Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de video ook via:
https://www.blckbx.tv/columns/kijkbuijs-6-heeft-het-verzet-een-probleem-met-extreemrechts

Verzet tegen het oprukkende totalitarisme in de wereld wordt continu weggezet als extreemrechts. Dit is vaak onterecht en een manier om politieke tegenstanders te stigmatiseren. Maar betekent dit ook dat het verzet helemaal vrij is van extremisme?

De macht en de media wijzen voortdurend zondebokken aan, terwijl zij hun eigen vaandeldragers uit de wind houden. “Sigrid Kaag is goed, Thierry Baudet is slecht. Marion Koopmans is goed, Willem Engel is slecht. Eva Jinek is goed, Raisa Blommestijn is slecht,” zegt hij. “De linkse ideologie bepaalt dus het narratief en wie of wat de massa als ‘goed’ en als ‘slecht’ moet zien.”

Maar dat betekent volgens Buijs niet dat er in het verzet tegen de totalitaire wind helemaal géén probleem is met extreemrechts, seksisme, racisme of ander extremisme. “Wat ik nu vaak zie gebeuren, is dat die schaduwzijde van het verzet vaak ontkend wordt,” merkt hij op. Gezien de overdrijving door de macht en de media, vindt hij dat begrijpelijk. “Het is dan een logische reactie om onszelf te verdedigen en onze kopstukken in bescherming te nemen.”

Daarmee verdwijnt de nuance echter snel. “Hoe moeten we hier nou mee omgaan? Hoe beschermen we mensen als Andrew Tate, Donald Trump, Johan Derksen en gewoon willekeurige wakkere mensen tegen de aanvallen van de deugelite, zonder dat we kritiekloos worden en we elkaar helemaal niet meer aanspreken op onze gebreken?” In zijn column draagt Buijs hiervoor een aantal suggesties aan.

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

30 gedachten over “Kijkbuijs #6: Heeft het verzet een probleem met extreemrechts?”
 1. Ik mag Laurens graag om zijn genuanceerde visie. Toch heb ik bij kijkbuijs wel steeds kromme tenen. Zo belerend. Bleh. Wel duidelijk en kloppend en toch.. blehh

 2. Goede spreker met een duidelijk verhaal.
  Het is wel jammer dat hij bij Ongehoord Nederland niet echt de kans kreeg van Raisa en niet zijn verhaal kon doen.
  Gelukkig hier dus wel. Hoop hem wel vaker bij BLCKBX te zien.

 3. Goed stukje. Ben het met de inhoud eens. Als je het hebt over extreemrechts. Honderdduizenden mensen in Nederland hadden/hebben kritiek op het establishment. Uiteraard zitten daar ook extreem rechtse lieden tussen. Het is niet zo gek, dat als honderdduizend mensen op een demonstratie afkomen, dat er dan een paar schimmige/nazistische figuren tussen zullen zitten. Wat had je anders verwacht?

 4. Ik neem de wetenchap sinds 2001 al niet serieus meer Laurens.
  Maakt niet uit hoeveel PowerPoint presentaties je maakt.

  Mijn antwoord was en is hetzelfde, al staan er 10 nobelprijs winnaars voor mijn neus die beweren dat passagiersvliegtuigen een enorm pand horizontaal kunnen laten instorten.
  Dan nog steeds, sinds 2001, blijft mijn laagopgeleide antwoord hetzelfde….

  Het Kan niet!
  Chao

  Socioloog.
  Maar weet je wel Wat er in de samenleving speelt?
  Of is het alleen uit studieboeken en mailtjes van volgers?

  PVV heeft uitsluiting zelf opgezocht

 5. Dezelfde fout die Jordan Peterson maakt, namelijk: Extreem rechts naar het midden trekken.

  Dan blijft extreem links over, terwijl je de pendule niet de andere kant op kan slaan. Omdat je extreem rechts aan het verzwakken bent met gezapigheid. Waar extreem links zich niks voor interesseert en gesteund wordt vanuit de instituties, door sympathie voor hun activisme.

  Wat bereik je hiermee? Links wint.

 6. Fascisme en Nationaal Socialisme zijn voortgekomen uit het revolutionair socialisme. Mussolini was revolutionair Marxist totdat hij tijdens de 1e wereldoorlog besloot dat iemands nationaliteit belangrijker was dan iemands sociale klasse. Socialisme is collectief bezit van de economie. Het centrale collectief in communisme is het proletariaat, en is de inzet van klassenstrijd. Nationaal socialisme vervangt klassenstrijd door rassenstrijd en Fascisme is gebaseerd op de natie als collectief. Communisme, fascisme en nationaal socialisme zijn revolutionair-socialistische stromingen. De holocaust is geen uitvloeisel van vrije markt denken, maar is Hitlers versie van social justice.
  De term extreem rechts is verzonnen na de tweede wereldoorlog door communisten om zichzelf als het enige echte socialisme af te schilderen. De term is een stroman die door propagandisten ingevuld is, en moet dus ook als zodanig behandeld worden.

 7. In Amerika gebruiken ze de inlichtingendiensten zoals de FBI Deze geven arrestanten de kans om in vrijheid te blijven in ruil voor bepaalde diensten zoals hun eigen voordoen als nazi's verkleed met alles erop en eraan om de buitenwereld het idee te geven dat rechts extremisme bestaat

 8. @Blckbx @Laurens een paar vragen die wellicht ook eens behandeld kunnen worden: Hoe kunnen wakkere mensen zich verenigen tegen totalitarisme? Waar kunnen we elkaar treffen? Online? Gaat dat iets veranderen? Hoe kunnen wakkere mensen zichzelf en elkaar verdedigen tegen de gebruikelijke beschuldigingen uit totalitaire hoek (racist, facist, NAZI, complotdenker etc)? Welke logica en waarheid kunnen wakkere mensen inzetten om de gehypnotiseerde medemens op vreedzame wijze weer bij de positieven brengen?

 9. Ik heb ontzettend veel gediscussieerd met mensen in mijn omgeving over Cojona en ze heel veel feiten voorgelegd, maar het is alsof je tegen een muur praat. Ze horen niet wat je zegt en vaak willen ze het niet eens horen. En op de koop toe krijg je ook nog eens scheldwoorden als "wappie"naar je hoofd geslingerd. Nou, ik ben er klaar mee, mensen zijn soms niet voor rede vatbaar. Ik ga er niet meer mijn kostbare energie insteken, neem lekker die experimentele prik en zet je schadelijke muilkorf op als je dat zo graag wil. Je doet je vieze vuile best maar! Jouw leven, jouw keuzes, en dan doe ik lekker wat ik wil, mijn lichaam, mijn keuze! Ik ga in ieder geval niet meer vechten tegen de bierkaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *