Geen widgets gevonden in de zijbalk

Kijk de hele uitzending:
https://ongehoordnederland.tv/2022/05/12/tv-programmas/ongehoord-nieuws-met-kees-van-helden-agnes-plaatje-en-reinette-klever-afl-24/

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

18 gedachten over “Felle discussie over abortusrecht – Ongehoord Nieuws”
 1. Wat een raat verhaal van die Reinette. Jeempie hoeveel abortussen zijn er???? Ooit gehoord van condooms of de PIL, die ook al weer negatieve effecten heeft door de pfarma.
  Lang leve de neuk lol en dan zien we wel weer verder.
  Lang leve de neuk lol (Al is het de eerste keer) kan je ook onvruchtbaar maken (SOA's).
  Het gemak dient de mens.
  Die vrouw die baas in eigen buik wil zijn moet eens gaan nadenken voordat ze het bed in duikt.

 2. De klinieken verdienen geld aan hoe veel abortussen ze doen en dat zou moeten veranderd worden zo dat het geen verdienmodel is.
  Dus geen bonussen en de mensen die daar werken krijgen betaald of ze nou een abortus plegen of niet zo blijven ze neutraal en een huisarts moet de verwijzing doen omdat die een band hebben met hun patiënten. Op deze manier is het aan de vrouw zelf of ze het wilt en is het dus haar keuze. Net als met vaccines moet het je eigen keuze zijn. Het moet ook strafbaar worden voor die groepen mensen die voor zo een kliniek vrouwen onder druk te zetten om het niet te doen.

 3. Ik kijk er naar als een medische handeling. Het is soms echt nodig medisch gezien. Was vroeger er echt heel fel op tegen maar heb toen ik ouder werd ook gezien dat het soms noodzakelijk is. Mensen die het gebruiken als anti conceptie heb ik moeite mee omdat er tegenwoordig genoeg kennis en middelen zijn tegen ongewenste zwangerschap. De meest genoemde reden voor abortus is toch sociaal/economisch dus als we geen abortussen willen hebben we daarin nog veel werk te stellen. Het is als jonge vrouw veel moeilijker een goede economische positie in te nemen als je moeder wordt. Ik spreek dan ook vanuit ervaring. Als student moest ik strijden voor een normaal zwangerschaps verlof. Daarna was er geen mogelijkheid tot kolven om mijn baby te voeden, daar moest ik ook voor strijden. Vrouwelijke leerkrachten hebben aangegeven dat ze me dapper vonden. Voor hun was kolven op werk ook lastig. Het was zelfs zo dat ze me van de opleiding wilden halen en ik heb heisa lopen schoppen in de gang voor ieder te horen en gelukkig sprongen veel studenten bij. Ik heb moeten knokken voor mijn plekje op de opleiding, stages en werk. Werd gezien als onverantwoordelijk terwijl ik keihard bezig was om in 9 maand tijd alles voor elkaar te krijgen voor onze baby. Abortus was makkelijker geweest. Toen ik erachter kwam kreeg ik van de huisarts boekjes voor abortus en adoptie toegereikt en ik voelde gelijk dat dat geen opties voor mij waren. Maar als ik terugkijk is de maatschappij kapot verrot en geven ze niets om de moeders en babies. Ik was en ben erg eigenwijs en strijd voor waarin ik geloof maar niet elke vrouw kan met die druk om zeker niet in zo'n kwetsbare periode. Dus voordat we gaan miepen over abortus is slecht wat doe jij nu om de wereld beter te maken voor het leven wat er al is?

 4. "aan HAAR de keuze" hier bedoelt ze de keuze van de moeder. Niet de dochter in de buik die op het punt staat gedood te worden..

  Het is simpelweg menselijk leven dat beëindigd wordt. Je kunt er kort of lang over praten. Maar het is wat het is.

  Nederland is inderdaad moreel failliet.

 5. Ze willen vrij kunnen beschikken over kinderen en hun organen en bloed zonder problemen iedereen weet het maar blijven erom heen draaien. Net als wat je ziet met de toeslagen affaire en ook daarnaast worden 40000 kinderen vaak met geweld uit huis geplaatst jaarlijks.

 6. Ik ben geen christen, maar ben het helemaal met deze man eens. We doen allemaal hbisterisch over de genocide op allerlei bevolkingsgroepen in het verleden en nu, maar de aller, aller grootste GENOCIDE (zo'n 50 miljoen vermoorde ongeboren mensen per jaar en dan zal ik nog aan de lage kant zitten, want dit is alweer een aantal jaren geleden) heet ABORTUS. Als ik dan zie hoe mensen hier zo zwaar voor kunnen zijn, dan kan ik alleen maar zeggen: iedere mens die ervoor is, is vele malen meer menselijkheid kwijt dan Hitler!!!!!!!!!

 7. Hij krijgt geen kans iets te zeggen, ze lult maar door, is de politiek van mensen die niet willen luisteren, het recht op abortus heeft niemand, het recht om een kind te krijgen alleen een vrouw, worden altijd beïnvloed dat te doen en is er niemand voor ze achteraf, duurt hun hele leven lang!

 8. Je zou maar zwanger zijn van verkrachting en gedwongen worden om te bevallen. Recht op abortus hoort bij een vrije en humane samenleving.

 9. Ik vond haar standpunten altijd wel goed van deze vrouw daarom sta ik nu verbaasd dat zij hier zo instaat. Alleen God gaat over zoiets.. mensen die een leven beëindigen van een kind zullen zwaar gestraft gaan worden aan het einde en we zitten nu in de eindtijd.

 10. Sja geloof maakt meer kapot dan je lief is. Dat gebeurt kennelijk al direct na de bevruchting. Hier spreekt dan de nageboorte.

 11. Abortus is eigenlijk volgens vele 'iets moois'. In de Oekraine vs Rusland situatie worden er mensen gedood, van kinderen tot volwassenen. En dan doden wij in onze eigen land baby's in moedersbuik. Heeft die kleine baby in je buik dan geen recht op leven? Misschien had diegene wel hele goede gave of talenten. Iedereen is toch waardevol? Of bepalen wij wie er wel dood gaat en wie niet? Zoals Putin dat doet, en vele anderen? Verschrikkelijk hard en gevoelloos moet je wezen als je voor abortus bent.

 12. Ongelofelijk ook dat een man een vrouw moet overtuigen om waardevol kwetsbaar nieuw leven te beschermen en niet te vermoorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *