Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor de meer vermogende mensen onder ons, let hier alvast maar op, dan weet je wat er komen gaat.

Uit: Contouren box 3-heffing op basis van werkelijk rendement (hybride)
20 juni 2022
Vaste commissie voor Financiën

15 gedachten over “Hoe de belastingdienst vanaf 2025 bezit als spaargeld vermogen aandelen en huizenbezit wil belasten”
 1. Het begint al met een vals dilemma. Optie vermogensbelasting is niet eerlijk want 100k op de bank wordt hetzelfde belast als 100k in vastgoed met 10% rendement. De logische alternatieve optie zou dan dus zijn: belasting op werkelijk rendement, en dus NIET werkelijk rendement EN aanwas. Dit hele betoog is een grote drogreden om de hele bevolking armer te maken, schandalig.

 2. Het enigste wat ik hoor is: te moeilijk voor ons (belastingdienst) dus doen we niet, te moeilijk systeem dus doen we niet, te veel werk dus doen we niet.

  GA GODVERDOMME WERKEN, HET IS JE WERK ALS BELASTINGDIENST.

 3. jaja, hoe moet een gepensioneerde die zijn woning heeft afbetaald en alleen maar wilt leven dit precies doen? Belasting op feitelijke waardeontwikkeling is leuk, maar als je daarvoor een deel van je bakstenen moet verkopen schiet dit niet op. Mensen die dit niet kunnen betalen zullen verplicht worden om hun overwaarde op te nemen en dat te gebruiken om de belasting te betalen….. jaja… lekker genieten van je pensioen zo. De financiële instellingen zullen dit vast een heel goed idee vinden. Belangrijk is dat dit wederkerig is, maw als alles daalt krijgt je geld terug…..

 4. De grafiek die ik mis: aantal mensen naar CUMULATIEVE waarde van hun bezittingen. I ben benieuwd hoe het bezit van de 1% rijken (> 5mio Euro) afsteekt tegen de 72% die < 100k Euro bezit.

  Door die grafiek niet mee te nemen zou het kunnen zijn (???) dat de vermogens verdeling over Nederlanders wordt verhuld. Het kan ook zijn dat deze in dit debat niet relevant is?

 5. Er gaan vele miljarden van ons gezamenlijk Nederlands belastinggeld naar niet Nederlandse doelen. Nederland is al vanaf de start NETTO betaler aan de EU. Om maar wat te noemen… Anders gaan stemmen beste dames en heren!

 6. Nieuwe belastingen is allen maar goed voor de Nederlandse staat!!! de bevolking zijn de melkkoeien van het kapitaal WEF en zuid Europa 🖕🖕🖕🖕🖕

 7. Graaien graaien graaien en nog eens graaien, om vervolgens met dat geld een grotere puinhoop te maken dat er voorheen was.

  Oprotte met die mentale beperkingen in de tweede kamer als volksvertegenwoordigers, want dat defensief gedrag is zelfdestructief gedrag en als we dat toe laten, moeten we de gevolgen en consequenties voor lief nemen.

  En daar kies ik niet voor.

 8. Wat is werkelijk rendement op basis van een luchtbel?
  Ik hoor de WOZ voorbij komen alszijnde een basis,maar waar is de WOZ op gebaseerd?
  Ó ja,een luchtbel!!…..anders gezegd..de stompzinnige hebzucht van de medemens.

  Conclusie….tis allemaal waanzin gebaseerd op (des)illusies.

  Eigenlijk is de zogenoemde samenleving letterlijk psychotisch en zwaar gestoord.

 9. Als niemand meer grote spullen aanschaft ,zoals hypotheken ,auto,s van 3 ton ,eigenlijk minimalistisch gaat leven ,dan heb je de(R)overheid binnen de kortst mogelijke keren op hun knieen !! Zo min mogelijk uitgeven = zo min mogelijk belasting betalen !!!(tip)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *