Geen widgets gevonden in de zijbalk

Luister naar de nieuwste aflevering van podcast Ongehoord Nieuwscafé met voorzitter Willem Cornax van de economische denktank Mises Instituut Nederland over de ernstige gevolgen van hyperinflatie.

Beluister de hele aflevering hier:
https://nporadio1.nl/nieuws/podcast/e9c851f4-19d0-4eb2-99bd-59bddabc3829/er-komt-grote-sociale-onrust-als-gevolg-van-stijgende-inflatie-podcast-ongehoord-nieuwscafe

=====

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

26 gedachten over “"Er komt grote sociale onrust als gevolg van stijgende inflatie."”
 1. Herinner mij nog goed de dramatische oproep van PM den UIL voor de televisie jaren 60 ; "Landgenoten de olie is op" !!! Vanaf dat moment ben ik zelf gaan denken! en dat zouden er meer moeten doen.

 2. 17 jaar geleden met pensioen gegaan ABP nu € 50 netto minder als 17 jaar geleden!! en dat werd ons verkocht als waardevast pensioen.

 3. Dat er chaos komt, wordt al 1,5 jaar geroepen, maar de tekenen worden steeds sterker!! Nederlanders beginnen het te voelen en worden dan (helaas) pas wakker.

 4. ABP indexeert niet al vanaf 2010 . Ze hebben door onverantwoord beleid en door onkunde de laatste jaren 57 miljard vergokt door de grove beleggings fouten en dan de schuld geven aan de lage rente. Ze liegen ons en bedriegen en wat je ook zegt je wekt geen interesse van je collega's of je vrienden of je buren. NL mensen zijn zo goed gelovig en trappen in alle regering leugens en leugens van de instantie als criminele ABP. Zoek naar de interview met professor Sweder Wijnbergen die over ABP zegt dat het ordinaire oplichters bende is die het geld van andere vergokt zonder enige empathie of wroeging. Er staat in de wet dat als de pensioen niet geïndexeerd wordt en we geen welvaartsepensioen krijgen dan het opgezet systeem heeft geen voortbestaan recht. Dan is voor ons beter om nu dat geld te verdelen want straks is door de inflatie alles weg. Hoe kan jeugd zo blind zijn om over deze essentieel levens dingen niet interesse te tonen en laten deze criminelen ons tot de bot verdelen en alles van ons stelen.

 5. Deze meneer denkt dat er onrust komt. Of probeert hij juist onrust aan te wakkeren op last van derden? Rusland en China proberen uit alle macht het Westen – ook Nederland – te destabiliseren en economisch en militair te verzwakken. De middelen die ze daarvoor gebruiken zijn het onophoudelijk verspreiden van desinformatie en complottheorieën via sociale media, infiltratie in anti-democratische politieke partijen in het Westen en het financieel ondersteunen van personen en organisaties die een anti-Westerse agenda voeren. Aangezien dit een zeer acute en serieuze bedreiging betekent voor de democratische rechtsorde en vrijheid in Nederland heeft de overheid het volste recht en zelfs de taak om te onderzoeken of politieke of maatschappelijke organisaties en figuren geen agenten of handlangers zijn van buitenlandse, vijandige mogendheden. Deze meneer en zijn zogenaamde denktank lijken mij volledig in het profiel daarvoor te passen. Elke staat die zich laat verzwakken door buitenlandse inmenging en/of door hen betaalde binnenlandse kwasi-serieuze agitatoren is gedoemd te verdwijnen. Mvg Bond Tegen Onwetendheid

 6. Even serieus, zoiets van 95% is bezig met hersenvol met anti tegengeluid anti dit anti dat en ze zien niet eens dat hun luxe 1st wereld leven richting ondergang gaat. met dodelijke inflatie en extreme schaarste….[werkloos, dakloos, hongersnood, onderkoeling] velen begrijpen het niet totdat het acuut in een klap hun in realiteit raakt. Laten we kijken hoeveel burgers in Europa, America en bondgenoten de inflatie opoffering zal aanvaarden voor een directe kopstoot met Rusland in plaats van een diplomatieke win-win situatie.. ik bedoel het is Navo die zich steeds verder uitbreidde naar het oosten … het weste lokte dit allang uit en is te ver gegaan. Maar onze leiders begrijpen niks van dit soort logica..

  Ps: We krijgen ook nog de prikkies midden en lange termijn bijwerkingen probleem. het wordt lawlessnes chaos.. want je kan niks als je geen functionerende medici hebt of veel te weining. je krijgt c19 bijwerkingen, onderkoeling, ondervoeding.. hoe ga je dat oplossen? Of gaat het kabinet zeggen je kan in je woning blijven zonder huur of rente betalen?? hoelang houden banken het dan in stand?? hoelang houden we de werkloosheid uitkeringen in stand dan???

  Trouwens er is straks niet eens genoeg voedsel, gas, olie, werk, medische behandeling, medicijnen ._.'' Men kan straks zelfs gezondheidszorg niet meer betalen.. beseft men dat wel?? Mensen pikken het echt niet hoor je krijgt wanhoopige burgers die in leven of dood mode gaan functioneren en dan is niks meer bespreekbaar, hoe dan ook alleen maar overleven is de levens motto. Volgensmij is de enige uitweg voor de meerderheid gewoon klaarwakker doordat ze werkloos, dakloos, hongersnood and onderkoeld zijn.. het is niet zoals het moet… Men is een soort gehypnotiseerde zombies ofzoiets die niks begrijpt dan wat msm frequencie projecteert.. ik vindt het echt bizar… ik had veel meer van 1st wereld denkwijze verwacht… maar het is niet zo.. tja desinformatie, wacht maar totdat er leterlijk geen voedsel meer is en diegene die het nog wel kunnen kopen worden beroofd.. nou de hele supermarkt en distributieplaatsen worden gewoon geplunderd… dus gaat regering dan shieten of niet is de vraag om orde te handhaven? als je schiet krijg je nog ergere opstand en dan is de regering de vijand.. VEEL GELUK AAN mensen die alles desinformatie noemt en de hele netwerk aan personen die helpen en eraan meewerken… wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in… SHAKING MA EFFING HEAD!!!

 7. Ja we gaan allemaal plunderen. Dat ze maar wat van die miljarden klimaat bullschit opofferen voor onze brandstof en winkelprijzen. We zijn een van hoogte belaste landen in de wereld. Omdraaien die onzin. Pikken doen we het toch allemaal niet. Want kiezen tussen de verwarming of de kinderen gaat niet gebeuren.

 8. LOL @ onrust, dit is nog heel zwak uitgedrukt de geschiedenis leert ons dat er bij koningen hard handig hun kop eraf werd gehakt. Waarom denk je dat het WEF zo keihard aan het werk is om hun positie veilig te stellen. Sociale ongelijkheid door inflatie, onzekere toekomst is wat mensen in beweging brengt en doet leiden tot revoluties en vaak daarna was het opgelost. Het probleem van de huidige generaties is technologie en overbevolking voornamelijk door de leeftijd distributie. Technologie helpt het werkende gedeelte van onze poplulatie onder controle te krijgen die zijn weerga niet kent en nog nooit is voor gekomen in onze geschiedenis. Welkom in the new world order, stack btc, stack goud, stack zilver, stack eten, stack medicijnen, stack wapens en frontrun deze toekomst dan komt het wel goed met jouw.

 9. De FED gaat dit jaar maar liefst 6 keer de rente verhogen! dat betekent, een hogere dollar, en de ECB MOET dan mee bij deze renteverhogingen om anders deze extra inflatie-impuls agv een hogere dollar te dempen. Dit betekent een liquiditeitskrapte en een hogere kapitaalrente a.g.v. de inflatiedreigingen, die niet meer met Quantitative Easing kan worden opgelost.
  Over and out voor Italie, Griekenland, Spanje en Frankrijk…. en dus einde oefening EU!

 10. 106 miljoen op tafel leggen voor een oorlog waar wij niets mee van doen hebben, zolang dat nog kan moet er niet geklaagd worden en daar de regering in 2013 399.654 Euro aan Ukraïne heeft geschonken kan die wel bijspringen.

 11. Wappies weten dit al jaren, crises van 2008 is nooit opgelost. Nu komt de grootste ( wereldwijd ) crises ooit inclusief voedsel te korten, energie problemen en natuurlijk de klimaat H🤪ax.
  Uit oorlogsgebied met opzet nog een nieuwe virus uitbraak en/of radioactieve rotzooi zodat ze de 💉 schade en talloze bijwerkingen kunnen afschuiven op " De Russen " allemaal niet zo moeilijk mensen,gewoon je ogen open doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *