Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de video ook via: https://www.blckbx.tv/columns/kijkbuijs-3-wat-te-doen-als-corrupte-machthebbers-hun-critici-tot-zondebok-maken

‘Bij het vertrek van Sigrid Kaag zag je hoe machthebbers de wereld op zijn kop kunnen zetten, zodat niet hun corruptie als probleem wordt gezien, maar het verzet daartegen’, stelt Laurens Buijs. ‘Dader werd slachtoffer en omgekeerd. Wat kunnen we daartegen doen?’

Mensen die in verzet komen tegen onderdrukkende machtsstructuren, krijgen vaak te maken met zondebokdynamiek, weet Buijs. “Via venijnige manipulatietechnieken schuift de gevestigde macht hun falende beleid in de schoenen van de mensen die zich daartegen uitspreken.”

Dit werd geïllustreerd bij het vertrek van Sigrid kaag uit de politiek, zag Buijs. “Zij creëerde samen met de media het beeld alsof zij bedreigd en geïntimideerd wordt door een vrouwen hatende menigte, en dat ze daarom moest afzwaaien.” De oplossing van Kaag en het establishment: niet haar politiek het probleem maken, maar de boze reacties daarop. “De dader werd slachtoffer gemaakt en het slachtoffer dader. De wereld op zijn kop.” In zijn nieuwe column legt Buijs uit wat we kunnen doen om in zo’n geval toch een rechtvaardige afloop te krijgen.

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#machthebbers #zondebok #corruptie #sigridkaag #kaag #politiek

26 gedachten over “Kijkbuijs #3: ‘Wat te doen als corrupte machthebbers hun critici tot zondebok maken?’”
 1. Eigenlijk is dus de oplossing/juiste reactie voor gaslighting een Bijbelse, naar voorbeeld van Jezus Christus.. helaas werd Hij toch aan het kruis genageld.. dilemma..

 2. Wat te doen? Niet veel gewoon niet meer naar luisteren en gewoon je leven leven. Je hebt helemaal geen politici nodig om te leven. De enige persoon die je hoeft te leiden ben je zelf. Daar heb je niemand anders voor nodig. Zodra niemand meer de behoefte heeft om geleid te worden dondert het hele systeem in elkaar. Natuurlijk is het handig om een aantal dingen collectief te regelen, maar heb je daar een narcistisch waterhoofd van een overheid voor nodig?

 3. Interessante uitleg. Ik heb 'The Behavior Panel' op YT ontdekt. Een zeer snel groeiend kanaal. 's Werelds beste lichaamstaal- en gedragsexperts: Scott Rouse, Mark Bowden, Chase Hughes en Greg Hartley. Samen als The Behavior Panel analyseren ze lichaamstaal en menselijk gedrag in video's van algemeen belang. Ze zijn een onpartijdig team dat je wil onderwijzen en vermaken met hun interesse en expertise in lichaamstaal, gedrag, communicatie, cultuur, opsporing van bedrog, ondervraging en weerstand tegen ondervraging.
  Zo'n panel zouden wij ook moeten hebben. Zoiets heeft BLCKBX nog niet.

 4. Deze tijd heeft mensen nodig die niet slap kletsen en bloemen zwaaien. Tis opstaan en juist braveheart stijl tdn strijden te gaan. Iets anders werkt niet..

 5. die noem je 'complottheorie-aanhangers' en dan ga je weer over op de orde van de dag.
  De grootste bron van desinformatie blijft natuurlijk de CIA, maar ook onze 'geheime' diensten hebben natuurlijk dezelfde (na-oorlogse) methoden.

 6. 'Het is belangerijk dat als we geslagen worden , niet terugslaan'.'Dat we onze andere wang toekeren'.
  Ik hoop dat dit zoals ik dit interpreteer , symbolische spraak is. .
  Iemand sloeg zijn vuist ooit op mijn gezicht , ik sloeg meteen terug , ook 1 keer.
  Die lafaard diende vervolgens klacht in bij de politie.
  De rechter zei tegen mij dat ik het recht in eigen handen genomen had… .
  Als ik er nu nog eens over nadenk , moest ik die rechter ook 1 vuistslag op haar muil gegeven hebben.
  Iedereen heeft het recht zich te verdedigen , wel op een proportionele manier.
  Als iemand zijn leven in acuut gevaar is door een derde , dan mag men die derde doden.
  In de VS heeft iedereen volgens de grondwet het recht om zich gewapenderhand te verzetten tegen een tirannieke regering/macht.
  Wie en wanneer dit objectief bepaald zou kunnen worden , weet ik niet.
  Ik denk dat dit een organisch/natuurlijk proces is.
  'De druppel die de emmer doet overlopen'.
  Ik heb een hekel aan' pacifisten zonder voorwaarden'. .

 7. 'De wereld op zijn kop' bestaat al minstens 4.000 jaar.
  De eerste moderne menselijke beschaving , die in Mesopotamie/Soemerie ontsproot volgens de officiele geschiedenis daar.
  Heel kort door de bocht , is de cult/sekte van toen , nog altijd baas.

 8. Ze zitten er op te wachten dat het op geweld uitloopt, dan komen ze met het voorstel dat de politie rubberen kogels mag gebruiken, onder proces vast mag houden, tot het steeds verder gaat en mensen gewoon neergeschoten gaan worden.

 9. Volgens mijn weten heeft nog nooit een psycholoog of psychiater iemand genezen.
  In deze miljardenindustrie wordt nooit iemand volledig evenwichtig gemaakt , iemand die een echte vrije wil bezit.
  Iemand die gewapend is tegen verslavingen ,valse invloeden van buitenaf..etc… .
  Waar heeft bijv. Freud en Jung ons gebracht?
  Als ik gelovig zou zijn , dan zou ik deze plaats als'de poorten van de hel' noemen.

 10. Een bepaalde 'New Age stroming' heeft het over baas worden van emoties.
  Zichzelf aanleren om atypisch emotioneel te reageren.
  Gedachten-emoties-handelingen , maar dit in bepaalde gevallen anders reageren dan bijna iedereen die dit in 'zijn genen heeft'.
  Een soort loskoppeling van de Matrix.
  Graag jullie mening .. .

 11. Erg laffe streek van Kaag, om ons de schuld te geven, op stappen doordat ze bedreigd wordt. Onzin. Zij, is het kwaad, niet wij. Coalitie dekt elkaar, eenmaal weg uit de politiek, kunnen we ze niet meer veroordelen helaas. De doos met corruptie en leugens, moet zo snel mogelijk open. Voordat ze onaantastbaar zijn, moet alles naar boven komen.

 12. Bedankt voor dit heldere verhaal Laurens! Fijn dat je ons inzicht geeft hoe we succesvol kritisch kunnen zijn, zonder zo maar even te worden weggezet als dom, fout en gewelddadig.

 13. ja die woede en kwaadheid en onmachtsgevoel wordt bewust gecreerd in de ziel van de mens, ze trekken de liefde uit de ziel van de mens dat is het systeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *