Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van DWIV #3 van vrijdag 10 mei 2024 is ook te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/dwiv-2024-05-10

In ‘De Wereld Is Vierkant’ blikken deze keer Steye van Dam en George van Houts, samen met hun gasten, op luchtige wijze terug op de afgelopen week. Hierin relativeren ze de absurditeit van de wereld. Satire, een vlotte late night-sfeer, inspirerende verhalen en actualiteiten. Afgewisseld met humor, maar zonder voorbij te gaan aan de ernst.

In deze uitzending onder meer:
– Wat zegt het stemgedrag voor het Eurovisie Songfestival over het stemgedrag voor de komende Europese verkiezingen? Opiniepeiler Maurice de Hond heeft het onderzocht.
– Ruzie in gezinnen, op werkplekken of zelfs in de wereldpolitiek is vaak het gevolg van falende communicatie tussen mensen. Hoe komt dat? Prof. dr. Cees Hamelink gaf eerder vandaag in Studio Paradiso zijn college ‘Ruziezoekers en Praatjesmakers’ en ging in op deze kwestie.
– Voormalig Tweede Kamerlid Simone Kerseboom legt uit waarom Zuid-Afrika het Westen een spiegel voorhoudt.
– En verder: AstraZeneca trekt ‘veilige en effectieve’ vaccins terug, het bedrog van zonnepanelen en meer!

Presentatie: Steye van Dam
Sidekick: George van Houts

Inhoudsopgave:
0:00 Intro
4:24 Cees Hamelink over zijn college ‘Ruziezoekers en Praatjesmakers’
17:06 AstraZenica trekt wereldwijd vaccins terug
21:22 Wat zegt het stemgedrag voor het Eurovisie Songfestival over de komende Europese verkiezingen?
38:49 Het bedrog van zonnepanelen
46:17 De spiegel die Zuid-Afrika het Westen voorhoudt

Elke vrijdag LIVE om 19.00 op www.blckbx.tv

Wil jij ook een college in Studio Paradiso bijwonen, en daarna de live uitzending van De Wereld Is Vierkant?
➡ Meer informatie en tickets op: https://www.studioparadiso.tv/colleges

Wil jij onderdeel uitmaken van Blckbx Business? Word dan een Blckbx Business Friend! ➡ https://www.blckbx.tv/business

Waardeer je deze uitzending? Like de uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#dwiv # #DeWereldIsVierkant #eurovision #eurovision2024 #joostklein #astrazeneca #covid19 #ZuidAfrika #ESF24

18 gedachten over “Eurovisie Songfestival en politiek | AstraZeneca-debacle | Simone Kerseboom & Zuid-Afrika | DWIV #3”
  1. Ben een liefhebber van blckbx en blijf Flavio de rest van m'n leven dankbaar voor zijn pure en oprechte werk tijdens de "corona". Het lijkt nu een beetje zoeken naar hoe verder en in welke vorm met Blackbox. Dit programma is (nog) niet wat het moet zijn m.i. want erg chaotisch. Geeft niet, gewoon doorgaan!

  2. presentator is brandhout. Een paar gasten zouden diepgang kunnen hebben, al komt die diepgang niet uit de verf. Dat is een gemiste kans … Ooit overwogen hier een podkast van te maken? Hiernaar luisteren is een stuk aangenamer dan hiernaar kijken …

  3. De schrijfster van het Israëlische lied liep Joost Klein continu te treiteren met de camera en ondersteunde ook de kinderachtige overtrokken aangifte. Joost moest pleite van de organisatie. Israël kreeg van publiek 322 stemmen, van de vakzuurrie 50. En een non-Binair moest winnen. Nou is een non een vrouw die die in dingen gelooft en van haar instituut geen sex mag hebben. Het noemt zichzelf 'hen'. Een hen is een vrouwelijke kip. Een vogel die niet vliegt. Een creatie van de mens als consumptie artikel. Draai je het woord kip om dan heb je de oorsprong van de non-binair voordat ie geslacht werd.

  4. Putin kust een icoon. Dit is een afbeelding van een orthodoxe heilige en heel normaal in het orthodox geloof

  5. Joost performed political statements with his hands and a scarf over his head like Palestine protesters. Political protests at a Festival cannot be tolerated! Exit Joost is because Joost couldn't behave himself along the Festival rules!

  6. De presentator is geen goede communicator. Hij luistert niet echt naar de mensen. Hij begint te snel na een ander. Hij durft niet dat moment stilte te ervaren na een zin waarin je wat is gezegd helemaal tot je kunt nemen. Het komt op mij over alsof hij interrumpeert, niet geïnteresseerd is in de ander, en vooral een voor anderen leuke show wilt maken. Ik kon er niet naar kijken…..

  7. Gaza is natuurlijk geen land maar de werkeloosheid overtreft toch zeker Zuid-Afrika. Voor de inval was de werkeloosheid 45%. Nu geloof ik rond de 80%.

  8. Mensen zijn hier kritisch, mag maar niet opbouwend voor de makers. Dit programma heeft potentie. Ik vind het leuk om te kijken. Presentator doet het leuk en spontaan. Soms wat te druk dat wel. Ga zo door. De andere presentator was ook goed overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *