Geen widgets gevonden in de zijbalk

Er is een rare regel die er voor zorgt dat politici zoals Wybren van Haga en Pieter Omtzigt maar de halve spreektijd hebben in vergelijking met “normale” Tweede Kamerleden. Dat ondanks het feit dan beiden enorm veel voorkeursstemmen hadden, Omtzigt goed voor 5 zetels en Van Haga voor ca. 3.

Daardoor komt Van Haga hier in tijdnood en kan niet alle moties uitspreken.

Lang leve de democratie.

Opvang van Oekraïense vluchtelingen (voortzetting)
21 april 2022
Plenair debat

16 gedachten over “Hoe van Haga door zijn halve spreektijd niet alle moties in kan dienen.”
 1. Elk kamerlid meer spreektijd om dit kabinet op een juist spoor te kunnen zetten.( Bijna onmogelijk zonder lijfstraffen denk ik?)

 2. Vera Bergkamp helemaal in haar rol…. Hiervoor is ze daar neergezet. Om echte democratie te dwarsbomen…in 1940 zou ze een moffen-h*er zijn geweest…kaalscheren en opsluiten!

 3. vals en super ondemocratisch die bergkramp
  deze man zegt in korte tijd vaak veel zinnigere dingen dan die misdadigers. ook al ben ik het niet altijd met hem eens.

 4. Geachte dames en heren van de Nederlandse regering. Na 40 jaar werken 80 uur per week ben ik na een gerechtelijke procedure gevold met een zeer zware hart operatie gedwongen mijn huis te verkopen en NL te ontvluchten. Heeft u daar ook een antwoord op? In plaats van de salon socialistische bewindvoering waar u nu op aanstuurt . Het ik echt te belachelijk voor woorden. En geloof mij im heb in.mijn werkzame carrière al die landen bezocht en daar bedrijven opgericht om de bevolking te helpen een toekomst op te bouwen. Iets waar onze Nl en Europesche regeringen nu nog steeds niet aan denken. Laat staan er naar acteren . Wat een kleuters en lafbekken zijn jullie toch! Doe er nu toch eindelijk wT concreets mee. En laat die ook corona maskers vallen. JAN graste

 5. Mensen met zo veel voorkeurstemmen , dat ze zelf al goed zijn voor meerdere zetels , zouden net zo behandeld moeten worden als partijen met gelijk aantal zetels !
  Dan ben je eerlijk bezig ! (soms vraag ik me af of ze daar nog wel weten wat "eerlijk zijn" betekend )
  Want dit is gewoon een discriminerende en verwerpelijke regel binnen de 2de kamer !

  ps:
  Oke ik weet het , binnen een dictatuur kent men geen eerlijkheid !

 6. Je bezit niks maar bent gelukkig . Dis is de eerste stap om al onze bezittingen af te pakken en boeren te onteigenen en ook bedrijven te onteigenen.
  Dit is de great reset beleid duidelijk in beeld.

 7. Werkelijk krankzinnig. van Haga had ongeveer 7 seconden nodig per motie en mag de laatste niet indienen? Onder andere dit laat zien dat er iets doorgedrukt moet/gaat worden.

 8. En ik kom nog steeds mensen tegen die onze democratie goed vinden functioneren. Ze kijken dan ook geen politiek. Het vervelende is, is dat deze groep een meerderheid is. En zo kan je weggezet worden als wappie 🙂

 9. Goeie moties. De aanval op uw eigendom is immers volop geopend. Gisteren Russische jachten, vandaag bedrijfsgebouwen, morgen uw huis en overmorgen uw auto.

 10. Dictatoriale democratie. Je kan het vele namen geven met democratie maar in Nederland onder Ruttenokkio leven we in een SCHIJNDEMOCRATIE.
  Tijd om dat WEF gajes eruit te schoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *