons antwoorden op deze vraag bevestigend. Maar wat is dan echt goed? Wat is de hoogst morele standaard waaraan we ons kunnen meten? Die van uzelf, of die van mij, of… Kijk aub eens naar deze test (en houd het lezen vol tot het einde want daar staat zéér goed nieuws). Hoeveel leugens heeft u verteld in uw leven? Heeft u wel eens iets gestolen (ook al was het klein en van heel weinig waarde)? Heeft u gehaat? Heeft u begeert wat niet van u was? Wij allen hebben zeker 1 van deze dingen wel eens gedaan. Dit laat zien dat wij zondaars zijn: dit toe te geven is niet makkelijk voor ons mensen. Maar God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis – geen kwaad, geen zonde. God is de heilige Geest, Hij is 100% Liefde, maar ook 100% Rechtvaardig. Omdat Hij dus ook een 100% Rechtvaardig Rechter en Heilig is moet Hij niet alleen moordenaars en verkrachters veroordelen, maar ook Godslasteraars, leugenaars, dieven, afgodenaanbidders, echtbrekers en sexueel immorele mensen. Doet Hij dat niet dan is Hij corrupt. Maar dat is Hij niet. De aarde was gelijk de hemel tijdens de eerste 2 mensen, maar die werden ongehoorzaam en begonnen te zondigen (slecht te doen). Wij allen zijn afstammelingen van die eerste mensen. God zegt dat het loon van de zonde – in ons gekomen door die eerste ongehoorzaamheid en die wij allemaal doen – de dood is, en daarom sterven wij allemaal – zo serieus is zonde in de ogen van God. Nu is God ook 100% liefde en Hij wil niet dat iemand van ons verloren gaat (de Hel in moet gaan). Hij wil ons Redden zodat we in Zijn Koninkrijk eeuwig gelukkig mogen leven. Maar Hij moet ook rechtspreken. Hoe dit dan op te lossen?

  God heeft in Zijn wijsheid dat probleem opgelost door als mens, als Jezus te komen, door perfect onschuldig op aarde te leven, en de straf die ons opgelegd werd (en die wij niet kunnen afbetalen) af te betalen in Gods Rechtbank door onze plaats in te nemen. Hij liet zijn onschuldig kostbaar bloed vergieten aan het Kruis, werd onterecht uitgescholden, gemarteld, gekruisigd, gedood, ter vergeving van onze zonden. Zijn offer is de hoogst denkbare en kostbaarste borgsom afbetaling, die ons helemaal (!) vrijpleit van straf. Hij stond na 3 dagen op uit de dood omdat God (die Geest is en niet kan sterven) het lichaam van Jezus weer tot leven opwekte, en als u nu in het volbrachte offer van Jezus gelooft word u ook door God opgewekt uit de dood en ontvangt u eeuwig leven – u gaat over van het oordeel – de Hel – naar het altijd durend gelukkig leven in de Hemel. Dat is onverdiende genade voor ons: gratis!

  Wat u nu als dank, uit liefde en respect voor Jezus zou willen doen is u bekeren – dat wil zeggen; persoonlijk praten (een relatie hebben) met Vader God, uw zonden opnoemen (dus NIET naar een priester gaan) en zeggen dat u dacht dat u een goed mens was maar nu inziet dat dit toch niet zo is, dat u oprecht spijt heeft van uw zonden (!), ze niet meer wil doen, en echt serieus probeert niet meer te doen (als we deze benoemen vergeeft God ons ook toekomstige fouten vanwege het volbrachte werk van Jezus Christus, omdat we nu éénmaal hier nog niet perfect zijn), en dat u voortaan volledig op Jezus vertrouwd voor uw redding en verandering. Niet meer op uzelf vertrouwen om in de Hemel te komen, want door goede werken word u niet gered – God laat zich daardoor niet omkopen. Wie dit doet zal totaal vernieuwd worden; beginnende al in dit aardse leven (Jezus noemt dit ‘opnieuw geboren worden’), die zal het wonder van een nieuwe gezindheid ontvangen van God zodat wij Zijn geboden – Zijn leefregels – van harte willen en kunnen gaan volgen, namelijk deze 2: God lief hebben, en uw naaste zo lief hebben zoals u uzelf lief hebt.

 2. Iedereen klaar voor het weekend? Vandaag uitbarstingen op de zon, 4 best flinke cme's komen onze kant op dit weekend 🎉

 3. Mensen Mensen mensen..weet men werkelijk niet waar je op moet stemmen, of durf je niet op de partij te stemmen waar je op wil stemmen..omdat een ander daar anders over denkt?..ik zou zeggen volg je eigen gevoel en niet dat van een ander..ook niet stiekem beetje rechts..de is geen tussen weg..uit je mening

 4. De overheid vragen om te helpen met stemmen, je lacht je dood.
  Als je zelf geen idee hebt en ook geen zin om je erin te verdiepen, STEM DAN GEWOON NIET!
  Ik moet al sinds mijn jeugd vernemen van mensen die me zeggen geen interesse in de politiek te hebben…maar ze gaan wel stemmen!
  Useful idiots noemen we dat.

 5. STEM RECHTS!!!
  links zijn ernstige volksveraders, verdwaalde terroristen en hamas lovers.
  Plus we moeten de eu echt om zeep helpen.

 6. Die laatste opmerking ben ik het niet mee eens. Een democratie kan alleen werken als mensen zich inlezen in de huidige politiek. Stemmen op een partij omdat je er 20 jaar geleden op hebt gestemd en toen je brein hebt uitgezet is precies waarom we nu zo veel problemen in dit land hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *