Geen widgets gevonden in de zijbalk

De Europese Unie voert een steeds strenger klimaatbeleid. Door de averechtse gevolgen hiervan krimpt de Europese industrie, hoe zit dit?

Desk: redacteur David Boerstra, gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt en journalist Arno Wellens
Presentatie: Ancilla van de Leest

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

28 gedachten over “Europese industrie lijdt onder eigen duurzaamheidsbeleid”
 1. Als de oostkant van de zuidpool afsmelt, krijg je 50 meter zeespiegelstijging.
  Alleen de westkant is goed voor een meter of 6?

  Best zorgwekkend.
  Als je je met die angst-boodchap de fossiel uit-innoveert vind ik het goed.

  Bijv. , die Haber-Bosch energie-wreter om uit N2 en H2 NH3 (ammonia voor kunstmest) te maken
  zou eens een keer vervangen moeten worden door iets van een proces
  uit de microbiologie. Dat zou nog eens innovatie zijn.
  De energie is te goedkoop en dus gebeurt er niks.

 2. Als ik een privé jet had, zou ik 'm eenmalig gebruiken in het kader van het milieu.
  En een dikke bom gooien op alle nazi's en zionisten van de eu.

 3. Dit moet nu in elke huiskamer eens worden uitgezonden en in de Tweede Kamer maar eens vragen aan een Jetten hoe hij het zelf vindt gaan met Nederland en Europa.

 4. De 27 landen van de EU, waarin 6% van de wereldbevolking woont, stoten 7% uit van de broeikasgassen die wereldwijd worden geproduceerd. Nederland neemt van dit wereldpercentage een hapje van 0,2% . Alle Nederlandse burgers afsluiten van de op kernenergie na schoonste energiebron – aardgas – is gebaseerd op een cascade van drogredeneringen. China en India, waar een derde van de totale wereldbevolking woont, bouwen de ene na de andere kolencentrale, en het klimaatakkoord van Parijs is voor hen en veel andere landen clownesk theater. De CO2-hoeveelheid in de atmosfeer zal blijven stijgen ongeacht de angstvisioenen waarmee linkse dwaze politici ons terroriseren. Het klimaatbedrog heeft het monster van een peperdure en onbetrouwbare energietransitie gebaard dat ons meesleurt naar de afgrond van een armoede die thans alleen gekend wordt in ontwikkelingslanden, met andere woorden ” We

 5. 20 jaar lonen bevroren door een EU lobby om miljoenen immigranten de middenklasse te latenonderdrukken, en nu huilen om extra regeltjes?…….jammer joh.

 6. 'Onze bedrijvigheid wegpesten door dit soort regels'. Dat is al veel langer aan de gang door moeilijke regels, torenhoge belastingen, huren e.d., Nederland is ongelofelijk duur! We maken bijna niets meer zelf en alles komt uit China want het moet wel betaalbaar blijven zowel voor productie als de consument. Was toch wel gemakkelijk maar ja nu gaat het zogenaamd in de weg zitten. Wat doet dan de politiek? K*nk*rren op China en dat door eigen wanbeleid, met oogkleppen op zitten en dan ineens wakker schrikken. Alsof de prijzen hier rechtvaardig zijn, dat dan ook weer gaan belasten (symptoombestrijding, geen oplossing) met het gevolg dat alles nog weer duurder wordt. Nu kan je lokaal iets afkomstig uit China kopen voor 3x, 5x ,10x of zelfs 30x de originele prijs (zal inmiddels wel meer zijn). Maar joh, wat maakt het uit. K*t politiek met ministers (stuntpoppen) die nergens verstand van hebben. Als het fout gaat ligt het altijd aan een ander. Ja toch VVD? Hier goedkoper maken? Nee, wa is da?

 7. Er komt toch ook een climaat schade fons om opkomende markten te compenseren zo als africa en India of is dat van de baan .
  Maar de grondstoffen gaan naar china.

 8. weten we ook wie die bodemsanering gaat betalen als die chemische BasF uit Duitsland vertrekt? Evenals al die andere scammilieucriminel bedrijven!?

 9. Flavio, zou je een video kunnen maken die kort uitlegd dat de media liegt met voorbeelden en over het WEF en agenda 2030? Iets dat je aan je famillie kunt laten zien om ze wakker te schudden?

 10. China heeft zeker een strategisch plan en daardoor ontstaat een ongelijke verhouding. Ook omdat men in China productie (b.v. van zonnepanelen en elektrische auto's) subsidieert. Von der Leyen heeft dus gelijk.

 11. Klimaatbeleid zorgt voor duurzame innovatie in het bedrijfsleven, waardoor deze voorop gaat lopen in schone processen en producten, wat steeds meer gevraagd wordt door (retail-)bedrijven en consumenten over de hele wereld. Dat levert dus blijvende werkgelegenheid voor Europa. Dat blijkt ook in de praktijk, want de werkgelegenheid in Europa is ondertussen uitstekend. Zelfs zo goed dat we in Nederland heel veel buitenlanders nodig hebben om het vele werk in b.v. de tuinbouw te doen. En zonder immigranten zou het schoonmaakwerk in Nederland ook onvoldoende kunnen worden gedaan.

 12. De Europese Unie is geweldig. Met het opblazen van de Nord Stream door de VS en VK hebben deze landen de Europese Unie een economische knieschot gegeven. Geen reactie hierover vanuit Brussel! Met de Co2 maatregelen vanuit Brussel kan je de economie in Europa helemaal de nek omdraaien. Ursula von der Leyen en politiek bedankt! 😊

 13. Nog even en satan mag voor 7 jaar regeren en daarna gaat God de bestaande hemel en aarde vernietigen om het daarna het opnieuw te maken dus alle plannen zijn nutteloos voor het klimaat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *