Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk het interview ook via:
https://www.blckbx.tv/buitenland/het-officiele-verhaal-kan-niet-kloppen-zegt-michiel-molenaar-over-9-11

Kunstenaar Michiel Molenaar maakte een tweedelige documentaire over 9/11: Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’. Aan tafel bij programmamaker Flavio Pasquino vertelt hij over het maken van zijn indrukwekkende tweeluik, dat is te zien bij blckbx.

Vanavond is Michiel Molenaar te gast bij blckbx today voor een 9/11-special!

Molenaar maakt vooral frivole en kleurrijke pop art. Maar omdat hij een groot Spiderman-fan is, raakte hij al snel gefascineerd door 9/11. “Behalve dat het voor mij – net als voor iedereen – een enorme schok was, besefte ik ook dat ik de torens, waar mijn held vele schurken heeft verslagen, nooit meer in het echt zou zien.”

Hij bleef het nieuws over 9/11 volgen en de eerste jaren twijfelde hij niet aan de officiële lezing. Dat veranderde toen hij de documentaire Loose Change zag. “Dat was voor mij de eye opener,” zegt hij. “Het is voor mij misschien iets makkelijker dan voor andere mensen, omdat ik ben opgegroeid met een gokverslaafde vader. Daardoor kijk je sneller naar wat er wordt gezegd, in plaats van naar wie iets zegt.”

Voor zijn tweedelige documentaire Nine Eleven: Langs de lat van het ‘kritisch denken’ haalde Molenaar inspiratie uit een interview met Herman de Regt, dat hij zag bij Café Weltschmerz. De Regt geeft les in het kritisch leren denken aan de Universiteit van Tilburg. “Hij legt uit hoe je dingen moet controleren en hoe je ook naar jezelf moet kijken,” zegt Molenaar. Omdat De Regt complottheorieën over 9/11 juist wegwuift als onzin, besloot Molenaar om zijn eigen opvattingen erover kritisch te toetsen. “Laat ik dan maar eens op die manier naar 9/11 kijken, dacht ik toen.”

In gesprek met Pasquino licht hij zijn meeslepende documentaire toe. Beide delen zijn bij blckbx te bekijken.

Lees hier meer over Michiel Molenaar:
http://michielmolenaar.com/

Bekijk hier de documentaire ‘Loose Change’:
https://rumble.com/v1j8nol-loose-change-final-cut-2007.html

Bekijk hier het interview met Herman de Regt bij Café Weltschmerz:
https://www.youtube.com/watch?v=JY_Anr475jo

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

13 gedachten over “‘Het officiële verhaal kan niet kloppen,’ zegt Michiel Molenaar over 9/11”
  1. Wat mij opvalt is dat geloven bijna als argument wordt gebruikt. Geloven is zeker weten dat je het niet weet, anders had je het niet geloofd maar geweten. De waarheid bestaat ook niet er is wel een werkelijkheid, die is om je heen en enkel de jouwe. Zo ga ik om met alles wat mij door anderen wordt gepresenteerd en wonderbaarlijk lijkt dan bijna alles (op de natuur na) niet mijn werkelijkheid 💡

  2. Waaauw wat een heldere geest ik ga nu kijken want het heeft mij altijd al verwonderd hor dit mogelijk was dank je wel voor dit mooie interview ❤

  3. Nu nog een reportage dat de aanslagen in de luchthaven van Zaventem (Brussel) 22 maart ook een complot waren en je kijgt nog een lolly 🍭,
    Alle stukken dat je zelf wil horen aan elkaar plakken en dan krijg je idd een mooie reportage.
    Zucht 😔

  4. Zeg maar gerust het officiële verhaal klopt niet, het is helder dat de aanslagen op 11 september een inside job is geweest om zodoende onder vals pretest een oorlog in Irak te kunnen ontketenen . Zelfs een kind van 12 jaar snapt dit

  5. Ik ben Irak- veteraan. In 2003 zat ik bij het Korps Mariniers die ingezet werd in Irak. Voor mijn uitzending geloofde ik heilig in de motivatie van onze regering en Amerika om Irak te bezetten (Operation Iraqi Freedom)Tijdens mijn uitzending begon ik al heel snel te zien dat dit verhaal niet klopte. En zag dat het perverse belangen waren waarom wij Irak hebben aangevallen en moesten bezetten olie, goud voorraad van Irak en invloed in de regio waren de grote drijfveren tevens zijn er ook meer belangen die met Israel te maken hadden. Maar ook het ontketenen van verdeling (burger-oorlog) ontwrichting tussen de sjiieten en soennieten stond hoog op de agenda (geheime diensten) immers hoe hoger de onstabiliteit in het land hoe meer wij onze aanwezigheid konden blijven verantwoorden (politiek gezien, maar ook verdeel en heers) door de 9/11 leugens zijn wij Irak binnengevallen met 100.000 duizenden burgerdoden. Met dit gevoel moet ik leven dat ik hieraan meegewerkt heb. Net na mijn uitzending rond 2004 ben ik zelf ook gaan onderzoeken wat het echte verhaal was van 9/11. Ik kwam tot dezelfde conclusie als de documentaire maker.

  6. Iedereen vraagt “ hoe kon het” maar niemand vraagt naar het motief. Waarom? Waarom nu? Waarom daar? Waar precies? Waarom daar precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *