Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/buitenland/kees-van-der-pijl-hoe-macht-angst-misbruikt

Programmamaker Flavio Pasquino sprak met politicoloog Kees van der Pijl over hoe machthebbers proberen de samenleving te transformeren in een controlemaatschappij. Dit gebeurt op globaal, Europees en nationaal niveau. Hij beschrijft dit proces in zijn boek ‘Pandemie van de angst’, dat inmiddels is vertaald in het Duits en in het Engels.

Kees van der Pijl legt ons uit hoe machthebbers op allerlei niveaus proberen te voorkomen dat de digitale revolutie wordt ingezet om de maatschappij en het leven van mensen daadwerkelijk te verbeteren. In plaats daarvan zien zij liever een controlemaatschappij.

Volgens Kees van der Pijl speelt Klaus Schwab hierin een belangrijke rol met zijn World Economic Forum (WEF). Hij is er bijzonder trots op dat over de hele wereld mensen in regeringen zitten die het WEF als Young Global Leaders heeft geschoold. Veel mensen zullen inmiddels zijn beruchte uitspraak hebben gehoord dat: “We penetrate the cabinets.” Invloedrijke wereldleiders als Justin Trudeau, Angela Merkel en Emmanuel Macron hebben in het WEF-klasje gezeten.

In zijn boek ‘Pandemie van de angst’ beschrijft Van der Pijl hoe machthebbers een politiek van angst voeren om zo van de samenleving een controlemaatschappij te maken. De komst van corona werd aangegrepen om de bevolking angst aan te jagen. Als iedereen bang is, staan alle neuzen dezelfde kant op en is een bevolking makkelijker te beïnvloeden. Er is echter een grote minderheid die niet meegaat in die angst en bijvoorbeeld weigert om zich te laten vaccineren.

Het bestaan van die weigerachtige minderheid en de chaotische situatie op het wereldtoneel – denk aan de oorlog in Oekraïne – hebben de behoefte bij machthebbers aan controle alleen maar vergroot. Op Europees niveau werkt men aan een digitale identiteit, die burgers straks nodig hebben voor álle facetten van het leven. Men presenteert dit uiteraard als een positieve ontwikkeling waar iedereen beter van wordt, maar de realiteit is dat straks iedere stap die een mens zet, gecontroleerd kan worden.

Kees van der Pijl is toch positief over de toekomst. Uiteindelijk zal de angstpolitiek vastlopen, omdat de leugens niet vol te houden zijn, zo schat hij in.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

18 gedachten over “"Hun uitdagingen zijn te groot" zegt Professor Kees van der Pijl over de WEF doelen…”
 1. Terug hier op dit halfslachtige youtube kanaal, heb ik met veel belangstelling geluisterd naar de uiteenzetting van Kees van der Pijl. Helder en duidelijk! Dankjewel! Eindelijk ook een nuchtere toelichting op wat er in deze huidige samenleving gaande is.

  Ook dat WEF klasje waar Rutte, Merkel, Trudeau, en zelfs Poetin (😌!), hun scholing hebben gehad met lesjes in 'burgers onder de knoet houden', wordt duidelijk belicht. Iets wat al sinds 1990 gaande is nota bene! 😧

  Dit gesprek is een aanrader voor elke intelligente jongere die nog invloed heeft op een toekomst met perspectief. Alleen al wakker worden en doorzien wat er gaande is kan ons allemaal nog op het juiste spoor terugbrengen.

  En Kees, hoe heerlijk vond ik het dat je de Jonge toch heel even tussendoor noemde als de 'onnozel'! Het deed me gewoon goed om dat uit de mond van iemand die kennis van zaken heeft te horen. Ik luister graag naar de 'deskundigen', die mij wijzer maken. 😘

 2. LS. De "vijand" is niet onzichtbaar. Ons kabinet is onze vijand . Zij zijn de " Schwab-discipelen" Maak ze arm , en gelukkig .Dit is mogelijk door een laffe volksvertegenwoordiging , die inderdaad wordt uitgelachen door de kabinetsleden .Het zijn ook inderdaad " lachertjes" , een enkel uitzondering daargelaten.Eerder te benoemen als VOLKSVERRADERS!!!!!!!

 3. Hun uitdagingen zijn groot en de "steun" van de bevolking voor dit project is slechts gebaseerd op fraude, misleiding, dwang en fysiek en psychologisch geweld. Voor deze agenda mits eerlijk gepresenteerd is geen enkele steun

 4. Ik heb het boek van Kees uit 2018 gelezen. Ik heb zo met de nabestaanden van de vliegramp met mh17 te doen. Mij bekruipt de volgende vraag:
  Heeft men weleens erbij stilgestaan dat het misschien Oekraïners waren die een bukraket afvuurden waarmee een toestel met voornamelijk Nederlanders werd neergehaald? Dat het geen russen maar stiekem toch separatisten ofwel kantlijn en nu helaas frontlijn russen uit het oostelijke deel waren die het projectiel de lucht in schoten en EmHaa17 uit het luchtruim? Misselijk word ik van alles. Één grote misleiding en afleiding rondom een gasleiding met aan het roer een volslagen krankzinnige wereldleiding…

 5. Goed te lezen dat steeds meer mensen zich durven uit te spreken over de bagger en leugens die Blckbx over onze samenleving uitstrooit.

 6. Als de hele pandemie heel nauwkeurig gepland is, dan kan de belangrijkste component, nl het virus zelf, toch niet aan het toeval zijn overgelaten? Hetzelfde met 9/11. M.a.w. hoe dom kan je zijn om te denken dat dit virus echt is, als je weet dat de hele toestand nauwkeurig gepland is? Denk je nu echt dat bij het uitvoeren van zo een plan, vervolgens gaat zitten wachten op een virus om van start te gaan? Zoek anders eens naar gerandomiseerd dubbel blinde experimenten met wat ze virussen noemen bij mensen, die aantonen dat dit pathogenen zijn en dat deze besmettelijk zijn. Gij zult niet vinden. Waarom denk je? Een goed boek binnen deze context: Virus Mania. Lees en zie hoe dit kanaal in die zin controlled opposition is, en dus meeheult met die achterlijke leugens.

 7. Alle maatregelen waarvoor geen draagvlak is bij de bevolking zijn altijd gedoemd te mislukken. Hebben ze dat niet geleerd in 'het klasje van Schwab'?

 8. Ongelofelijk vd pijl loopt not steeds met een lenin en trotsky weg dit is communisme fabian socialisme aleen de lange weg via de instituties mensen kijk ook even eigenaren van blackrock google edelman en het hele zakenleven van new York na

 9. Veel te kort, die man moet z’n zegje komen doen over de mh17 kwestie en Rusland Oekraïne.
  Maar daar heb je in 45 minuten tijd nooit genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *