Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #308 maandag 29 april 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-04-29

Volgens laatste onderzoeken neemt de polarisatie in Nederlands steeds verder toe. Een van de hoofdthema’s hierin is ook een van de hoofdthema’s van het WEF in Saudie Arabie, namelijk, het klimaat. Met Psycholoog Huibrecht Boluijt verkenden we hoe het World Economic Forum het gepolariseerde klimaatdebat een spiegel voorhoudt.

Desk: Emeritus hoogleraar monetaire economie Lex Hoogduin, gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt en auteur en journalist Joost Niemöller

Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #wef #klimaat #polarisatie

11 gedachten over “Hoe het WEF het gepolariseerde klimaatdebat een spiegel voorhoudt”
 1. Klimaat is een cult bedreven door activisten die niet debatteren maar anderen de les lezen en zonodig tot geweld en dwang overgaan.
  Er is geen reden om het WEF te willen diversificeren of hervormen. Men moet het gewoon volstrekt negeren. Het vertegenwoordigt niemand, is nooit door iemand gekozen.

 2. PPP (public private partnership) is de 21e eeuwse vorm van fascisme (samengaan van bedrijven en staat, model Mussolini).
  Ooit nationaal socialisme, nu groen globalisme.

 3. De “miljoen Euro” vraag: Ben jij goed genoeg zodat je de Hemel binnen gelaten zal worden als je dood gaat? Hier een korte test: Heb je ooit gelogen, iets gestolen of de Naam van God of Jezus in een vloek misbruikt? Heb je ooit wel eens met sexuele lust naar iemand gekeken? Jezus zei “…al wie naar een ander kijkt om (zo) te begeren heeft in zijn hart al overspel met die mens gepleegd”. Als je deze dingen hebt gedaan dan ben je een leugenaar, een dief en een overspelige Godlasteraar. Ben je dan onschuldig of schuldig als je sterft en voor de troon van God jezelf moet verantwoorden? De Bijbel waarschuwt ons ernstig, dat als we zondig doen, we zullen eindigen in een plaats die Hel heet. Maar dat is niet wat God wil. Daarom kwam Hijzelf als mens – als Jezus – om te sterven voor jou aan het kruis. Jij brak de Wet van God, maar Jezus betaalde de boete, droeg de straf die een ieder van ons hoort te krijgen. Dat is verbazingwekkende genade; je krijgt een plaats in de hemel die je niet hebt verdiend. God nu vraagt van ons bekering – dat is: stoppen met slecht doen – je laten dopen, en het voorbeeld van Jezus volgen zoals staat beschreven in de Bijbel en Hem alleen vertrouwen – niet op uw werken. Want wie op eigen 'goede' werken vertrouwd zal de Hemel niet ingaan: God laat zich daarmee niet omkopen.

 4. Interessante uitzending met waardevolle conclusie op het einde van de heer Boluijt: laten we onszelf voeden met elkaars perspectieven.

 5. @11:58 ==>> dit moet ie niet doen. Mensen wegzetten alsof ze niet normaal een debat kunnen aangaan, deze volksmenner. Dit klopt niet. Laat het organisch ontstaan en dan maar vlam in de pan. Ophouden kerel !

 6. stop toch met die onzin steeds weer 'die waarheid' te noemen. het zijn leugens gepresenteerd als narratieven c.q meningen en plannen.

 7. Er breekt een vulkaan uit en onze inzet van Europa is weer bij nul.
  En zijn die raketten die we leveren dan co2 vrij?

 8. Het WEF is dodelijk voor al onze culturen en ook religie…en hun voorspellingen over het klimaat klopt niet…..maar waarom wil het WEF zoveel macht, aangezien zij het Westen hebben veroverd is, zijn nu de Afrikaanse, Aziatische, het Oosten aan beurt..en het gaat alleen maar om poen en macht…..het zijn net Religieuze ordes, die andere van hun geloof willen overtuiging, drammen en door drammen…maar wat in en in gemeen is, dat zij zoveel angst weken……rare wereld….

 9. Die linker man voor ons kijkers… doe was het niet eens met Maurice de Hond… om aan het eind se vergelijking met Dld te maken vlak voor de WO 2… En dat is nou net wat de Hond volgens mij bedoeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *